Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Różne zniżki ubezpieczenia OC/AC u współwłaścicieli?

Featured Replies

Napisano

Szybkie pytanko bo nie wiem czy mnie agent nie chce w bambuko zrobić.

Autko zmienia właściciela. W nowym dowodzie będzie dwóch współwłaścicieli. Pierwszy ma maksymalne zniżki na OC/AC, ten dopisany jako współwłaściciel z racji szkód ma zniżki mniejsze.

Czy wykupując nową polisę można skorzystać ze stawek przysługujących temu, który ma większe zniżki? JEżeli tak to czy regulują to jakieś przepisy?

Napisano

W DR masz właściciela i współwłaściciela (wpisanego bodajże w adnotacjach). Zrobić myk taki, żeby właścicielem był ten z większymi zniżkami - wtedy ubezpieczenie jest liczone według niego a nie według współwłaściciela.

Napisano

> W DR masz właściciela i współwłaściciela (wpisanego bodajże w adnotacjach). Zrobić myk taki, żeby

> właścicielem był ten z większymi zniżkami - wtedy ubezpieczenie jest liczone według niego a

> nie według współwłaściciela.

Bezsens.

Nie ma podzialu na wlasciciela i wspolwlasciciela.

Oboje (obaj) sa wspolwlascicielami bez wzgledu ktory jest wpisany pierwszy.

ZTCW to ubezpieczalnie zawsze zawieraly umowy ubezpieczenia uwzgledniajac znizki tego, ktory mial wieksze.

Tzn jak kupilem swoje pierwsze auto, to zarejestrowalem na siebie i ojca. Ja nie mialem wogole znizek, ojciec mial 60%.

I ubezpieczenie zostalo obliczone z uwzglednieniem 60% znizek. Tak placilem przez 4 lata, po czym gdy chcialem zarejestrowac auto tylko na siebie, to z ubezpieczalni dostalem pismo potwierdzajace ze mam 4 lata bezszkodowej jazdy. I na tej postawie zostaly mi obliczone znizki dla mnie.

Napisano

> Nie ma podzialu na wlasciciela i wspolwlasciciela.

A to ciekawostka, bo wydaje mi się, że co innego mam w DR... Właściciel - z większymi zniżkami, współwłaściciel - "żerujący" na zniżkach właściciela. Dwie osoby będące kupującymi auto - nr. 1 (właściciel) i nr. 2 (współwłaściciel).

W lipcu zeszłego roku zawierałem ubezpieczenie - jest właściciel i współwłaściciel. Agent stwierdził, że żeby zniżki były uwzględnione, to właścicielem ma być osoba z większymi zniżkami. Ubezpieczyciel IR.

Napisano

> A to ciekawostka, bo wydaje mi się, że co innego mam w DR... Właściciel - z większymi zniżkami,

> współwłaściciel - "żerujący" na zniżkach właściciela. Dwie osoby będące kupującymi auto - nr.

> 1 (właściciel) i nr. 2 (współwłaściciel).

> W lipcu zeszłego roku zawierałem ubezpieczenie - jest właściciel i współwłaściciel. Agent

> stwierdził, że żeby zniżki były uwzględnione, to właścicielem ma być osoba z większymi

> zniżkami. Ubezpieczyciel IR.

ja jestem wlascicielem auta, mama wspolwlascicielem

jak rejestrowalem auto nie mialem zadnych znizek, mama miala 50%

TU wzielo pod uwage znizki mamy waytogo.gif

Napisano

> A to ciekawostka, bo wydaje mi się, że co innego mam w DR... Właściciel - z większymi zniżkami,

> współwłaściciel - "żerujący" na zniżkach właściciela. Dwie osoby będące kupującymi auto - nr.

> W lipcu zeszłego roku zawierałem ubezpieczenie - jest właściciel i współwłaściciel. Agent

> stwierdził, że żeby zniżki były uwzględnione, to właścicielem ma być osoba z większymi

Kolego glupoty gadasz.

To w jakiej kolejnosci sa wspolwlasciciele wpisani do DR nie ma zadnego znaczenia.

Oboja sa wlascicielami jakijstam czesci samochodu (zazwyczaj po 50%) i oboje maja rowne prawa, bez wzgledu na to ktory jest wpisany jako pierwszy.

A jesli agentu ubezpieczeniowy twierdzil inaczej, to znaczy ze poprostu nie ma pojecia o czym mowi.

Napisano

Bzdura. To jest współwłasność na zasadzie 50/50

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.