Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[AG] boczki tylnych drzwi HB kontra Caravan

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktoś wie czym sie różnią ,gdzie jest różnica a może nie ma wcale .

W kanapach to wiem ,bo inna podłoga jest więc i one różnią się .

Napisano

> gdzie jest różnica a może nie ma wcale .

IMO w kształcie nie ma. Jest tylko w wykończeniu (kolorach tapicerki).

Napisano
  • Autor

> IMO w kształcie nie ma. Jest tylko w wykończeniu (kolorach tapicerki).

To dobrze ,myślałem ,że jest różnica gdzieś w okolicach szyby.

Zamierzam zmienić całość ale z HB i tu jest temat boczków załatwiony ,gorzej z dolną częścią kanapy bo w tych z HB nie widzę dzielonego dołu a co do oparcia to też nie wiem czy sie zamkną w zamkach .

Może wiesz coś na ten temat? bow.gif

Po prostu wnętrze które chcę wymienić przeważnie występuje tylko w nadwoziu HB

Napisano

> To dobrze ,myślałem ,że jest różnica gdzieś w okolicach szyby.

> Zamierzam zmienić całość ale z HB i tu jest temat boczków załatwiony ,gorzej z dolną częścią kanapy

> bo w tych z HB nie widzę dzielonego dołu a co do oparcia to też nie wiem czy sie zamkną w

> zamkach .

> Może wiesz coś na ten temat?

> Po prostu wnętrze które chcę wymienić przeważnie występuje tylko w nadwoziu HB

Przekładałem tapicerkę z 5d do kombi. Boczki oczywiście pasują bezproblemowo. Co do oparcia kanapy - w miejscu dzielenia oparcia jest blacha mocująca, którą trzeba podmienić (jest inna w 3/5d niż ta w kombi). Z siedziskiem tylnej kanapy widziałem różne patenty - niektórzy po prostu kładli niedzielone siedzisko (nie jest niczym mocowane, dla mnie odpada), inni przekładali tapicerkę na siedzisko z kombi (czyniąc z niego niedzielone), ja oddałem tapicerowi - profi przedzielił tapicerkę z 5d i założył na dzielone siedzisko.

Napisano
  • Autor

Czyli w oparciu tylko zmienić blachę to dobrze .

Co do siedziska to mam dzielone i tu jest kłopot bo tapicer to u mnie w mieście jest i to dobry ale jak założę tą nową tapicerkę po przedzieleniu z jednolitej na moją dzieloną kanapę to będzie przecięta ,przeszyta tak mniemam i musi coś doszyć na te środkowe boki niewidoczne w sumie ,ale jednak może to być nie dopasowany materiał a trochę go widać

Koleś jest bardzo dobry ale narzeka na dostęp materiałów ,najwięcej ma do VW-ów

Napisano

> jak założę tą nową tapicerkę po przedzieleniu z jednolitej na moją dzieloną kanapę to będzie

> przecięta ,przeszyta tak mniemam i musi coś doszyć na te środkowe boki niewidoczne w sumie

> ,ale jednak może to być nie dopasowany materiał a trochę go widać

> Koleś jest bardzo dobry ale narzeka na dostęp materiałów ,najwięcej ma do VW-ów

Wg mnie to miejsce jest niewidoczne, no chyba, że po podniesieniu siedziska. W moim przypadku tapicer się postarał i wszystko wygląda jak fabryczne.

Napisano
  • Autor

heh mam jeszcze jeden dylemat z ta zamianą ,raczej nie ustrzelę podgrzewanych foteli takich jak szukam (sportive) a moje są grzane ale beznadziejnie wygląda i kształt i kolor tapicerki hmm.gif

Napisano

> heh mam jeszcze jeden dylemat z ta zamianą ,raczej nie ustrzelę podgrzewanych foteli takich jak

> szukam (sportive) a moje są grzane ale beznadziejnie wygląda i kształt i kolor tapicerki

Masz grzanie w zwykłych taboretach? Jest to fajny bajer, ja bym z niego nie rezygnował. Jak masz zacięcie to dasz radę przełożyć maty do nowych foteli, najwyżej wysuwana część przednia nie będzie grzana. Fotele rozbiera się jak lego....

Napisano
  • Autor

Mam zacięcie i to dobre bo sam przy pomocy TIS-a montowałem oryginalne maty .

przełożyć też można do nowo nabytych ale to nie te kształty ,Inne sa zwykłe taborety a inne kubły.

Ps ,zamontowałem we własnym zakresie ;

-szyby w prądzie na tył

-grzanie tyłków

- mida

-tempomat

-domykanie szyb i jeszcze parę pierdół .

ŁEE nie ładnie się chwalić .

Koleś od którego brałem maty (nówki)nie ma takowych do kubełkó

Wszystko co robiłem jest na cześciach oryginalnych fabrycznych a nie made in uniwersal ,fujjj

Napisano

> Mam zacięcie i to dobre bo sam przy pomocy TIS-a montowałem oryginalne maty .

> przełożyć też można do nowo nabytych ale to nie te kształty ,Inne sa zwykłe taborety a inne kubły.

Fotele są inne, ale chyba bez przesady, jest to do zrobienia.

> Ps ,zamontowałem we własnym zakresie ;

> -szyby w prądzie na tył

> -grzanie tyłków

> - mida

> -tempomat

> -domykanie szyb i jeszcze parę pierdół .

> ŁEE nie ładnie się chwalić .

> Koleś od którego brałem maty (nówki)nie ma takowych do kubełkó

> Wszystko co robiłem jest na cześciach oryginalnych fabrycznych a nie made in uniwersal ,fujjj

Chwalipięta grinser006.gif Dorzuć sobie jeszcze lusterko fotochromatyczne - bardzo fajna sprawa.

Napisano
  • Autor

No starzeje się chyba albo ta zima jakoś mnie odstrasza bo na razie jakoś mi się odechciało ciągania kabli po aucie ,może jeszcze fotele jak dorwę jakieś ładne i regulacja kiery bo nie mam a graty czekają w skrzynce po jabłkach.Na tym zakończę mody .

uzbroj_zlo.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.