Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Objawy na LPG

Featured Replies

Napisano

Witam!

Zaczynam sie powoli interesowac i rozgryzac budowe swojej instalki i zastanawia mnie kilka rzeczy:

Jakie są objawy zapchanego filtra fazy lotnej (typowe) ?

Jakie są objawy usterki reduktora ?

Moja instalka generalnie chodzi bardzo fajnie, ALE czasem zdarzy się jej przelaczyc podczas NORMALNEJ jazdy na benzyne, a po paru km znow wraca na gaz. Zastanawiam sie nad przyczyną (cos z reduktorem ?). Gdy jest zimno zaraz po przelaczeniu się (ustawiona na 27st.) na gazik lubi podlecieć smrodkiem w kabinie. Czasem na zimnym silniku przy dojezdzie do skrzyzowania lubi zgasnąć. Dodam ze jak juz silnik sie nagrzeje to chodzi bardzo dobrze. Ktos ma jakies pomysly ? Objawy nasiliły się nieco po wizycie u gazowników - podregulowali mi cisnienie na reduktorze (zmniejszyli) bo bylo podobno troche za wysokie. Instalka firmy VSI Prins grinser006.gif

Czy ktos z was orientuje się czy mozna samemu podregulować tą instalke ? (dostepnosc softu)

Napisano

> Witam!

> Zaczynam sie powoli interesowac i rozgryzac budowe swojej instalki i zastanawia mnie kilka rzeczy:

> Jakie są objawy zapchanego filtra fazy lotnej (typowe) ?

> Jakie są objawy usterki reduktora ?

> Moja instalka generalnie chodzi bardzo fajnie, ALE czasem zdarzy się jej przelaczyc podczas

> NORMALNEJ jazdy na benzyne, a po paru km znow wraca na gaz. Zastanawiam sie nad przyczyną (cos

> z reduktorem ?). Gdy jest zimno zaraz po przelaczeniu się (ustawiona na 27st.) na gazik lubi

> podlecieć smrodkiem w kabinie. Czasem na zimnym silniku przy dojezdzie do skrzyzowania lubi

> zgasnąć. Dodam ze jak juz silnik sie nagrzeje to chodzi bardzo dobrze. Ktos ma jakies pomysly

> ? Objawy nasiliły się nieco po wizycie u gazowników - podregulowali mi cisnienie na

> reduktorze (zmniejszyli) bo bylo podobno troche za wysokie. Instalka firmy VSI Prins

> Czy ktos z was orientuje się czy mozna samemu podregulować tą instalke ? (dostepnosc softu)

Objaw zapchanego filtra lub reduktora to spadek ciśnienia, więc przełączenie z lpg na benz. Co do gaśnięcia i zapachu to sprawdź czy reduktor jest gorący, bo wygląda na to, że nie jest dogrzany. Zamarza i efektem jest zalewanie. Poziom płynu również sprawdź.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.