Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

"Spotkanie" ze znakiem drogowym

Featured Replies

Napisano
fotka Jak to profesjonalnie zrobić? Zderzak wiadomo-do wymiany. Co z błotnikiem i maską? Czy do malowania całe elementy? Trochę się boję malowania całości. Jest na sali jakiś lakiernik? Pójdzie z ubezpieczenia, więc koszty raczej nie grają roli, liczy się efekt. Na ile dni trzeba samochód odstawić , żeby to zrobić?

post-61250-1435251165167_thumb.jpg

Napisano

daj jakieś lepsze foto, bo na tym widać tylko obdarcia i pęknięty klosz tylnej lampy

EDYTA: dobra fota z linku mówi więcej. Zderzak da się pokleić tylko trzeba lakierować na nowo. Klapa tylna do pomalowania bez wymiany, błotnik również. Klosz niestety trzeba kupić nowy

Napisano

wszystkie elementy spokojnie do naprawy i pomalowania. Wyjątek stanowi lampa - do wymiany.

Napisano
  • Autor

Zderzak lepiej naprawiać, czy wymienić na nowy. Jak wygląda lakierowanie takich uszkodzeń? Czy trzeba malować cały błotnik i klapę? Byłem u jednego lakiernika i powiedział, że kolorem można prysnąć miejscowo, ale bezbarwnym już po całości. Co Wy na to?

Napisano

Naprawa tego zderzaka to koszt ok.30PLN + malowanie.

Napisano
  • Autor

Czy taka naprawa jest trwała? Żeby mi to nie popękało za pół roku. Nowy zderzak kupię w granicach 60-70 zł, tyle że czarny.

Napisano

jak dobrze zderzak zrobi to będzie jak nówka - wydaje mi się że lepiej tak niż badziewny zamiennik... smile.gif

Napisano
  • Autor

Już się dowiedziałem. Zderzak "oryginali" do malowonia ok. 300zł. Jak się ubezpieczyciel zgodzi ( łaski mi nie robi), to będzie nowy.

Napisano

skoro robisz wszystko z ubezpieczenia i nie wykładasz na to kasy to po kiego grzyba martwisz się kosztami?

Napisano
  • Autor

Dzisiaj dostałem kalkulację z Liberty, która pokrywa POŁOWĘ! przewidywanych kosztów naprawy. Teraz ASO ma zrobić swoją wycenę i przesłać do TU. Co z tego wyjdzie trudno przewidzieć. Chciałbym to zrobić w ASO na oryginalnych częściach, ale jak się nie uda, to trzeba będzie rzeźbić. Składki biorą bardzo chętnie a jak trzeba coś wyjąć to zaczynają się schody.

Napisano

pokaż mi TU w którym tak nie jest. Najlepiej w takiej sytuacji wynająć kogoś żeby wyciągnął od nich tą kasę

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.