Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycie w okolicach skrzyni biegów

Featured Replies

Napisano

Od kilku dni jadąc na 4 biegu z prędkością +/- 70km/h słychać wycie z okolic skrzyni biegów. Dzwięk przypomina wycie nierozłączonego rozrusznika aczkolwiek raczej nie możliwym jest aby to była przyczyna niewiem.gif Może łożysko oporowe mówi 30.GIF albo może jest to spowodowane niskim poziomem oleju?? Jakieś pomysły? piwo.gif

Napisano

możliwe że mechanizm różnicowy się sypie

Napisano
  • Autor

czy to może objawiać się tym, że auto "nie jedzie"?

Napisano

Witam kolego po pierwsze to sprawdź olej ew. wymień go.popuść w celach sprawdzenia linkę sprzęgła, umyj dokładnie koła tarcze zaciski z piachu itp i wtedy wyjdzie czy to niestety skrzynia czy coś po prostu zamarzło bądź się zabrudziło, rozrusznik to raczej nie jest. Powodzenia.

Napisano

> rozrusznik to raczej nie jest. Powodzenia.

hmm.gif

Napisano

> czy to może objawiać się tym, że auto "nie jedzie"?

co znaczy u Ciebie pojęcie "nie jedzie"?

Napisano
  • Autor

> co znaczy u Ciebie pojęcie "nie jedzie"?

Nie przyspiesza tak jak powinien ok.gif Precyzując zajmuje mu to więcej czasu niż powinno ok.gif

Napisano

> Nie przyspiesza tak jak powinien Precyzując zajmuje mu to więcej czasu niż powinno

dużo? 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

> stoi

Komu stoi??

Oxy różnica jest duża ok.gif Przeszło mi przez głowę, że to może lipne paliwo i tak naprawdę wycie i utrata mocy nie mają ze sobą nic wspólnego. Tankuje zawsze na tej samej stacji i w sumie wątpię, żeby z paliwem było coś nie tak niewiem.gif

Napisano

> Komu stoi??

> Oxy różnica jest duża Przeszło mi przez głowę, że to może lipne paliwo i tak naprawdę wycie i

> utrata mocy nie mają ze sobą nic wspólnego. Tankuje zawsze na tej samej stacji i w sumie

> wątpię, żeby z paliwem było coś nie tak

oj no wiele rzeczy może mieć na to wpływ...

-zobacz czy masz olej w skrzynie

-sprawdz jak chodzą Ci synchronizatory biegów

-zobacz czy nei chrupie mechanizm różnicowy

-jadąc na tym biegu co ci wyje rozpędź się 5km/h wiecej wrzuć luz i zgaś silnik... posłuchaj czy Ci zwykłe łożyska nie chuczą... i poskrecać szybkimi ruchami na boki kiere zobacz czy nie odzywają się przeguby...

-sprawdź stan zawieszenia, czy jak na luz dasz czy auto samo nie hamuje (tłoczek zapieczony bądź tylne szczeki)

-przeczyść dolot, przepustnice z nagaru

-sprawdź kabelek od sondy czy nie urwany

-dolej paliwa lepszego z innej stacji (98 oktan)

-WYMIEŃ FILTR POWIETRZA (ja przy naszych śląskich drogach wymieniałem, co 3-4 miesiace, bo pół roku nie wytrzymywał i też miał takie objawy)

-pamietasz kiedy był wymieniany filtr paliwa? u nas taki syf na stacjach ze moze zatkany jest,,, też wymień...

-odłącz aku na noc... rano włącz i odpal silnik niech pochodzi na wolnych obrotach kilka minut

jeżeli to nie pomoże pomyślimy dalej wink.gif ale razczej to co wymieniłem... Trzeba zaczynać od najtańszych i najszybszych sposobów waytogo.gif

Napisano
  • Autor

> oj no wiele rzeczy może mieć na to wpływ...

> -zobacz czy masz olej w skrzynie

sprawdze

> -sprawdz jak chodzą Ci synchronizatory biegów

sprawdze

> -zobacz czy nei chrupie mechanizm różnicowy

sprawdze

> -jadąc na tym biegu co ci wyje rozpędź się 5km/h wiecej wrzuć luz i zgaś silnik... posłuchaj czy Ci

icon_eek.gif

> zwykłe łożyska nie chuczą... i poskrecać szybkimi ruchami na boki kiere zobacz czy nie

Jest sprawne

> odzywają się przeguby...

Jest sprawne

> -sprawdź stan zawieszenia, czy jak na luz dasz czy auto samo nie hamuje (tłoczek zapieczony bądź

> tylne szczeki)

Jest sprawne

> -przeczyść dolot, przepustnice z nagaru

sprawdze

> -sprawdź kabelek od sondy czy nie urwany

sprawdze

> -dolej paliwa lepszego z innej stacji (98 oktan)

> -WYMIEŃ FILTR POWIETRZA (ja przy naszych śląskich drogach wymieniałem, co 3-4 miesiace, bo pół roku

> nie wytrzymywał i też miał takie objawy)

Mam wkladke - myta przed świętami

> -pamietasz kiedy był wymieniany filtr paliwa? u nas taki syf na stacjach ze moze zatkany jest,,,

> też wymień...

Eeeeee dawno temu

> -odłącz aku na noc... rano włącz i odpal silnik niech pochodzi na wolnych obrotach kilka minut

Próbowalem

> jeżeli to nie pomoże pomyślimy dalej ale razczej to co wymieniłem... Trzeba zaczynać od

> najtańszych i najszybszych sposobów

ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.