Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Różnica w cylinderkach hamulcowych S.C. a 126p p/t

Featured Replies

Napisano

Kto mi wyjaśni czym się różnią te cylinderki i czy można jedne w miejsce drugich montować?

Średnica tych z sc jest 19mm (na jakiejś aukcji pisze)

Te z 126p przednie są mniejsze (słabsze) od tych tylnich, a te z sc??

Chce wsadzić te z 126p przód do tyłu do van-a aby osłabić trochę hamulec, aby na obniżonych sprężynach tył nie łapał pierwszy.

284675216-cylinderki.JPG

post-128001-14352511460994_thumb.jpg

Napisano

Przednie maluch/tył sc róznią sie skokiem gwintu rurki hamulcowej ok.gif

Napisano

> Kto mi wyjaśni czym się różnią te cylinderki i czy można jedne w miejsce drugich montować?

> Średnica tych z sc jest 19mm (na jakiejś aukcji pisze)

> Te z 126p przednie są mniejsze (słabsze) od tych tylnich, a te z sc??

> Chce wsadzić te z 126p przód do tyłu do van-a aby osłabić trochę hamulec, aby na obniżonych

> sprężynach tył nie łapał pierwszy.

PH tak kombinujesz ? przeciez tam jest regulacja

Napisano
  • Autor

> PH tak kombinujesz ? przeciez tam jest regulacja

oświeć mnie??

Napisano

> Kto mi wyjaśni czym się różnią te cylinderki i czy można jedne w miejsce drugich montować?

> Średnica tych z sc jest 19mm (na jakiejś aukcji pisze)

> Te z 126p przednie są mniejsze (słabsze) od tych tylnich, a te z sc??

> Chce wsadzić te z 126p przód do tyłu do van-a aby osłabić trochę hamulec, aby na obniżonych

> sprężynach tył nie łapał pierwszy.

W malcu przednie są większe niż tylne. Jak na przód zakładałem tarcze to na tył zakładałem przednie cylinderki.

Napisano

> oświeć mnie??

na wahaczu jest regulacja...

sprezyna jest przyczepiona do takiego banana i on jest zamocowany w polowie na srubie chyba klucz 13 odkrecasz przesowasz proste... bede w garazu to zrobie foto...

na szybko znalezione

naread.th.png

numer 17 to ten banan i tam jest do niego sprezyna zamocowana i w polowie sruba do regulacji

Napisano

> W malcu przednie są większe niż tylne. Jak na przód zakładałem tarcze to na tył zakładałem przednie

> cylinderki.

Dokładnie. Sej ma cylinderki tylne z malucha. Dając przednie jeszcze poprawisz skuteczność. Więc cylinderkami nic nie wyczarujesz.

Napisano
  • Autor

> na wahaczu jest regulacja...

> sprezyna jest przyczepiona do takiego banana i on jest zamocowany w polowie na srubie chyba klucz

> 13 odkrecasz przesowasz proste... bede w garazu to zrobie foto...

> na szybko znalezione

> numer 17 to ten banan i tam jest do niego sprezyna zamocowana i w polowie sruba do regulacji

bede wdzięczny za fote, bo u mnie te sprężyny chyba luźne są!! wiec chyba reg. do regeneracji frown.gif

Napisano

> bede wdzięczny za fote, bo u mnie te sprężyny chyba luźne są!! wiec chyba reg. do regeneracji

sprezyny musza byc luzne... ja mam i hamuje normalnie... zreszta zawsze w ASO mozna kupic chyba 20zl szt... a regulacja to wygieta blacha wiec co tam chcesz regenerowac ???? a wogole byles gdzies na pomiarze sily hamowania???? moze jeden z korektorkow padl ????

slabe foto jutro bedzie lepsze

dsc00178ss.th.jpg

Napisano
  • Autor

> sprezyny musza byc luzne... ja mam i hamuje normalnie... zreszta zawsze w ASO mozna kupic chyba

> 20zl szt... a regulacja to wygieta blacha wiec co tam chcesz regenerowac ???? a wogole byles

> gdzies na pomiarze sily hamowania???? moze jeden z korektorkow padl ????

> slabe foto jutro bedzie lepsze

tak byłem i było oki, a diagnosta znajomy więc kazałem mu sumiennie go przetrzepać, jedyna wada w tym że nie maił jak złapać rozkładu, przód tył, a chyba jednak w tym leży problem.

Napisano

> tak byłem i było oki, a diagnosta znajomy więc kazałem mu sumiennie go przetrzepać, jedyna wada w

> tym że nie maił jak złapać rozkładu, przód tył, a chyba jednak w tym leży problem.

no ja mam wyregulowane a i tak mi czasem tylne kolo blokuje... to jest standard w tych autach... znajoma ma od nowosci SC z mojego rocznika i to samo jest byla juz kilka razy w ASO i nic nie poradzili... a znalazles ta regulacje????

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.