Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tarcze lacetii - dwa typy

Featured Replies

Napisano

> Strona mikoda podaje ,ze do laczka sa dwa typy tarcz

> Jak sprawdzic ,ktore mam

Masz 2714. 2703 są do starych Nubir (4x100) i bankowo nie pasują do żadnego Lacetti. Po prostu bład w ich katalogu.

Kiedyś wytknąłem im, że mają pomylone bębny do Lanosa z i bez ABS i po jakimś czasie poprawili.

Napisano
  • Autor

> Masz 2714. 2703 są do starych Nubir (4x100) i bankowo nie pasują do żadnego Lacetti. Po prostu bład

> w ich katalogu.

> Kiedyś wytknąłem im, że mają pomylone bębny do Lanosa z i bez ABS i po jakimś czasie poprawili.

DZienx Men 20.GIF

No to se szczele turbo pałer Giete tarcze bananaevil.gif

Napisano

> DZienx Men

> No to se szczele turbo pałer Giete tarcze

też nad nimi myślałem do lanosa, ale wersja GT wychodzi mi 2razy drożej sciana.gif

warto dopłacić do malowania, tylko szkoda, że nie ma srebrnego koloru i ciekawe czy malowanie obejmuje otwory wentylacyjne, bo tam zbiera się najwięcej rdzy

Napisano
  • Autor

> też nad nimi myślałem do lanosa, ale wersja GT wychodzi mi 2razy drożej

> warto dopłacić do malowania, tylko szkoda, że nie ma srebrnego koloru i ciekawe czy malowanie

> obejmuje otwory wentylacyjne, bo tam zbiera się najwięcej rdzy

Wychodza drogo ale jak to moze poprawic hebelki w lancetniku to warto waytogo.gif

Napisano

> Wychodza drogo ale jak to moze poprawic hebelki w lancetniku to warto

materiał tarczy jest ten sam w każdej wersji więc samym nacięciem raczej nie poprawisz hamowania, jedynie będą się trochę szybciej chłodziły.

Fabryczne tarcze daewoo/chevi to masakra jakaś, tzn do normalnej jazdy spokojnie wystarczają ale jak ktoś trochę poszaleje i przyhamuje kilka razy to wymiękają...

Napisano

> Wychodza drogo ale jak to moze poprawic hebelki w lancetniku to warto

Ja nie wiem, czy nie lepiej dać gładką, dobrą tarczę i jakieś kozackie klocki. Zielone EBC?

Napisano
  • Autor

> Ja nie wiem, czy nie lepiej dać gładką, dobrą tarczę i jakieś kozackie klocki. Zielone EBC?

W doblo mam zwykle zimmermany ,hamuja kozacko i zrobilem na nich juz 80kkm waytogo.gifzeby.GIF

Napisano

> Ja nie wiem, czy nie lepiej dać gładką, dobrą tarczę i jakieś kozackie klocki. Zielone EBC?

Miałem zielone EBC w poprzednim samochodzie - odradzam, po kilku tyś km tak jakby osłabło hamowanie, powód, wyglądały na trochę zeszklone, a jeden miał nadpękniętą okładzinę frown.gif

Napisano

> materiał tarczy jest ten sam w każdej wersji więc samym nacięciem raczej nie poprawisz hamowania,

> jedynie będą się trochę szybciej chłodziły.

> Fabryczne tarcze daewoo/chevi to masakra jakaś, tzn do normalnej jazdy spokojnie wystarczają ale

> jak ktoś trochę poszaleje i przyhamuje kilka razy to wymiękają...

Teoria mówi, że same nacięcia powodują zmniejszenie występowania poduszki z gazów hamowania pomiędzy klockiem, a tarczą.

To teoria. Miałem Brembo max (nacinane) i przy zwykłej ulicznej jeździe poza kozackim hehe.gif wyglądem nie widziałem różnicy. Natomiast może różnica byłaby wyczuwalna przy kilku krotnym mocnym hamowaniu z dużych prędkości icon_rolleyes.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.