Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Migajace zegary / wskazniki - rozwiazanie

Featured Replies

Napisano

!!! Z GÓRY OSTRZEGAM ZE KIERUJAC SIE PONIŻSZYMI PORADAMI ROBICIE TO NA WŁASNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ !!!

Objaw jest przedstwaiony ponizej w animacji. Wszystkie wskazniki zalaczaja sie jak chca, wskazowki szaleja i ewidentnie cos nie laczy icon_eek.gif Jedne co dziala to kontrolki od airbagow. Malo tego, przedstawienie trwa nawet po wyjeciu kluczyka! hmm.gifscrewy.gif

ANIMACJA

(w tle chrapanie brata rotfl.gif)

Wyczytalem na forum ze moga byc tylko dwie przyczyny:

a) przetarte zlacze masowe pod akumulatorem

b) zwilgocony licznik

Sprawdzilem zlacze i nic sie z nim zlego nie dzialo wiec rozkrecilem licznik i przez 40 minut dmuchalem dwiema suszarkami. Oprocz tego popsikalem zlacze WD40 zeby wyparlo wode i Kontaktem zeby przeczyscilo styki.

Ku mojemu zdzieiwemiu po podlaczeniu problem nie zniknal irked.gif Zostala mi wiec ostatnia deska ratunku zaczerpnieta z forum o naprawianiu laptopow. Wyjalem go po raz drugi i ....

.... upieklem zeby.GIF

284757475-20110119712.jpg

Operacja trwala 8 minut w temperaturze 110 stopni.

Po ponownym podlaczeniu przez chwile jeszcze mial problemy ale po 10 minutach wszystko bylo w porzadku. Od tego czasu minelo juz 2 miesiace i odpukac nic sie nie dzieje yay.gif

Mialem troche obawy ale poszukalem w internecie i temperatura topnienia plastiku to srednio 220 stopni a cyny ok 180 stopni. Jak wiadomo woda paruje przy ok 100 stopniach wiec wszystko odbylo sie bezpiecznie.

Przy okazji nie polecam zdejmowania wskazowek bo pozniej trudno trafic nimi w to samo miejsce. Zapomnialem sobie je wczesniej zaznaczyc. Cos przekombinowalem i nie dziala mi obrotmierz icon_rolleyes.gif Mam gdzies na stanie jeszcze jedno trybko to moze sie kiedys zabiore za rozmontowanie silniczka i naprawienie go.

Swoja droga wie ktos czy mozna taki silniczek kupic w elektronicznym sklepie zeby go przelutować?

P.S

Jesli jest taka mozliwosc to prosze adminow o podpiecie animacji gif na stale dla potomnych bo ja nie moge ze wzgledu na wielkosc

post-109412-14352511849884_thumb.jpg

Napisano

> Przy okazji nie polecam zdejmowania wskazowek bo pozniej trudno trafic nimi w to samo miejsce.

> Zapomnialem sobie je wczesniej zaznaczyc.

Z tym teraz to nie ma problemu, przecież to są silniczki, a nie miernik wychyłowy i mamy do dyspozycji FESa lub egzaminer.

Napisano

Witam,

Ja polecam mniej drastyczna opcje:

Na grzejnik kładziemy ręcznik a na ręcznik zegary i ustawiamy temp tak aby grzejnik był w miare ciepły (tzn nie zimny ale tez nie gorący ) i zostawiamy na jakieś 24 godz ...

Tak samo sie postępuje z zalanym laptopem ... smile.gif

Napisano
  • Autor

> Witam,

> Ja polecam mniej drastyczna opcje:

> Na grzejnik kładziemy ręcznik a na ręcznik zegary i ustawiamy temp tak aby grzejnik był w miare

> ciepły (tzn nie zimny ale tez nie gorący ) i zostawiamy na jakieś 24 godz ...

> Tak samo sie postępuje z zalanym laptopem ...

Fakt - tez zadziala ale tutaj minusem moga byc te 24h.

Co do laptopa to bardziej chodzilo mi o reanimacje odklejajacych sie ukladow graficznych (np. HP Pavilion) albo XBoxa (red ring i owijanie w recznik). Wtedy piekarnik jest jedyna opcja bo grzejnik nie da rady.

Co do zalanych / zawilgoconych rzeczy to mozna tez wsadzic do ryzu na kilkanascie godzin ale jak wczesniej napisalem gonil mnie czas smile.gif

Napisano
  • Autor

> Z tym teraz to nie ma problemu, przecież to są silniczki, a nie miernik wychyłowy i mamy do

> dyspozycji FESa lub egzaminer.

Wiec mowisz ze moge wsadzic zeby pokazywala 100 km/h a potem pobawic sie FES'em zeby to skalibrowac? Jest taka opcja?

Napisano

> Jesli jest taka mozliwosc to prosze adminow o podpiecie animacji gif na stale dla potomnych bo ja

> nie moge ze wzgledu na wielkosc

troche to ekstremalne

ale jesli dziala to ok

wg mnie lepiej uzyc czegos ala IPA

oczyscisz a przy okazji woda wyparuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.