Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Listwa na pokrywie bagaznika

Featured Replies

Napisano

Witam,

Zaliczyłem małego dzwonka ostatnio ( facet zahamował na mnie) i efekt jest taki, że tylna klapa jest do naprawy a zderzak do wymiany.

Zawsze podobały mi się wersje dynamic z dodatkowąlistwą na klapie,optycznie powiększające auto z tyłu. I tutaj pojawia się moje pytanie - czy tę listwę da się dokupić w ASO ( na allegro nie ma) i w jaki sposób jest ona mocowana do klapy? wiem ze w klapie są dwa małe otworki pozycjonujące listwę ale szczegółów montażu nie znam. Ma ktoś może jakieś zdjęcia, jak to wygląda ? Co należy kupić aby przymocować listwę zgodnie z fabryzcnym konceptem??

Pozdrawiam i z gory dzięki za pomoc

Napisano

Tu odpowiedź na twoje pytania.

"szukajka" shhh.gif

jakiś tekst

Napisano
  • Autor

Hmm, ale mi chodziło o fabryczny sposób mocowania bo ten z wątku jest ewidentnie niefabryczny. Nie sadze aby fabryka dawała taśmę dwystronną czy klej do szyb

Napisano

jak chcesz mieć oryginalnie zamontowaną tą listwę to kup tylną klapę razem z listwą swiety.gif inaczej jej nie przymocujesz jak na taśmę ew jakiś klej, no i oczywiście przy założonej listwie nie masz dostępu kluczykiem do zamka bagażnika old.gif

Napisano
  • Autor

> dostępu kluczykiem do zamka bagażnika

hehe, no i właśnie jednym z powodów jest ów zamek...W zeszłym roku miałem włamanie do samochodu i ktoś uszkadzając zamek pogiął mi jego okolice w klappie. MOntując listwę pozbył bym się ryzyka ponownego włamu przez bagaznik:)

Natomiast zmartwiłeś mnie z tą listwą...szkoda że nie da sie jej dokupić oddzielnie jako części zamiennej...klapy nie ma sensu kupować więc chyba skończy się na rezygnacji z listwy frown.gif

Napisano

> hehe, no i właśnie jednym z powodów jest ów zamek...W zeszłym roku miałem włamanie do samochodu i

> ktoś uszkadzając zamek pogiął mi jego okolice w klappie. MOntując listwę pozbył bym się ryzyka

> ponownego włamu przez bagaznik:)

> Natomiast zmartwiłeś mnie z tą listwą...szkoda że nie da sie jej dokupić oddzielnie jako części

> zamiennej...klapy nie ma sensu kupować więc chyba skończy się na rezygnacji z listwy

czemu nie ma sensu ? przeciez nie ubiles jej sobie sam tylko miales kolizje drogowa czy jak to tam zwac w ktorej nie ty jestes sprawca a poszkodowanym

Napisano
  • Autor

Zadrążyłem temat - listwa występuje w sprzedaży pod numerem katalogowym 735353584 . Nie wiem czy jest z akcesoriami montażowymi czy sama. w każdym razie kosztuje niemało bo +- 570 PLN

Napisano
  • Autor

> czemu nie ma sensu ? przeciez nie ubiles jej sobie sam

Ale ja jej fabrycznie nie miałem więc musiałbym ja dokupić sam, ew. dogadać się z warsztatem, żeby "upchnęli" ją jakoś w koszty,a jak jhuz wcześnuiej napisałem kosztuje niemało bo 570 PLN więc z wrzuceniem w ogolne koszty naprawy będzie ciężko :/

Napisano

niech podciągną klapę do wymiany to wtedy może zmienisz na tą z listwą 270635636-JUMP2.gif

Napisano

A mnie ciekawi czy można gdzieś kupić samą "czarną listewkę, "będącą niejako przedłużeniem listew bocznych dla tylnej klapy.Czarna -ta na samym dole "doklejki do klapy". Zanim przeczytałem ten temat to myślałem że w wersjach z "pełną" klapą znajduje się tam jakiś mechanizm , silniczek, czujniczek... teraz wiem że to tylko zbiorniczek na wodę w celu przyspieszenia rdzewienia tylnej klapy. Więc czy warto doklejać tą "szczękę" ???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.