Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy macie jakis sposób na światła dzienne w Xsarze Picasso?

Featured Replies

Napisano

Chodzi o miejsce zainstalowania lamp. Szczeliny w grillu w które można ewentualnie wstawić płaskie lampy LED (najkrótsze znalazłem Philips LED DayLight4) nie pozwalają na zgodne z przepisami umiejscowienie takich lamp (lampy będą zbyt blisko siebie i za daleko od obrysu) frown.gif

Kombinuję czy nie robić wycięć w osłonach lamp przeciwmgielnych, ale wyglądać to może kiepsko..

Napisano

> Chodzi o miejsce zainstalowania lamp. Szczeliny w grillu w które można ewentualnie wstawić płaskie

> lampy LED (najkrótsze znalazłem Philips LED DayLight4) nie pozwalają na zgodne z przepisami

> umiejscowienie takich lamp (lampy będą zbyt blisko siebie i za daleko od obrysu)

> Kombinuję czy nie robić wycięć w osłonach lamp przeciwmgielnych, ale wyglądać to może kiepsko..

oslabiony.gif

w zderzaku w zagłębieniach najbardziej skrajnych jest sporo miejsca na lampy do 14 cm można wcisnąć max do tylnej scianki a dłuższe można zamontować bliżej zewnątrz i nie powinny wystawać

ostatnio mierzyłem i znalazłem kilka pasujących lamp nawet homologowanych poniżej 160 zł

Napisano
  • Autor

> w zderzaku w zagłębieniach najbardziej skrajnych jest sporo miejsca na lampy do 14 cm można

> wcisnąć max do tylnej scianki a dłuższe można zamontować bliżej zewnątrz i nie powinny

> wystawać

> ostatnio mierzyłem i znalazłem kilka pasujących lamp nawet homologowanych poniżej 160 zł

Miejsca jest sporo, tylko co z tego..

Według przepisów:

- Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm

- Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego

Długość zagłębień w części pod tablicą rejestracyjną to ok. 80 cm. Jeżeli zamontujemy lampy o długości tylko 12,5 cm każda to między wewnętrznymi krawędziami lamp mamy 55 cm. Przyjmując, że Picasso ma 175 cm szerokości lampa do obrysu będzie miała ok. 47 cm. Żaden warunek nie został spełniony a więc instalacja w szczelinach grilla pod przednią tablicą rejestracyjną odpada. Są jeszcze szczeliny nad tablicą rejestracyjną (Picasso po lifcie). Tam wymiarowo wygląda to trochę lepiej bo długość wynosi około 86 cm. Po zamontowaniu lamp pomiędzy ich wewnętrznymi krawędziami zostaje około 61 cm. Jest więc OK. Niestety odległość do obrysu to około 45 cm. Inny problem jest wizualny gdyż górna części grilla jest pochylona i lampa będzie musiała być schowana dosyć głęboko bo będzie wystawać.

To niby są pojedyncze centymetry odchyłek od przepisów, ale w razie czego nie uśmiecha mi się utrata DR bądź odmowa wypłaty odszkodowania bo oświetlenie nie było zgodne z kodeksem.. Szukam dalej..

Napisano

> Miejsca jest sporo, tylko co z tego..

> Według przepisów:

> - Odległość między lampami mierzona od wewnętrznej krawędzi musi wynosić minimum 60 cm, chyba że

> szerokość pojazdu jest mniejsza niż 130 cm - wtedy odległość minimalna wynosi 40 cm

> - Lampy nie mogą wystawać poza boczny obrys pojazdu lub być zamontowane dalej niż 40 cm od niego

> Długość zagłębień w części pod tablicą rejestracyjną to ok. 80 cm. Jeżeli zamontujemy lampy o

> długości tylko 12,5 cm każda to między wewnętrznymi krawędziami lamp mamy 55 cm. Przyjmując,

> że Picasso ma 175 cm szerokości lampa do obrysu będzie miała ok. 47 cm. Żaden warunek nie

> został spełniony a więc instalacja w szczelinach grilla pod przednią tablicą rejestracyjną

> odpada. Są jeszcze szczeliny nad tablicą rejestracyjną (Picasso po lifcie). Tam wymiarowo

> wygląda to trochę lepiej bo długość wynosi około 86 cm. Po zamontowaniu lamp pomiędzy ich

> wewnętrznymi krawędziami zostaje około 61 cm. Jest więc OK. Niestety odległość do obrysu to

> około 45 cm. Inny problem jest wizualny gdyż górna części grilla jest pochylona i lampa będzie

> musiała być schowana dosyć głęboko bo będzie wystawać.

> To niby są pojedyncze centymetry odchyłek od przepisów, ale w razie czego nie uśmiecha mi się

> utrata DR bądź odmowa wypłaty odszkodowania bo oświetlenie nie było zgodne z kodeksem.. Szukam

> dalej..

kombinujesz więc szukaj

w załącznikach masz picasso po lifcie gdzie gość nie kombinował i przykręcił a na drugim masz przed liftem

odległość pomiędzy czerwonymi linniami 110 pomiędzy zielonymi ok 25

dla chcącego nie ma nic trudnego...

post-65804-14352511653528_thumb.jpg

Napisano

> kombinujesz więc szukaj

> w załącznikach masz picasso po lifcie gdzie gość nie kombinował i przykręcił a na drugim masz przed

> liftem

> odległość pomiędzy czerwonymi linniami 110 pomiędzy zielonymi ok 25

> dla chcącego nie ma nic trudnego...

post-65804-14352511654118_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.