Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mocne turbo z LPG

Featured Replies

Napisano

Hejko

Na wstępie witam i od razu piszę że jestem mega zwolennikiem LPG który potrzebuje lekkiej pomocy, także pozdrawiam wielbicieli LPG mlotek.gif

Chcemy zagazować Fiatowski silnik z Fiata Coupe 20VT 5CYL

Po lekkich modyfikacjach będzie ~300KM i 400Nm

Na benzynie będzie prawie seria bo nie chcemy zmieniac wtrysków,pompy a na gaziku ma być ogień wink.gif

I stąd pierwsze pytanie, co będzie lepsze w tym przypadku STAG 300plus czy Premium?? Bo Niby Premium potrafi na bieżąco zczytywać z benzynowego komputera dane i przetwarzać na gazikowe, a skoro benzyna nie będzie ustawiona na te 300KM tylko 220km to czy to jest sens.

I teraz drugie pytanie.... czy jest taka możliwość by benzyna była serią a gaz tak jak wczesniej pisałem wysterować na te 300KM, czy po to by gaz działał na maxa , benzyna tez musi byc wyregulowana na maxa...?? Czarna magia dla mnie wink.gif

Pytanie trzecie, wszyscy polecają reduktor KME GOLD niby do 360KM... czy on wystarczy w 300KM Turbo?? Czy jest tak jak kilku ludzi podpowiada by dać 2??

Zdecydowaliśmy się na STAGa bo wczesniej miał być KME ale jednak polecaja bardziej STAGa..

poozdrawiam i dzięki za pomocne podowiedzi smile.gif

Napisano

Temat przerabiałem rok temu i od roku jestem szczęśliwym użytkownikiem turbo-gazu zeby.GIF

Jak odnajdziesz moje wątki na tym kąciku to poczytasz jak to się wszystko toczyło.

Też byłem czarna magia w temacie i też dochodziłem co i jak i doszedłem za pomocą kolegi z Auto-Dakar do pełnego sukcesu zeby.GIF

TYLKO KME DIEGO G3 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wystroisz nim wszystko. Mój silnik działa na elektronice z wolnossącego 1.2 a mam uturbione 1.4 na 1.2 bara - szacują po dzisiejszych upalaniach na 150 koni spineyes.gif

Gaz śmiga jak ta lala - pali od 7 do 17 hehe.gif

W razie jakbyś się wahał to zapraszam nawet na spotkanie bo jeśli kupisz cokolwiek innego to zapomnij, że to wystroisz na tej zasadzie o której mowa.

Napisano

troche sie wetne z pytankie przy okazji, mam nadzieje ze nie bedziecie miec za zle

u mnie sytuacja troche inna, mianowicie: samochod z fabrycznie doladowanym silnikiem (VAG 1,8T) moc okolo 230km, wystrojone na benzynie, teraz montujemy do tego gaz i teraz pytanie: jak to ogarnie gazownik, czy przy aucie dlubanym robi sie cos inaczej czy dla gazownika nie robi to roznicy?

ogolnie mam dobrego gazownika ale zastanawiam sie jak poradzi sobie z autem po modyfikacjach hmm.gif

Napisano

> troche sie wetne z pytankie przy okazji, mam nadzieje ze nie bedziecie miec za zle

> u mnie sytuacja troche inna, mianowicie: samochod z fabrycznie doladowanym silnikiem (VAG 1,8T) moc

> okolo 230km, wystrojone na benzynie, teraz montujemy do tego gaz i teraz pytanie: jak to

> ogarnie gazownik, czy przy aucie dlubanym robi sie cos inaczej czy dla gazownika nie robi to

> roznicy?

> ogolnie mam dobrego gazownika ale zastanawiam sie jak poradzi sobie z autem po modyfikacjach

jaka instalke tam masz czy jaka Ci doradził? Zależy czy da się normalnie wystroić gaz czyli musi być jakiś interfejs, gdzie możesz skorygować mapy gazu.

Napisano

> jaka instalke tam masz czy jaka Ci doradził? Zależy czy da się normalnie wystroić gaz czyli musi

> być jakiś interfejs, gdzie możesz skorygować mapy gazu.

on tylko staga zaklada wiec pewnie cos z tego by bylo

Napisano

> on tylko staga zaklada wiec pewnie cos z tego by bylo

powiem Ci że w staga sie nie zagłębiałem, ale jak dobrze dobierze reduktor i dobre szybkie wtryski plus odpowiednia wielkość dysz to nie powinno być problemu, reduktor najlepiej z większą rezerwą mocy niż ma auto. Nie wiem jak to jest z interfejsem w stagu, ale np w kme możesz sobie sam stroić auto na gazie (sterować dawką).

Napisano

> troche sie wetne z pytankie przy okazji, mam nadzieje ze nie bedziecie miec za zle

> u mnie sytuacja troche inna, mianowicie: samochod z fabrycznie doladowanym silnikiem (VAG 1,8T) moc

> okolo 230km, wystrojone na benzynie, teraz montujemy do tego gaz i teraz pytanie: jak to

> ogarnie gazownik, czy przy aucie dlubanym robi sie cos inaczej czy dla gazownika nie robi to

> roznicy?

> ogolnie mam dobrego gazownika ale zastanawiam sie jak poradzi sobie z autem po modyfikacjach

powiem Ci, ze u siebie jestem w trakcie swapa na AGU i bde zakladal DIEGO G3. Najwazniejsze jest, aby wtryski sie nie zapetlaly bo beda problemy z regulacja. Najlepiej zapytac sie osoby ktora stroila i ile % wydajnosci sa wtryskiwacze otwarte

Napisano

> powiem Ci że w staga sie nie zagłębiałem, ale jak dobrze dobierze reduktor i dobre szybkie wtryski

> plus odpowiednia wielkość dysz to nie powinno być problemu, reduktor najlepiej z większą

> rezerwą mocy niż ma auto. Nie wiem jak to jest z interfejsem w stagu, ale np w kme możesz

> sobie sam stroić auto na gazie (sterować dawką).

Można i w stagu. W sumie jeśli auto jest wystrojone na benzynie to dla gazu już nie ma problemu - kwestia tylko doboru odpowiedniego parownika/wtrysków/dysz... tak jak koledzy wyżej napisali... no ale znane są przypadki, że seryjnego t-jeta nie udało się od razu zrobić tak, żeby pojechał do końca dobrze 270751858-jezyk.gif więc trzeba iść do kogoś kto w turbo i dużych mocach już siedzi waytogo.gif

Napisano

kurde, ja nie mam wiedzy na temat strojenia lpg i nie chce mi sie uczyc tego, bo za cholere nie mam czasu na to sick.gif ale mam mieszane uczucia jakby to wyszlo, boje sie zebym nie uwalil sobie motoru bo bedzie na przyklad za ubogo

Widze ze plusem jest to ze auto jest wystrojone dobrze na pb

Napisano

> kurde, ja nie mam wiedzy na temat strojenia lpg i nie chce mi sie uczyc tego, bo za cholere nie mam

> czasu na to ale mam mieszane uczucia jakby to wyszlo, boje sie zebym nie uwalil sobie motoru

> bo bedzie na przyklad za ubogo

> Widze ze plusem jest to ze auto jest wystrojone dobrze na pb

jesli jest dobrze wystrojone to juz polowa sukcesu smile.gif teraz znalezc kompetentnego gazownika, ktory to ogarnie i powinno byc dobrze smile.gif

Napisano

> kurde, ja nie mam wiedzy na temat strojenia lpg i nie chce mi sie uczyc tego, bo za cholere nie mam

> czasu na to ale mam mieszane uczucia jakby to wyszlo, boje sie zebym nie uwalil sobie motoru

> bo bedzie na przyklad za ubogo

> Widze ze plusem jest to ze auto jest wystrojone dobrze na pb

Jeśli masz mocny doładowany i "podkręcony" silnik to AFR i EGT rozumiem, że masz? cfaniaczek.gif a jak masz to możesz być spokojny o uwalenie chyba, nie? grinser006.gif

Napisano

> Jeśli masz mocny doładowany i "podkręcony" silnik to AFR i EGT rozumiem, że masz? a jak masz to

> możesz być spokojny o uwalenie chyba, nie?

teoretycznie tak zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.