Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Obrotomierz CCS HELP!!!

Featured Replies

Napisano

Witam,

Jakis czas temu rozebralem licznik w ccs, zeby wymienic tarcze, teraz po zmotowaniu okazalo sie ze pokazuje zle temp, paliwo a obrotek nie dziala... sick.gif

Co do temp i paliwa to ogarne (bo wystraczy wskazowki przekrecic).

Ale co z obrotkiem? Co moglem zepsuc i jak to naprawic?

Z gory dzieki za pomoc...

Napisano
mogles uszkodzic mechanicznie jesli szarpales sie ze wskazowka... bez czarodziejskiej kuli nie mam lepszej odpowiedzi.
Napisano

> Witam,

> Jakis czas temu rozebralem licznik w ccs, zeby wymienic tarcze, teraz po zmotowaniu okazalo sie ze

> pokazuje zle temp, paliwo a obrotek nie dziala...

> Co do temp i paliwa to ogarne (bo wystraczy wskazowki przekrecic).

> Ale co z obrotkiem? Co moglem zepsuc i jak to naprawic?

> Z gory dzieki za pomoc...

wogole ci obrotek nie działa ? moze tarcza jest za gruba a ty docisnołes wskazówke do końca i sie poprostu zacieła ?

najlepiej to zostaw podpięte zegary tylko sciągnij szybke z nich i podciągnij wskazówke obrotka tak zeby ledwo co sie trzymała na tym czpieniu który nią steruje

jezeli niechodzi to znaczy ze uszkodziłes mechanizm

jezeli chodzi to poprostu ustaw wskazówke na kresce zero i podciągnij ją troszke do góry zeby przezła przez ten bolec który jest na który wskazówka opada po zgaszeniu

co do temperatury to zdejm wskazówke , rozgrzej auto tak zeby właczył sie wentylator , bedziesz wtedy wiedział ze temp jest ok 90-92* i w tej pozycji ustaw wskazówke

co do paliwa to nie mam sprawdzonego sposobu ale pewnie najlepiej zatankować bak na max i ustawić wskazówke lekko poza skalą na max

prędkościomierz - wyjmij bolec do kasowania stanu licznika, ustaw wskazówke na 0 i ją wciśnij, potem przesuń ją na większą predkośc i wstaw bolec

a zeby miec mniej wiecej poprawność wskazan , przejedz sie z GPSem (ale trzeba wiedziec ze niektóre gps potrafi zaniżać o te 10-15km)

Ewentualnie poproś jakiegos znajomego zeby jechał obok ciebie z daną predkością i mniej wiecej bedziesz wiedział o ile trzeba poprawić wskazówke

Napisano

> wogole ci obrotek nie działa ? moze tarcza jest za gruba a ty docisnołes wskazówke do końca i sie

> poprostu zacieła ?

> najlepiej to zostaw podpięte zegary tylko sciągnij szybke z nich i podciągnij wskazówke obrotka tak

> zeby ledwo co sie trzymała na tym czpieniu który nią steruje

> jezeli niechodzi to znaczy ze uszkodziłes mechanizm

> jezeli chodzi to poprostu ustaw wskazówke na kresce zero i podciągnij ją troszke do góry zeby

> przezła przez ten bolec który jest na który wskazówka opada po zgaszeniu

> co do temperatury to zdejm wskazówke , rozgrzej auto tak zeby właczył sie wentylator , bedziesz

> wtedy wiedział ze temp jest ok 90-92* i w tej pozycji ustaw wskazówke

> co do paliwa to nie mam sprawdzonego sposobu ale pewnie najlepiej zatankować bak na max i ustawić

> wskazówke lekko poza skalą na max

> prędkościomierz - wyjmij bolec do kasowania stanu licznika, ustaw wskazówke na 0 i ją wciśnij,

> potem przesuń ją na większą predkośc i wstaw bolec

> a zeby miec mniej wiecej poprawność wskazan , przejedz sie z GPSem (ale trzeba wiedziec ze niektóre

> gps potrafi zaniżać o te 10-15km)

> Ewentualnie poproś jakiegos znajomego zeby jechał obok ciebie z daną predkością i mniej wiecej

> bedziesz wiedział o ile trzeba poprawić wskazówke

Co do wskaznika paliwa to zwarcie kabelka od czujnika do masy = pełny bak

Napisano

panowie mam problem z obrotomierzem. poprostu chodzi jak w dieslu do 4-5 tys i jak chodzi na wolnych obrotach to pokazuje 0 obrotów

Napisano

> panowie mam problem z obrotomierzem. poprostu chodzi jak w dieslu do 4-5 tys i jak chodzi na

> wolnych obrotach to pokazuje 0 obrotów

miałeś normalnie wcześniej?

Napisano

> panowie mam problem z obrotomierzem. poprostu chodzi jak w dieslu do 4-5 tys i jak chodzi na

> wolnych obrotach to pokazuje 0 obrotów

napewno te kostki dobrze popodłączałeś? tam gdzie są 2 powinna być czerwona na górze a biała na dole, polecam sprawdzić.

Napisano

> miałeś normalnie wcześniej?

niewiem jak było wczesniej bo jak kupiłem to ak juz było jesze nic nie robiłem z tym ale bede musiał posprawdzać

Napisano

> napewno te kostki dobrze popodłączałeś? tam gdzie są 2 powinna być czerwona na górze a biała na

> dole, polecam sprawdzić.

badzid ma SC a tam jest obrotek osobno zeby.GIF

Napisano

> badzid ma SC a tam jest obrotek osobno

chodziło mi o n0na, nie wiem czemu kliknąłem na badzida tongue.gif

Napisano

> niewiem jak było wczesniej bo jak kupiłem to ak juz było jesze nic nie robiłem z tym ale bede

> musiał posprawdzać

Skoro działa, to wyskaluj wskazówkę tylko ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.