Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[CC899] Sprzęgło czy linka ?

Featured Replies

Napisano

Witam, sprzęgło łapie coraz bliżej podłogi, co mnie czeka ? zlosnik.gif wymiana linki czy sprzęgła ? zlosnik.gif Przebieg 100tyś zlosnik.gif

Napisano

Na początek regulacja linki może pomóc.

Napisano

> Witam, sprzęgło łapie coraz bliżej podłogi, co mnie czeka ? wymiana linki czy sprzęgła ?

> Przebieg 100tyś

Dziwne bo jak sprzęgło zaczyna mówić 30.GIF to łapie coraz wyżej hmm.gif Zobacz czy masz jeszcze miejsce żeby popuścić linkę, może jednak pomóc, a zrobisz to szybko ok.gif Jak nie to chyba jednak sprzęgło bo przebieg już nie mały ok.gif

Napisano

> Dziwne bo jak sprzęgło zaczyna mówić to łapie coraz wyżej Zobacz czy masz jeszcze miejsce żeby

> popuścić linkę, może jednak pomóc, a zrobisz to szybko Jak nie to chyba jednak sprzęgło bo

> przebieg już nie mały

Mi jak docisk padł to łapało właśnie przy samej podłodze, a 1 i wsteczny wchodziły ze zgrzytem.

Napisano

Podłączę się do tematu, bo nie chcę zakładać nowego.

Chodzi o to, że podczas uruchomienia CC, puszczenia sprzęgła na luzie to jakby lekko rwało auto do przodu (minimalnie). Oraz coś się lekko telepocze coś jakby w skrzyni. A jak wcisnę sprzęgło to przestaje. Dodam, że olej w skrzyni był wymieniany w styczniu tego roku. Proszę o porady w tej sprawie, bo nie wiem na co się szykować.

Napisano

> Podłączę się do tematu, bo nie chcę zakładać nowego.

> Chodzi o to, że podczas uruchomienia CC, puszczenia sprzęgła na luzie to jakby lekko rwało auto do

> przodu (minimalnie). Oraz coś się lekko telepocze coś jakby w skrzyni. A jak wcisnę sprzęgło

> to przestaje. Dodam, że olej w skrzyni był wymieniany w styczniu tego roku. Proszę o porady w

> tej sprawie, bo nie wiem na co się szykować.

a jaki ten olej?? pewnie lepidlo jakies i gesty jest teraz przy takich mrozach, wiec ciagnie...

Napisano

> a jaki ten olej?? pewnie lepidlo jakies i gesty jest teraz przy takich mrozach, wiec ciagnie...

Hm, olej HIPOL kupowany w sklepie z częściami zamiennymi Fiata.

Napisano

> Podłączę się do tematu, bo nie chcę zakładać nowego.

> Chodzi o to, że podczas uruchomienia CC, puszczenia sprzęgła na luzie to jakby lekko rwało auto do

> przodu (minimalnie). Oraz coś się lekko telepocze coś jakby w skrzyni. A jak wcisnę sprzęgło

> to przestaje. Dodam, że olej w skrzyni był wymieniany w styczniu tego roku. Proszę o porady w

> tej sprawie, bo nie wiem na co się szykować.

bo jak jest duży mróz to Ci na luzie nawet zaczyna ciągnąc auto ok.gif

a gałka zmiany biegów pewnie ciężko chodzi ? pad.gif

Napisano

> bo jak jest duży mróz to Ci na luzie nawet zaczyna ciągnąc auto

> a gałka zmiany biegów pewnie ciężko chodzi ?

Tak ciężko.

Mam sie tym przejmować? Czy nic z tym nie robić?

Napisano

> Tak ciężko.

> Mam sie tym przejmować? Czy nic z tym nie robić?

to normalne podczas takich mrozów jakie mamy smile.gif

masz gęsty olej w skrzyni i dlatego tak jest, don't worry przyjdzie wiosna będzie git ok.gif

Napisano

> to normalne podczas takich mrozów jakie mamy

> masz gęsty olej w skrzyni i dlatego tak jest, don't worry przyjdzie wiosna będzie git

Dziękuję za podpowiedzi 20.GIF

Ale jak wytłumaczyć to telepanie? Bo jak wcisnę sprzęgło to cisza, a jak puszczę to zaś telepie. Oczywiście na luzie

Napisano

> Tak ciężko.

> Mam sie tym przejmować? Czy nic z tym nie robić?

Wymień olej na porządny bo zajeździsz synchronizatory. Tutela, castrol taf-x, ale nie hipol wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.