Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A co to?

Featured Replies

Napisano

Zobaczyłem dziś że mam w kratce poniżej przedniej tablicy takie cuś.

284699177-IMG034.jpg

Dochodzi do tego jakiś kabelek więc cuś elektrycznego.

Co to jest i do czego służy? Bo chyba nie do pomiaru prędkości jazdy jak w samolocie biglaugh.gif

post-43149-14352511575716_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> Myśle że to łącze do komunikacji Astrolota z R2-D2

ArtuDetu miał chyba większą końcówkę oink.gif

A tak poważnie? Przypuszczam że to nie jest w stanie fabrycznie doskonałym. Wygląda jakby coś tam się poobtłukiwało. Jakiś czujnik zderzeniowy? niewiem.gif

Tylko tak na wierzchu by chyba nie był niewiem.gif

Napisano

Kabelek cienki jak do np diagnostyki czy może grubszy taki żeby pociągnąć prąd do nagrzewnicy czy innego cuda?

Napisano

t.j czujnik temp zewnetrznej

5 zl prosze

Napisano
  • Autor

> Kabelek cienki jak do np diagnostyki czy może grubszy taki żeby pociągnąć prąd do nagrzewnicy

> czy innego cuda?

Cienki raczej. Właśnie jakby jakiś czujnik. To nie jest gniazdko a coś końcowego. Bo z tyłu ma gniazdo i przewód jest normalnie wpięty hermetyczną kostką.

W pierwszej chwili skojarzyło mi się z rurką Pitota ale przecież to się może zatkać byle liściem czy grudką błota. Ale to głupi pomysł zlosnik.gif

...To chyba czujnik temperatury powietrza jest hmm.gif

01840.jpg

Tylko taki nieosłonięty podatny jest na prędkość i jest zimniej niż jest jak się jedzie. Ale może to istotne niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> t.j czujnik temp zewnetrznej

> 5 zl prosze

Nie dam grinser006.gif właśnie sam znalazłem zlosnik.gif nie przeszkadza mu, że jak jadę to temperatura odczuwalna jest znacznie niższa niż temperatura powietrza, przez które przejeżdżam? Myślałem, że taki czujnik to trochę obudowany jest niewiem.gif

Napisano

no niestety nie jest zabudowany z reszta nie mmoze byc bo by zaklamywal, on nie jest podatny na ped powietrza, ale niestety po dluzszych przestojach w zatorach drogowych zaklamuje bo wplywa na niego cieple powietrze z silnika jedyne sensowne miejsce gdzie byl w oplu montowany to byla dolna czesc zderzaka przedniego od strony kierowcy skierowany czujnikiem w dol w AF hmm.gif

pzdr

Napisano

Niestety ale w F-kach mimo zalozenia w fabrycznym miejscu temperatura na postoju tez nie jest adekwatna do rzeczywistej, poza tym o jakies 2 stopnie zawyza, bynajmniej u mnie.

Pozdrawiam

Napisano

> Niestety ale w F-kach mimo zalozenia w fabrycznym miejscu temperatura na postoju tez nie jest

> adekwatna do rzeczywistej, poza tym o jakies 2 stopnie zawyza, bynajmniej u mnie.

> Pozdrawiam

U mnie jest to samo, równo 2 stopnie ok.gif

Napisano

> U mnie jest to samo, równo 2 stopnie

Z ciekawosci popytalem o wyniki temperatury znajomych astrowiczow i wniosek jest jeden: TTTM ok.gif

Napisano

> Z ciekawosci popytalem o wyniki temperatury znajomych astrowiczow i wniosek jest jeden: TTTM

Patrz pan, a ja już chciałem wymieniać czujnik hehe.gif

Napisano

Ale Pany weterany pojechaliście z tym wtykiem claps.gif

O mało z fotela ze śmiechu nie spadłem zakrecony.gif

Astroman , Raven bow.gif

Napisano

> Patrz pan, a ja już chciałem wymieniać czujnik

Wszystkie tak maja swego czasu zakupilem nowy bo stary niby nie dzialal i po usunieciu faktycznej usterki (pekniety przewod) porownalem wskazania. Nowy wrocil do sklepu bo stary pokazywal ta sama temperature co nowy.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.