Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

panda 1.3 jtd silnik w czasie deszczu odmawia posluszeństwa.

Featured Replies

Napisano

Witam.Jestem nowy na forum.Mam doży problem z moja panda,jak tylko pada deszcz silnik przestaje uzyskiwać obroty ponad 2500.proszę

o pomoc.

Napisano

> Witam.Jestem nowy na forum.Mam doży problem z moja panda,jak tylko pada deszcz silnik przestaje

> uzyskiwać obroty ponad 2500.proszę

> o pomoc.

było, poszukaj zlosnik.gif

rozwiązanie tego problemu z tego co wiem nie padłoo

Napisano

> Witam.Jestem nowy na forum.Mam doży problem z moja panda,jak tylko pada deszcz silnik przestaje

> uzyskiwać obroty ponad 2500.proszę

> o pomoc.

TTTM

Napisano
  • Autor

dokładnie nie padło serwis z Toruniu też wielkie oczy robi jak i mechanicy z warsztatów.a problem jest nie mały.

Napisano

> dokładnie nie padło serwis z Toruniu też wielkie oczy robi jak i mechanicy z warsztatów.a problem

> jest nie mały.

U mnie po piątkowym deszczu i braku mocy dzisiaj komputer pokazał błąd przepływomierza. Po jego odpięciu nie dławi się.

Napisano
  • Autor

Mam identycznie odepnę i jest ok ale to nie rozwiązuje problemu bo w każdy deszcz to mam a często i po nocy na deszczu zapali i od razu zgaśnie i tu tez odpięcie pomaga

Napisano

> Mam identycznie odepnę i jest ok ale to nie rozwiązuje problemu bo w każdy deszcz to mam a często i

> po nocy na deszczu zapali i od razu zgaśnie i tu tez odpięcie pomaga

Wymienię przepływomierz i zobaczymy.

Napisano
  • Autor

Tez nad tym myśle.mechanik upiera się nad zaworem egr ale po czyszczeniu żadnych zmian niema.

Napisano

> Tez nad tym myśle.mechanik upiera się nad zaworem egr ale po czyszczeniu żadnych zmian niema.

moje ASO stawiało właśnie na zawieszający sie egr zlosnik.gif

Napisano

> i co zdzialali coś czy czy udali zdziwionych jak ci u mnie?

Woda w filtrze powietrza rozkręć obudowę filtra i zobacz czy sucho.

Napisano

> Woda w filtrze powietrza rozkręć obudowę filtra i zobacz czy sucho.

A tam nie ma czujnika wody hmm.gif

Napisano
  • Autor

niestety pandy nie posiadaja klapki w filtrze wiec woda zawsze sie leciutko dostaje .Wspomnialem o tym w serwisie to stwierdzili ze skoro projekt taki byl to jest ok.ale filtr mam suchy przepływomierz również tylko czemu jest ok po odpięciu go czy on jest winny czy poprostu przełącza się w tryb awaryjny?Błędów brak na kompie.

Napisano
  • Autor

czyli tacy sami spece jak w Toruniu.i co śmigasz tak czy coś wymyśliłeś?

Napisano

> czyli tacy sami spece jak w Toruniu.i co śmigasz tak czy coś wymyśliłeś?

nie zdarzało się to zbyt często zlosnik.gif

auto już sprzedane waytogo.gif

Napisano

panic.gif> Tez nad tym myśle.mechanik upiera się nad zaworem egr ale po czyszczeniu żadnych zmian niema.

Kolego, to nie zawór egr (on ma objawy ciągłego sadku mocy, czyli nie ciągnie w pewnych zakresach, a po pewnym czasie wyskoczy Ci błąd 'chek" ) ja miałem problem a egr, ale po mymiania smiga jak szatan, bardziej bym stawiał na przepływomierz ! Pozdrawiam T..

Napisano
  • Autor

dziś padało i znów masakra.muszę podmienić przepływomierz i probe zrobić. tez nie wieże w winę zaworu zresztą czyszczenie nic nie zmieniło. jak widzę deszcz to panic.gif

Napisano

> dziś padało i znów masakra.muszę podmienić przepływomierz i probe zrobić. tez nie wieże w winę

> zaworu zresztą czyszczenie nic nie zmieniło. jak widzę deszcz to

Ja mam już nowy przepływomierz. Teraz tylko czekam jak mi się trafi kurs w deszcz.

Napisano

> kolego a jaki kupiłeś i ile Cie to kosztowało?

Magneti marelli ok. 200 zł. Bosh jest do wyjęcia za jakieś 300-350

Napisano

Zaślep zawór EGR i bedziesz widział czy jest poprawa czy nie. Miałem przypadek że zawór dawał objawy podobne do twoich ale odpięcie przepływki niczym nie skutkowało.

Napisano

> daj znać czy pomogło.

Wczoraj było mokro a samochód jechał normalnie.

Napisano

> Wczoraj było mokro a samochód jechał normalnie.

zawsze jak jest mokro to tak masz?

przyznam, że u mnie działo sie to bardzo rzadko

Napisano
  • Autor

z początku miałem rzadko ale zaczęło się nasilać teraz przy każdym większym deszczu.niema tego ani po myciu ani po wjechaniu w kałuże tylko jak pada.dlatego wiąże to z przepływomierzem przez który przelatuje wilgotne powietrze.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.