Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[H] Odłączanie akumulatora

Featured Replies

Napisano

Czy w Astrze H można sobie bezkarnie odłączyć akumulator?

Nie będzie później trzeba wprowadzać jakichś kodów albo innych podobnych zabaw?

Napisano

> Czy w Astrze H można sobie bezkarnie odłączyć akumulator?

> Nie będzie później trzeba wprowadzać jakichś kodów albo innych podobnych zabaw?

U mnie się po ostatnim odpinaniu tylko automatyczne zamykanie drzwi wyłączyło i musiałem guzik chwile przytrzymać żeby wróciło. Czytałem, że wyłącza się komfort okien - u mnie akurat nie zginął. Generalnie samochód jeździ ok.gif

Napisano

Nie potrzeba żadnych kodów. Jedyne co stracisz to jakieś pierdoły typu automatyka szyb czy średnie spalane z kompa

Napisano

I przy pierwszym odpaleniu radia będzie chciał je programować, pomimo tego, że pamięta wszystkie stacje spineyes.gif

Napisano
  • Autor

> Nie potrzeba żadnych kodów. Jedyne co stracisz to jakieś pierdoły typu automatyka szyb czy średnie

> spalane z kompa

Automatyka szyb? Chodzi o jakieś automatyczne domykanie z pilota?

Średnie spalanie - rozumiem, że chodzi o stan a nie samą funkcję, którą trzeba będzie uruchamiać.

Przy okazji, czy akumulator 60Ah wystarczy do tego silnika?

Z VIN wynika, że był tam 70Ah ale nawet Opel-Shopie sprzedają teraz tylko 55 i 60Ah. Na stronie Centry też do tego silnika polecają 60Ah.

Napisano

> Przy okazji, czy akumulator 60Ah wystarczy do tego silnika?

jak nie ma kłopotów z odpalaniem to spokojnie starczy a jak kupisz w zapasie troszkę większy to tez nic się nie stanie...

Napisano

> Automatyka szyb? Chodzi o jakieś automatyczne domykanie z pilota?

Nie . Chodzi o o to że szyby same jadą po naciśnieciu guzika i nie trzeba ich trzymać

> Średnie spalanie - rozumiem, że chodzi o stan a nie samą funkcję, którą trzeba będzie uruchamiać.

Tak. Wyzerują się wskazania kompa.

> Przy okazji, czy akumulator 60Ah wystarczy do tego silnika?

Wystarczy.Chyba że masz silnik w kiepskim stanie albo dużo elektryki typu Quickheat, dupogrzałki i inne cuda i używasz tego często w połączeniu z jazdą na krótkich dystansach. Wtedy może być za mało.

> Z VIN wynika, że był tam 70Ah ale nawet Opel-Shopie sprzedają teraz tylko 55 i 60Ah. Na stronie

> Centry też do tego silnika polecają 60Ah.

Ja mam 70 ale dużo elektryki. Gdy chodzi Quickheat , 2 dupogrzałki i inne odbiorniki to altek napewno nie wyrabia choć ma 140A i prąd musi ciągnąć z akumulatora. 60 Ah by zapewne nie starczyło

Napisano
  • Autor

> Nie . Chodzi o o to że szyby same jadą po naciśnieciu guzika i nie trzeba ich trzymać

Tego to już teraz nie mam. Można to jakoś odzyskać?

> Wystarczy.Chyba że masz silnik w kiepskim stanie albo dużo elektryki typu Quickheat, dupogrzałki i

> inne cuda i używasz tego często w połączeniu z jazdą na krótkich dystansach. Wtedy może być za

> mało.

Quickheat ponoć mam - tak wynika z numeru VIN. Jeszcze nie doszedłem do tego, jak to się włącza.

Napisano

> Tego to już teraz nie mam. Można to jakoś odzyskać?

Naciskasz i trzymasz cały czas guzik aż szyby dojadą na dół i usłyszysz lekkie puknięcie

> Quickheat ponoć mam - tak wynika z numeru VIN. Jeszcze nie doszedłem do tego, jak to się włącza.

I nie dojdziesz. Nie masz na to wpływu To robi sie samo.

Jeśli masz quickheat to IMHO bierz 70Ah.

Napisano
  • Autor

> tak myslałem

> a czy to jest opcjonalne wyposażenie w AH?

Myślę, że opcjonalne, bo o informacja o tym zapisana jest w VINie

i chyba tylko w dieslach.

Napisano
  • Autor

> Nie potrzeba żadnych kodów. Jedyne co stracisz to jakieś pierdoły typu automatyka szyb czy średnie

> spalane z kompa

No i jestem po pierwszym odłączeniu i ponownym podłączeniu akumulatora. Straciłem jeszcze przebieg dzienny. Poza tym wszystko ok.

Przy okazji, jak podłączałem klemę, to tak się zaiskrzyło, ze aż z wazelinki na bolcu poszedł dym.

Napisano

> Przy okazji, jak podłączałem klemę, to tak się zaiskrzyło, ze aż z wazelinki na bolcu poszedł dym.

a nie było coś załączone??

Napisano
  • Autor

> a nie było coś załączone??

No niestety w tych nowych Astrach zawsze coś jest załączone smile.gif

Jak nie alarm, który wita się syreną po podłączeniu aku, to jakieś regulatory klapek nawiewu czy coś w tym stylu, które sobie miło trykają same z siebie.

Napisano

> Przy okazji, jak podłączałem klemę, to tak się zaiskrzyło, ze aż z wazelinki na bolcu poszedł dym.

Dużo elektroniki to i sporo pojemności kondensatorów. To duży chwilowy prąd do ich naładowania i stąd iskrzenie. W AG też zaiskrzy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.