Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Linki ręcznego Punto I

Featured Replies

Napisano

Jako, że będę wymieniał linki ręcznego ( i lewa i prawa, niestety nie wytrzymały próby czasu ). Mam pytanko, jak się za to zabrać, z tego co widziałem przy dźwigni ręcznego wchodzą linki spod podłogi nad podłogę. Czy jest tam jakiś myk o którym nie wiem ?? Jakieś ukryte śruby etc. ? Przy bębnach sobie poradzę, chodzi mi tylko o to jak wymontować to przy dźwigni wink.gif

P.S. Wyczytałem, że prawa linka ręcznego jest dłuższa, a lewa krótsza. Czy to prawda czy odwrotnie ?

Pozdro.

Napisano

> Jako, że będę wymieniał linki ręcznego ( i lewa i prawa, niestety nie wytrzymały próby czasu ). Mam

> pytanko, jak się za to zabrać, z tego co widziałem przy dźwigni ręcznego wchodzą linki spod

> podłogi nad podłogę. Czy jest tam jakiś myk o którym nie wiem ?? Jakieś ukryte śruby etc. ?

> Przy bębnach sobie poradzę, chodzi mi tylko o to jak wymontować to przy dźwigni

> P.S. Wyczytałem, że prawa linka ręcznego jest dłuższa, a lewa krótsza. Czy to prawda czy odwrotnie

> ?

> Pozdro.

Przy dźwigni demontujesz plastik, poluźniasz linki na tej jednej śrubie pomiędzy nimi tak aby można było je zdjąć (tylko jedna śruba tam jest), zdejmujesz zawleczki w miejscu gdzie wychodzą na zewnątrz (jeśli są) i tyle. Wychodzisz z kabiny, wchodzisz pod auto, wyciągasz je na zewnątrz, zdejmujesz bębny i wymieniasz. Obie linki są tej samej długości.

Napisano

Witam,nie musisz zdejmować bębnów,ponieważ od wewnątrz koła masz otwory rewizyjne.Zdejmujesz zaślepki i masz dostęp do końcówki linek w obu kołach,które wystarczy wychaczyć i wyjąć pozdrawiam.

Napisano
  • Autor

> Witam,nie musisz zdejmować bębnów,ponieważ od wewnątrz koła masz otwory rewizyjne.Zdejmujesz

> zaślepki i masz dostęp do końcówki linek w obu kołach,które wystarczy wychaczyć i wyjąć

> pozdrawiam.

Akurat w moim przypadku muszę bo wymieniam cały komplet razem ze sprężynkami, bębnami i szczękami wink.gif

@kmark: Dzięki za pomoc ale linki są róznej długości wink.gif Mam je w ręku i jedna jest około centymetr krótsza i z tego co czytałem własnie ta krótsza to lewa. Tylko nie mam pewności bo nie dostałem pudełek passed_out.gif

Napisano

> Akurat w moim przypadku muszę bo wymieniam cały komplet razem ze sprężynkami, bębnami i szczękami

> @kmark: Dzięki za pomoc ale linki są róznej długości Mam je w ręku i jedna jest około centymetr

> krótsza i z tego co czytałem własnie ta krótsza to lewa. Tylko nie mam pewności bo nie

> dostałem pudełek

Powiem ci szczerze że nigdy na to nie patrzyłem czy jedna jest krótsza czy nie. Wydawało mi się że są takie same. W każdym bądź razie było to bez znaczenia dla działania hamulca, no chyba że fuksem założyłem je prawidłowo.

Napisano
  • Autor

> Powiem ci szczerze że nigdy na to nie patrzyłem czy jedna jest krótsza czy nie. Wydawało mi się że

> są takie same. W każdym bądź razie było to bez znaczenia dla działania hamulca, no chyba że

> fuksem założyłem je prawidłowo.

Wygląda na to, że miałeś farta wink.gif Bo u mnie chyba mam teraz zamienione miejscami i nie bardzo chce to działać ok.gif

Napisano

A przy okazji tego tematu - czy ktoś ma może jakiś sprawdzony patent na zwisającą z prawej strony linkę ręcznego? Przyczepiałem ją drutem - zerwał się, tak samo objemka plastikowa też długo nie wytrzymała niestety. Kilka razy bym zawadził tą linką o wystające elementy bram czy wjazdów i zastanawiam się co można by by było z tym zrobić...

Napisano

Dorób haczyki z blaszek i przynituj do podwozia, tak jak było oryginalnie.

Napisano

dorobić "home made" dodatkowy uchwyt + porządnie umocować w seryjnych uchwytach.To samo się tyczy lewej linki.Nic nie zwisa,nic nie dynda,w przeciwieństwie do serii zeby.GIF

Napisano

> dorobić "home made" dodatkowy uchwyt

A gdzie go przyczepić?

Może jakaś fotka? smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.