Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

tak dla przestrogi

Featured Replies

Napisano

uwazajcie co kupujecie... jestem na 90%pewien ze to auto trafi do Polski i bedzie wystawione na allegro z przebiegiem 200kkm sick.gifsick.gifsick.gif

tu jest link, zwroccie uwage na przebieg wink.gif

http://cgi.ebay.de/Audi-A-6-2-5-Tdi-Diesel-Bj-10-2000-Kombi_W0QQitemZ4596567129QQcategoryZ18165QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

auto z przebiegiem 480kkm (rocznik2000), a co najsmieszniejsze nie wyglada na zniszczone yikes.gifyikes.gifyikes.gif

wyglada na to ze moge spokojnie smigac swoim V6

Napisano

V6 tdi fajny motor ujedzalem go w passacie przez miesiac. szkoda tylko ze byl polaczony z tragiczna automatyczna skrzynia biegow.

uwazaj na rozrzad- juz nie jednego widzialem jak plakal po "wymianie"

lubi tez gubic olej - wszedzie nie ma regoly

Napisano
  • Autor
masz na mysli tiptronic? hmm.gifhmm.gifhmm.gif
Napisano

> masz na mysli tiptronic?

dokladnie.

przez miesiac uzytkowalem passat 2.5tdi v6 w automacie i mimo olrzymiego momentu i nie malej mocy auto wogolenie nie jechalo. przy dynamicznej jedzie skrzynia trzymala biegi do ponad 400obr co w przypadku tdi jest screwy.gif to samo z redukcjami (nieporzebnie tak nisko) oslabiony.gif

do tego spalanie w miescie 13-14L pad.gif i na trasie ciezko bylo zesc ponizej 10 sick.gif oczywiscie mowa o dynamiczej jedzie

auto bylo 2 razy na sciezce diagnostycznej nic nie wykazalo - TTTM

Napisano
  • Autor

rozumiem. ja tez mam tiptronica ale do konca nie podzielam kolegi opinie hmm.gifhmm.gifhmm.gif

przysp. do setki w granicach 10s w zupelnosci wystarczy, choc oczywiscie demon szybkosci to nie jest hehe.gif. Co do wyprzedzania, to nie mozna od razu wcisnac gazu do oporu, bo faktycznie redukuje o dwa a nawet trzy biegi. swietna opcja to jednak tiptronic-> auto zdecydowanie lepiej jezdzi smile.gif

Predkosc max w granicach 215km/h hmm.gif coz tez niska nie jest jak na 150KM i jak na takiego kolosa. Spalanie po niemieckich autostradach oscylowalo w granicach 9l/100 (superb 1.9 spalil odpowiednio 7,4). No a pozatym dzwiek V6 nawet w dieslu... Po prostu bajka. Niestety nie stac mnie bylo na model po 2001 gdzie to byl juz montowany pompowtrysk. Do tego auta (modele przed 2001) jesli diesel to jednak V6 ok.gif

Napisano

no ladny przebieg!!

wlasnie mialem doczynienia z dwoma autami w dieslu z 99 i 00r passat i vectra i odpowiednio 290tys i 330tys ale ten to ma juz ma naprawde kosmos hahaha

Napisano

> V6 tdi fajny motor ujedzalem go w passacie przez miesiac. szkoda

> tylko ze byl polaczony z tragiczna automatyczna skrzynia biegow.

> uwazaj na rozrzad- juz nie jednego widzialem jak plakal po "wymianie"

a zwalszcza wałki w prawej czesci V-ki lubia sie wycierać, sam rozrzad w czesciach to koszt jak dobrze pamietam cos w okolicach kawałka

> lubi tez gubic olej - wszedzie nie ma regoly

z uszczelnienia na podwojnych misek i z uszczelnienia walu

jak dla mnei to to są najwieksze minusy tego motoru, choc nie powiem silnik mnie sie podoba, kiedys jezdzielem testowo A4 quattro z takim silnikiem i co najwazniejsze byl to 6-biegowy manual uzbroj_zlo.gif gdzie po zapieciu drugie biegu banan z twarzy mi nie schodzil zlosnik.gif

Napisano

> rozumiem. ja tez mam tiptronica ale do konca nie podzielam kolegi

> opinie

> przysp. do setki w granicach 10s w zupelnosci wystarczy, choc

> oczywiscie demon szybkosci to nie jest . Co do wyprzedzania, to

> nie mozna od razu wcisnac gazu do oporu, bo faktycznie redukuje

> o dwa a nawet trzy biegi. swietna opcja to jednak

> tiptronic-Predkosc max w granicach 215km/h coz tez niska nie

> jest jak na 150KM i jak na takiego kolosa. Spalanie po

> niemieckich autostradach oscylowalo w granicach 9l/100 (superb

> 1.9 spalil odpowiednio 7,4). No a pozatym dzwiek V6 nawet w

> dieslu... Po prostu bajka. Niestety nie stac mnie bylo na model

> po 2001 gdzie to byl juz montowany pompowtrysk. Do tego auta

> (modele przed 2001) jesli diesel to jednak V6

no wlasnie podczas jazdy VR6 z automatem i manualem nie ma tak znaczacych i odczuwalnych roznic jak przy tdi manual i automat.

jednak wychodzi tu stara prawda ze do automatu najlepszy jest duuuuuuuuuuuuuuuuuuzy wolnossacy benzynowy silnik!

fakt dzwiek tdi V6 jest niezly jak na diesla ok.gif

Napisano
  • Autor
zgadzam sie. na szczescie automacik zmienia biegi baardzo miekko, no i wygoda jednak niesamowita wink.gif
Napisano

Sczerze mówiąc nawet takie przebiegi mnie nie wzruszają. Zresztą opis tego autka (z tego co zrozumiałem zlosnik.gif) jest całkiem do rzeczy.

Gorzej jeżeli rzeczywiście będze on wkrótce oferowany z przebiegiem 130 tyś. czerwona.gif (w Polsce 200kkm to dużo spineyes.gif).

Dam głowę, że wielu jeździ z większymi przebiegami i nawet o tym nie wie 893goodvibes.gif

Napisano
  • Autor
calkowicie sie z Toba zgadzam. na niemcach przebiegi z dwojka i trojka na przodzie nie robia wrazenia, tym bardziej jesli porzadnie serwisuja autka wink.gif
Napisano

> calkowicie sie z Toba zgadzam. na niemcach przebiegi z dwojka i

> trojka na przodzie nie robia wrazenia, tym bardziej jesli

> porzadnie serwisuja autka

przeca diesel w Niemczech jest po to zeby jezdzil, a nie byl wyciagany na niedzielne przejazdzki zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> przeca diesel w Niemczech jest po to zeby jezdzil, a nie byl

> wyciagany na niedzielne przejazdzki

co racja to racja zlosnik.gifhehe.gifhehe.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.