Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nie moge odpalić ...

Featured Replies

Napisano

... jak w temacie...nie moge zapalić silnika...nie słychać pompki paliwa...samochodem jezdzilem rano...wieczorem chce wyruszyc z garazu...cisza panic.gif ...motor kreci ale nie zapali bo pompka nie podaje paliwa...co sie moglo schrzanic ? przekaznik ? bezpiecznik ? czy pompka a raczej jej silnik sie gdzies zawiesil ? pacjent : Laguna I PH II 1.9 dCi ... jesli to wina czegos z ww. to jak to zweryfikowac ?

Napisano

Akumulator dobrze kręci ?

A są momenty jakby już chciał zapalić. Jakby załapał za jeden gar ?

Może paliwo?

Może świece żarowe padły i jak zrobi się cirplej to zapali, albo jak pokręcisz dłużej ?

Kontrolki żadne się nie palą? Stop, Chcek czy ikona od wtrysków ?

Napisano
  • Autor

> Akumulator dobrze kręci ?

> A są momenty jakby już chciał zapalić. Jakby załapał za jeden gar ?

> Może paliwo?

> Może świece żarowe padły i jak zrobi się cirplej to zapali, albo jak pokręcisz dłużej ?

> Kontrolki żadne się nie palą? Stop, Chcek czy ikona od wtrysków ?

Akumulator dobrze kreci...Nie ma momentów jakby chcial zapalic...Paliwa pól baku, swiezego z bp...Palil caly czas nawet przy -20 st... wiec chyba swiece odpadaja...Dłuzsze krecenie nic nie daje...Kontrolki standardowo jak przy normalnym bezproblemowym odpalaniu...Nie słychac jedynie pompki...Podejrzewam ze to ona lub cos na drodze do jej zasilania clown.gif

Napisano

> Akumulator dobrze kręci ?

> A są momenty jakby już chciał zapalić. Jakby załapał za jeden gar ?

> Może paliwo?

> Może świece żarowe padły i jak zrobi się cirplej to zapali, albo jak pokręcisz dłużej ?

> Kontrolki żadne się nie palą? Stop, Chcek czy ikona od wtrysków ?

poza tematem, w peugeot 406 HDI co oznacza kontrolka STOP???

Napisano

> poza tematem, w peugeot 406 HDI co oznacza kontrolka STOP???

to samo co w polonezie, jak nie wciśniesz hamulca to nie zgaśnie hehe.gif

Napisano

> to samo co w polonezie, jak nie wciśniesz hamulca to nie zgaśnie

Właśnie nie, gaśnie od razu beksa.gif

Napisano

Może czujnik położenia wału ,chociaż tu by był problem z ciepłym silnikiem .ja tak miałem . Na zimnym zapalał za 2,3 razem.na ciepłym wcale.Którys czujnik może.

Napisano
  • Autor

jutro odprowadze ją do mechanika ... zobaczymy co tam wyjdzie ... stawiam jednak na pompke ... gdyby czujnik polozenia walu nawalil to pompka powinna chyba podawac paliwo hmm.gif ? napisze co jutro wyjdzie zlosnik.gifoink.gif

Napisano

> ... stawiam jednak na pompke ...

Zaglądałeś pod maskę w okolice filtru paliwa, czy masz tam tzw. gruszkę ?

Powinien też być kawałek przezroczystego przewodu paliwowego, czy są bombelki ?

Czy widać jak paliwo przepływa ?

Napisano

Jak ma ten silnik co ja, a raczej na pewnoe 102km dci to gruszki nie ma. Jest tylko zawór spuszczający wode z filtra paliwa, natomiast odpowietrzeniem zajmuje się pompka elektryczna koło nadkola przedniego od strony pasażera.

Napisano

> 107 KM ... nie wiem o jakiej gruszce piszecie ... ... jutro bedzie diagnoza

Tak jak pisałem na motodyskusjach. Padająca pompka elektryczna to dość częsty a na pewno nie niezwykły problem w dCi. Diagnoza jest dość prosta - na słuch. Jeśli jej nie słychać, to jeszcze należy upewnić się czy dochodzi do niej napięcie, a to zrobi się zwykłą kontrolką z żaróweczką - by wykluczyć np. pad przekaźnika. Wszelkie sugestie o czujnikach położenia wału i innych rzeczach tutaj jak nie słychać pompki to mieszanie w głowie, zawracanie tylnej części ciała i sianie zamętu.

Napisano
  • Autor

Diagnoza już znana...pompa paliwa wysokiego cisnienia angryfire.gif ...ta w komorze silnika...tylna po podpieciu na krotko kręci...

Napisano

> Diagnoza już znana...pompa paliwa wysokiego cisnienia ...ta w komorze silnika...tylna po

> podpieciu na krotko kręci...

Czyli pompa wtryskowa? To dlaczego nie odzywała się elektryczna pomka paliwa?

Napisano
  • Autor

> Czyli pompa wtryskowa? To dlaczego nie odzywała się elektryczna pomka paliwa?

No właśnie też mnie to zastanawia...samochod siedzi wlasnie u mechanika...zobaczymy na czym sie skonczy...ta pompa wtryskowa na krotko nie dawala zadnej reakcji...

Juz wszystko jasne ... wymieniona elektryczna pompka paliwa ... BOSCH 515 peelenów oslabiony.gif

Napisano

> No właśnie też mnie to zastanawia...samochod siedzi wlasnie u mechanika...zobaczymy na czym sie

> skonczy...ta pompa wtryskowa na krotko nie dawala zadnej reakcji...

> Juz wszystko jasne ... wymieniona elektryczna pompka paliwa ... BOSCH 515 peelenów

Czyli jak mówiłem - pompka. Pompa wtryskowa nie ma tu nic do tego i jak tylko przeczytałem że o niej mowa to mi coś nie pasowało. Najważniejsze, że jeździ waytogo.gif

Napisano
  • Autor

wiem ze mozna taniej dorwac zamiennik...i to sporo...ale jakos nie mam zaufania...a za ori masz lepsza cene ? clown.gif

Napisano
  • Autor

jeździ, jeździ i to calkiem przyjemnie...i nie wiem czy to tylko moje subiektywne wrazenie ale jak gdyby rowniej pracuje na wolnych obrotach...ale moze mi sie tylko wydawac biglaugh.gif

Napisano

Na ori nie wiem, ale na polce mam zamiennik, z bezproblemowej firmy za 210 zl.. Smialo mozna go zakladac.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.