Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Bloki 1.1 i głowice 8v i 16v

Featured Replies

Napisano

Czym różnią się blok 1.1 spi i mpi? Jak wyglądają tłoki i czy sa takie same? Druga sprawa, czy głowica z 1.2 75 pasi do bloku z mpi? Czy zmienia się stopień sprężania (czy silnik jest doprezony/odprężony)? Noi jeszcze mnie ciekawi głowica 16v na bloku od 1.1 mpi. Robił ktoś takie modyfikacje? Sie pytam bo może na następny rok przejdę na stara elektronikę z 8V i pomodze coś z silnikiem jeszcze zeby było mocniej. Ja jeszcze swojego nie pozbieralem ale kolega mówił mi że głowica od mpi ma dużo mniejsze kanały niż nawet w 1.1spi. niewiem.gif może dlatego mi tak kiepsko jedzie zlosnik.gif a i jeszcze jedno. Czy można kupić nowke głowice w sklepie/aso do 1.2 75? Bo do 16 chyba można bo to sa chyba młodsze silniki

Napisano

> Czym różnią się blok 1.1 spi i mpi? Jak wyglądają tłoki i czy sa takie same? Druga sprawa, czy

> głowica z 1.2 75 pasi do bloku z mpi? Czy zmienia się stopień sprężania (czy silnik jest

> doprezony/odprężony)? Noi jeszcze mnie ciekawi głowica 16v na bloku od 1.1 mpi. Robił ktoś

> takie modyfikacje? Sie pytam bo może na następny rok przejdę na stara elektronikę z 8V i

> pomodze coś z silnikiem jeszcze zeby było mocniej. Ja jeszcze swojego nie pozbieralem ale

> kolega mówił mi że głowica od mpi ma dużo mniejsze kanały niż nawet w 1.1spi. może dlatego mi

> tak kiepsko jedzie a i jeszcze jedno. Czy można kupić nowke głowice w sklepie/aso do 1.2 75?

> Bo do 16 chyba można bo to sa chyba młodsze silniki

nowa glowica - 4.543,69 PLN, odnowiona 2.878,76 PLN

Napisano
  • Autor

> nowa glowica - 4.543,69 PLN, odnowiona 2.878,76 PLN

Ohoho icon_eek.gif tijeta by za to kupił. Widzę że cza będzie dłubac w tej co mam chyba. Od 1.4 8v ponoć nie pasi bo jest szersza czy cuś

Napisano

> Ohoho tijeta by za to kupił. Widzę że cza będzie dłubac w tej co mam chyba. Od 1.4 8v ponoć nie

> pasi bo jest szersza czy cuś

pasi, tylko odpreza ta glowica

Napisano
  • Autor

> pasi, tylko odpreza ta glowica

No to nawet byłoby mi to na rękę palacz.gif obaczym

Napisano

> chyba dopreza

komora jest wieksza

Napisano

> komora jest wieksza

komora spalania jest w tłokach w 1.4 8V

czyli blok 1.4 8V + głowa 1.2 8V silnik odprężony

blok 1.2 8v+ głowa 1.4 8V silnik doprężony

cfaniaczek.gif

Napisano

> Czym różnią się blok 1.1 spi i mpi? Jak wyglądają tłoki i czy sa takie same? Druga sprawa, czy

> głowica z 1.2 75 pasi do bloku z mpi? Czy zmienia się stopień sprężania (czy silnik jest

> doprezony/odprężony)? Noi jeszcze mnie ciekawi głowica 16v na bloku od 1.1 mpi. Robił ktoś

> takie modyfikacje? Sie pytam bo może na następny rok przejdę na stara elektronikę z 8V i

> pomodze coś z silnikiem jeszcze zeby było mocniej. Ja jeszcze swojego nie pozbieralem ale

> kolega mówił mi że głowica od mpi ma dużo mniejsze kanały niż nawet w 1.1spi. może dlatego mi

> tak kiepsko jedzie a i jeszcze jedno. Czy można kupić nowke głowice w sklepie/aso do 1.2 75?

> Bo do 16 chyba można bo to sa chyba młodsze silniki

Blok 1.1 mpi a spi praktycznie sie nie różni. Sa różnice czasem w tłokach mogą być całkiem plaskie albo lekko wklęsłe. Ale to juz nie wiem od czego zalezy bo rozbieralem troche tych silnikow i nie było reguły co sie trafi.

Głowica z 1.2 75 pasuje zarowno na blok mpi i spi. Stopien sprezania zmieni sie ale w bardzo niewielkim stopniu (odprezy sie). Trzeba liczyć konkretnie dla pewności.

Co do 16v to też pasuje na mpi i spi ale silnik bedzie ekstremalnie doprężony i trzeba będzie porzeźbić z rozrządem - mocowanie napinacza.

Napisano
  • Autor

> Blok 1.1 mpi a spi praktycznie sie nie różni. Sa różnice czasem w tłokach mogą być całkiem plaskie

> albo lekko wklęsłe. Ale to juz nie wiem od czego zalezy bo rozbieralem troche tych silnikow i

> nie było reguły co sie trafi.

> Głowica z 1.2 75 pasuje zarowno na blok mpi i spi. Stopien sprezania zmieni sie ale w bardzo

> niewielkim stopniu (odprezy sie). Trzeba liczyć konkretnie dla pewności.

> Co do 16v to też pasuje na mpi i spi ale silnik bedzie ekstremalnie doprężony i trzeba będzie

> porzeźbić z rozrządem - mocowanie napinacza.

i o to mi chodziło mniej więcej, dzięki za info zlosnik.gif

Napisano

A tak żeby nie zakładać drugiego wątku...

Jaka różnica jest między wałami korbowymi w 1.1 a 1.2 60 KM ??? różnią się czymś jak np. inną średnica czopów panewek główny albo korbowych ?? I jeszcze czym różnią się korby miedzy tymi dwoma silnikami ?? jak mniemam to długością ..... Tylko o ile ??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.