Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Max nacisk na główny element łączycy silnik z ramą (skuter)

Featured Replies

Napisano

witajcie

narodził się plan zrobienia pojazdu 3 kołowego, z przodu dwa dwa fotele obok siebie z a tyłu jedno koło. W planie jest do wykorzystania tylna część skutera. (stosunkowo łatwo to zrealizować) Tylko obawy mam co do wytrzymałości obudowy silnika w miejscu gdzie łączony jest on z ramą. Robił już ktoś takie konstrukcje? Całość na pewno będzie trochę cięższa niż typowy skuter z drugiej jednak strony ciężar rozłoży się na dwa przednie koła a nie jedno przednie jak w skuterze. Co myślicie na ten temat?

Napisano

> witajcie

> narodził się plan zrobienia pojazdu 3 kołowego, z przodu dwa dwa fotele obok siebie z a tyłu jedno

> koło. W planie jest do wykorzystania tylna część skutera. (stosunkowo łatwo to zrealizować)

> Tylko obawy mam co do wytrzymałości obudowy silnika w miejscu gdzie łączony jest on z ramą.

> Robił już ktoś takie konstrukcje? Całość na pewno będzie trochę cięższa niż typowy skuter z

> drugiej jednak strony ciężar rozłoży się na dwa przednie koła a nie jedno przednie jak w

> skuterze. Co myślicie na ten temat?

Pomysł jest fajny. Ja bym szukał zespołu napędowego od dużego skutera (Yamaha t-max, Suzi Burgman 650), ponieważ ich waga jest liczona pod 2 dorosłe osoby + waga skutera.

Napisano
  • Autor

> Pomysł jest fajny. Ja bym szukał zespołu napędowego od dużego skutera (Yamaha t-max, Suzi Burgman

> 650), ponieważ ich waga jest liczona pod 2 dorosłe osoby + waga skutera.

no właśnie będę szukał napędu od jakiegoś większego skutera, min 200ccm, nie wiem tylko jak to potem będzie mogło być zarejestrowane. Fajnie jakby samochód sam a nie motocykl, bo ja nie mam kat A

Wzięło mnie na takie sprzęty po ostatnim wyjeździe do Włoch (trajki i inne nie spotykane u nas wynalazki) Tak mi się to spodobało, że szok.

Napisano

Fajny pomysł. A jak to bedzie kierowane ?

Co do wytrzymałosci to musiałbys to policzyc (wcale nie takie trudne jesli odpowiednio uproscisz), albo mozesz odrazu wymyslic i dodac dodatkowe wzmocnienia.

Napisano
  • Autor

> Fajny pomysł. A jak to bedzie kierowane ?

przód jak w samochodzie, zawieszenie od quada a rama własnej konstrukcji.

> Co do wytrzymałosci to musiałbys to policzyc (wcale nie takie trudne jesli odpowiednio uproscisz),

> albo mozesz odrazu wymyslic i dodac dodatkowe wzmocnienia.

będę musiał to przemyśleć a najlepiej poszukać napędu z dosyć solidną obudową.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.