Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy klucz do auta...

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam jeden kluczyk tylko do otwierania i odpalenia auta (niebieski), już sfatygowany trochę :/ chciałbym kupić najlepiej 2 obudowy z grotem i do jednej z nich przepiąć transponder z mojego kluczyka a drugą obudowę dałbym do punktu dorabiania immo i by mi na podstawie mojego kluczyka dorobili pastylkę smile.gif dobrze rozumuję? Jest coś takowego wykonalne?

Myślałem o takiej obudowie: KLIK lub KLIK

Mam na coś zwracać uwagę kupując taką obudowę? Czy po prostu brać tańszą? (ta tańsza to nie wiem czy ma miejsce na pastylkę :/ zobaczę co mi gość odpisze).

pozdrawiam

Adrian

Napisano

Dobrze kombinujesz, gorzej będzie z wykonaniem.

W brew temu co oko widzi, a suwmiarka pokazuje, to Fiat stosował(je) różne grubości/szerokości/długości grotów mimo iż wygląda identycznie.

Najlepiej dorób klucz razem z transponderem od razu u klucznika.

Koszt nie powinien przekraczać ~120zł sztuka.

Napisano
  • Autor

nie dobrze panocku sick.gif zatem pozostaje mi dorobienie sobie takiego kluczyka a ten swój stary muszę jakoś reanimować - przewiercić dziurkę czy coś w ym stylu bo mi ucho się urwało oslabiony.gif pytani gdzie tam jest transponder, żebym go nie trafił wiertłem spineyes.gif

może jednak ten kluczyk za 12zł sobie kupie i może akurat trafię, że będzie pasował? biglaugh.gif

Napisano

> może jednak ten kluczyk za 12zł sobie kupie i może akurat trafię, że będzie pasował?

Koszt transpondera i jego klonowania to ~80zł

Więc kluczyk 12zł + 15zł przesyłka + 80zł transponder... nie wiem czy warto kombinować.

Edyta, transponder:

284773880-04.jpg

Edyta2, można by było zaryzykować ten drugi klucz z linków ew.

post-130636-14352511921845_thumb.jpg

Napisano

Odradzam kombinowanie. Dorobienie kluczyka z koodwaniem bez klucza matki to koszt poniżej 100zł. chcesz narobić biedy - kombinuj, ale kto oszczędza w takich akurat przypadkach, traci kilka razy...;)

Napisano
  • Autor

> Odradzam kombinowanie. Dorobienie kluczyka z koodwaniem bez klucza matki to koszt poniżej 100zł.

> chcesz narobić biedy - kombinuj, ale kto oszczędza w takich akurat przypadkach, traci kilka

> razy...;)

no jednak tak zrobię ok.gif dorobię sobie taki drugi kluczyk i będzie najlepiej smile.gif

teraz pytanie: czy mogę przewiercić kluczyk w miejscu oznaczonym kołeczkiem czerwonym? Wydaje mi się, że w miejscu zielonym na dole powinien być immo (lub u góry) a nie chcę go uszkodzić biglaugh.gif

284775366-001.JPG

post-42822-1435251192311_thumb.jpg

Napisano

Za samo skopiowanie kodu transpondera zapłacisz tyle samo ile za zrobienie nowego klucza w punkcie. Dobrze ci koledzy radzą, zamów gotowy kluczyk, zazwyczaj transponder jest wtedy wtopiony w obudowę.

Te kluczyki z linków mają dziurę na środku i nie zamocujesz transpondera idealnie nawet jak się zmieści. Trzeba go zalać silikonem albo klejem polimerowym, ale po takim zabiegu juz go bez uszkodzenia nie wydłubiesz.

BTW zdjęcie w postach powyzej jest mojego autorstwa zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Za samo skopiowanie kodu transpondera zapłacisz tyle samo ile za zrobienie nowego klucza w punkcie.

> Dobrze ci koledzy radzą, zamów gotowy kluczyk, zazwyczaj transponder jest wtedy wtopiony w

> obudowę.

no tak zrobię ok.gif chyba 120zł to kosztuje i nie będę kombinował faktycznie 270751858-jezyk.gif

> Te kluczyki z linków mają dziurę na środku i nie zamocujesz transpondera idealnie nawet jak się

> zmieści. Trzeba go zalać silikonem albo klejem polimerowym, ale po takim zabiegu juz go bez

> uszkodzenia nie wydłubiesz.

sick.gif

> BTW zdjęcie w postach powyzej jest mojego autorstwa

zdjęcie w moim poście jest mojego autorstwa a to zdjęcie z czarnym kluczykiem to nie wiem niewiem.gif BTW już przewierciłem kluczyk (ten niebieski) w czerwonym kółku jak na foto i spoko ok.gif póki co trzyma i się sprawdza biglaugh.gif

Napisano

> no tak zrobię chyba 120zł to kosztuje i nie będę kombinował faktycznie

ok.gif

> zdjęcie w moim poście jest mojego autorstwa a to zdjęcie z czarnym kluczykiem to nie wiem

to jest własnie moje zdjęcie z czasów kiedy wojowałem z bravą i kluczykami zlosnik.gif

Napisano

To z czarnym kluczem to niby bez gumy jest.

Napisano
  • Autor

> To z czarnym kluczem to niby bez gumy jest.

aha czyli to ten sam klucz co mój tylko zdjęta z niego jest ta gumowa, niebieska otoczka, tak?? icon_rolleyes.gif bajer smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.