Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zmiana silnika na większą pojemność

Featured Replies

Napisano

W samochodzie będę miał wymieniany silnik 2.0 na 2.3 - chciałbym, aby było to załatwione legalnie - akurat jest czas przed przerejestrowaniem i w marcu mam przegląd techniczny więc wszystko można załatwić za jednym razem...

Tylko co mi jest potrzebne? Czy zwyczajna stacja diagnostyczna może to zrobić czy tylko okręgowa?

Napisano

z doświadczenia wiem, że stacja stacji nie równa sick.gif

ja w grudniu też zmieniałem pojemność na większą przy okazji okresowego badania technicznego wink.gif

zaświadczenie wyglądało tak:

284498739-Scan_19.jpg

za badanie zapłaciłem 100 zł wink.gif na innej stacji chcieli 160 zł, a na jeszcze innej papiery od rzeczoznawców i inne cuda spineyes.gif

miałem kserokopię DR auta, z którego wyjąłem silnik, żeby mieć dokładne parametry wink.gif

żadnych umów zakupu silnika, rzeczoznawców itp nikt nie wołał ok.gif

Napisano

> W samochodzie będę miał wymieniany silnik 2.0 na 2.3 - chciałbym, aby było to załatwione legalnie -

> akurat jest czas przed przerejestrowaniem i w marcu mam przegląd techniczny więc wszystko

> można załatwić za jednym razem...

> Tylko co mi jest potrzebne? Czy zwyczajna stacja diagnostyczna może to zrobić czy tylko okręgowa?

ja robilem przeglad podstawowy z dodatkowym. Udalo sie na drugiej OSKP, bo na pierwszej stwierdzili, ze musza byc masy, rzeczoznawca itp. Na drugiej facet popatrzyl, sprawdzil mocowania i bez problemu wypisal wieksza pojemnosc

Napisano

> z doświadczenia wiem, że stacja stacji nie równa

> ja w grudniu też zmieniałem pojemność na większą przy okazji okresowego badania technicznego

> zaświadczenie wyglądało tak:

> za badanie zapłaciłem 100 zł na innej stacji chcieli 160 zł, a na jeszcze innej papiery od

> rzeczoznawców i inne cuda

> miałem kserokopię DR auta, z którego wyjąłem silnik, żeby mieć dokładne parametry

> żadnych umów zakupu silnika, rzeczoznawców itp nikt nie wołał

U mnie musiała być okręgówka. Wymagane dokumenty to albo opinia rzeczoznawcy, albo faktura zakupu silnika, albo opinia z aso o zamontowanym silniku (chodzi o konkretny model, pojemność, moc) oraz wydruk z wagi na złomie w celu obliczenia nacisku osi. Gość obejrzał, po cmokał, skasował 180 za rozszerzony przegląd i wystawił papiery do WK.

Nie wiem, jak to może być u ciebie, bo to co napisał Yoshi o stacjach to święta prawda - diagności w większości w nietypowych tematach leżą i kwiczą, mnie wycieczki po stacjach i innych złomach zajęły 2 dni. Ja i Yoshi zmienialiśmy silniki na takie, które seryjnie w tym modelu nie występują. Jeśli u ciebie ten silnik 2.3 był montowany przez fabrykę do twojego modelu, to może się obyć bez tych wszystkich kwitów, a diagnosta przepisze tylko dane ze swojego katalogu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.