Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Viki 2.5 V6 - gumowe rury w ukladzie chlodzenia

Featured Replies

Napisano

Witam, mam pytanko.

Ile jest wszystkich gumowych rur w tym silniku (w ukladzie chlodzenia)

i jak firme polecacie jezeli bede chcial kupic nowe rury.

Napisano

> Witam, mam pytanko.

> Ile jest wszystkich gumowych rur w tym silniku (w ukladzie chlodzenia)

> i jak firme polecacie jezeli bede chcial kupic nowe rury.

chlodnica oleju strzelila ? gumy profilowane dostaniesz tylko niestety w oryginale albo uzywki

Napisano
  • Autor

> chlodnica oleju strzelila ? gumy profilowane dostaniesz tylko niestety w oryginale albo uzywki

gdzies podcieka mi plyn chlodniczy, wiec wymyslilem ze pora wszystkie gumowe weze wymienic.

Napisano

> gdzies podcieka mi plyn chlodniczy, wiec wymyslilem ze pora wszystkie gumowe weze wymienic.

glupi pomysl. napompuj uklad cisnieniem kolo 1.5 bara i bedziesz wiedzial gdzie cieknie.

Napisano

> glupi pomysl. napompuj uklad cisnieniem kolo 1.5 bara i bedziesz wiedzial gdzie cieknie.

Nie wiem czy glupi...

Jak juz auto ma te 10 lat i zaczyna gdzies cieknac to lepiej zrobic to raz a porzadnie niz co pol roku szukac wycieku...

No chyba, ze ktos lubi sobie dlubac przy aucie, ale ja bym nie chcial tego robic np na autostradzie 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Nie wiem czy glupi...

> Jak juz auto ma te 10 lat i zaczyna gdzies cieknac to lepiej zrobic to raz a porzadnie niz co pol

> roku szukac wycieku...

> No chyba, ze ktos lubi sobie dlubac przy aucie, ale ja bym nie chcial tego robic np na autostradzie

moje ma 16 i weze sa ok. wymienialem tylko 2 - ten od termostatu i chlodnicy (uszkodzenia przez opaske) i ten od mostka wodnego - (uszkodzenie przez gazownika)

Napisano

> moje ma 16 i weze sa ok. wymienialem tylko 2 - ten od termostatu i chlodnicy (uszkodzenia przez

> opaske) i ten od mostka wodnego - (uszkodzenie przez gazownika)

No tak, ale sporo zalezy gdzie sie jezdzi...

Jak sie robi duzo dalekich tras to mimo wszystko wolalbym miec to z glowy raz a dobrzeok.gif

Zwlaszcza, ze takie weze to nie jest jakis duzy koszt...

Napisano

> No tak, ale sporo zalezy gdzie sie jezdzi...

> Jak sie robi duzo dalekich tras to mimo wszystko wolalbym miec to z glowy raz a dobrze

> Zwlaszcza, ze takie weze to nie jest jakis duzy koszt...

tylko nieraz fabryczne węże wytrzmuja całe życie samochodu, więc po co zmieniać wszystkie ?

Napisano

> No tak, ale sporo zalezy gdzie sie jezdzi...

> Jak sie robi duzo dalekich tras to mimo wszystko wolalbym miec to z glowy raz a dobrze

> Zwlaszcza, ze takie weze to nie jest jakis duzy koszt...

nowe ? w calosci pewnie kolo 600 pln

Napisano

> tylko nieraz fabryczne węże wytrzmuja całe życie samochodu, więc po co zmieniać wszystkie ?

jak kolega zobaczy ile kosztuje kawalek gumy w aso to mu szybko przejdzie zlosnik.gif

imo jak cieknie to przyjrzalbym sie pompie i termostatowi - ogolnie okolice chlodniczki - u mnie np. cieklo niemilosiernie z termostatu - i tu bedzie problem bo pewnie bez zdejmowania dolotu sie nie obejdzie

poza tym jak sie lata w dalekie trasy to dobry assistance nie zawadzi ok.gif

Napisano

> jak kolega zobaczy ile kosztuje kawalek gumy w aso to mu szybko przejdzie

> imo jak cieknie to przyjrzalbym sie pompie i termostatowi - ogolnie okolice chlodniczki - u mnie

> np. cieklo niemilosiernie z termostatu - i tu bedzie problem bo pewnie bez zdejmowania dolotu

> sie nie obejdzie

> poza tym jak sie lata w dalekie trasy to dobry assistance nie zawadzi

Nie przjedzie, nic tak nie cenie jak swiety spokoj z samochodem i pewnosc, ze dojadeok.gif

Aczkolwiek z mojego doswiadczenia wynika, ze jak sie zaczynaja juz takie duperele dziac z autem,

to czas najwyzszy pomyslec o zmianie, bo niestety wieku sie nie oszuka i bedzie coraz gorzej...

Napisano

> Nie przjedzie, nic tak nie cenie jak swiety spokoj z samochodem i pewnosc, ze dojade

> Aczkolwiek z mojego doswiadczenia wynika, ze jak sie zaczynaja juz takie duperele dziac z autem,

> to czas najwyzszy pomyslec o zmianie, bo niestety wieku sie nie oszuka i bedzie coraz gorzej...

Ale to zludne, bo roznie dobrze przy wymianie i grzebaniu mozesz nie dopiac jakiejs opaski i bedzie wielka kupa grinser006.gif

Ogolnie zawsze wymienialem tylko waz ktory ciekl lub wygladal, ze juz dlugo nie pozyje.

Zawsze staralem sie najpierw dobrac przewod w sklepie gdzie ciagniki naprawiaja bo tam wezy na metry cala masa.

A jak nie bylo lub byly z kolankami i redukcjami zamawialem w ASO.

Nigdy auto jeszcze nie zawiodlo mnie i nie stalem na drodze. Ale poniewaz to urzadzenie mechaniczne moze sie popsuc sie setki innych rzeczy, ktorych nie przewidzisz.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.