Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek z pilota

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie. W moim Punto mam sterowanie centralnym z kluczyka. Czy jeżeli kupiłbym taki Sterownik i do tego dokupił taki Siłownik. To czy możliwe byłoby sterowanie centralnym z pilota + otwieranie klapy bagażnika z pilota? Jeżeli tak to czy Punto ma sterowanie "+" czy "-" jak musiałbym to wszystko podłączyć. Proszę o porady. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź marcinc6

Napisano

> Witam. Mam pytanie. W moim Punto mam sterowanie centralnym z kluczyka. Czy jeżeli kupiłbym taki

> Sterownik i do tego dokupił taki Siłownik. To czy możliwe byłoby sterowanie centralnym z

> pilota + otwieranie klapy bagażnika z pilota? Jeżeli tak to czy Punto ma sterowanie "+" czy

> "-" jak musiałbym to wszystko podłączyć. Proszę o porady. Pozdrawiam i czekam na odpowiedź

> marcinc6

Zakładałem podobny zestaw do Punto II znajomego. Co prawda nie podpinałem tylnej klapy, ale zapewne jest to możliwe. Otwieranie tylnej klapy robiłem za to w matizie. Dokładasz siłownik i aby otwierać tylną klapę sterownik musi posiadać dodatkowy kanał z wyjściem masy. Z tego co pamiętam, w punto zamek otwierany i zamykany jest podaniem minusa na siłownik. Wszystkie potrzebne kable znajdziesz w okolicy skrzynki bezpieczników, sam montaż zajął mi c.a. godzinę ok.gif

EDIT:

Sterownik z Twojego linku nadaje się ok.gif Siłownik być może tak, ale nie znam klapy Punto od wewnątrz i nie wiem, czy nie będzie zbyt słaby - zapytaj na kąciku Punto, zapewne ktoś już to ćwiczył. Pamiętam, że do Punto była nawet fotorelacja z montażu

Napisano

sterowanie "-" i podłączyć zgodnie z instrukcją dołączoną do sterownika.

Napisano
Tutaj >>> masz manual montażu sterownika do PI niestety zdjęcia wcięło ... wpinasz się w żółty moduł/przekaźnik który jest w górnej części schowka od strony pasażera , sterowanie "-" czyli podajesz impuls masy , siłownik klapy trzeba wpiąć w istniejący już układ centralnego zamka z kluczyka , w jaki sposób bez schematów nie wiem wink.gif
Napisano

> Tutaj >>> masz manual montażu sterownika do PI niestety zdjęcia wcięło ... wpinasz się w żółty

> moduł/przekaźnik który jest w górnej części schowka od strony pasażera , sterowanie "-" czyli

> podajesz impuls masy , siłownik klapy trzeba wpiąć w istniejący już układ centralnego zamka z

> kluczyka , w jaki sposób bez schematów nie wiem

Siłownika klapy nie wpinasz pod oryginalną instalację centralnego zamka bo przy każdym otwarciu auta otwierałoby bagażnik. Do tego używa się drugiego kanału centralki radiowej (centralka musi posiadać drugi kanał), a instalacja jest banalnie prosta. Trzeba tylko poprzez przekaźnik podać sygnał z kanału dodatkowego na siłownik.

Napisano

> Siłownika klapy nie wpinasz pod oryginalną instalację centralnego zamka bo przy każdym otwarciu

> auta otwierałoby bagażnik.

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.