Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

[VB] 1,6 benzyna - brak mocy

Featured Replies

Napisano

hejka,

pacjentem jest VB jeszcze przed FL. Silnik 1,6.

Wyraznie brakuje jej mocy, bardzo ciezko sie rusza - ociezale. Ciezko tez wchodzi na obroty. Po prostu jest to straszny mul. Wiem, ze 1.6 do tej budy to nie rakieta, ale objawy sa tak odczuwalne, ze nie mozna mowic o pomylce wink.gif

Auto pracuje rowno - po prostu nie ma mocy. Komputer nie wykazuje bledow.

Z tego co wiem, to zalozone sa nowe kable WN. W dolocie nie widac zadnych dziur z ktorych moglby lapac lewe powietrze.

Od czego zaczac? hmm.gif Samochod byl juz u jednego mechanika i nic na to nie poradzil.

Napisano

moze to smieszne ale w jakim stanie jest filtr paliwa ?? tzn kiedy wymieniany

Napisano
  • Autor

> moze to smieszne ale w jakim stanie jest filtr paliwa ?? tzn kiedy wymieniany

nie wiem. Nie moje auto, ale mam zamiar podjac sie jego reanimacji. I nie chodzi tu o moja wielka wiedze co determinacje i jakby nie patrzec ogarniecie tematu mniejszym kosztem niz serwis wink.gif

ale filtr odpada bo i na gazie jest tak samo mulowaty. A filtr gazu byl wymieniany ok.gif

zastanawiam sie nad przepustnica lub nawet przestawionym rozrzadem? chociaz problemow z zapalaniem nie ma. EGR raczej by dawal inne skutki w postaci szarpania, problemow z zapalaniem itp.

A moze sonda?

Napisano

jakbys mial przestawiony rozrzad to by sie conajmnie check swiecil i by czyjniki szalaly

pozostaje jeszcze do sprawdzenia uklad wydechowy moze byc ze w ktoryms z tlumiko wygluszenie sie wzielo i odpadlo i zapchalo kanaly odkrec jaesli sie da rure kolktorowa od kolktora i sie przejedz tylko uwaga gdzies po polu bo bedzie glosno zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> jakbys mial przestawiony rozrzad to by sie conajmnie check swiecil i by czyjniki szalaly

> pozostaje jeszcze do sprawdzenia uklad wydechowy moze byc ze w ktoryms z tlumiko wygluszenie sie

> wzielo i odpadlo i zapchalo kanaly odkrec jaesli sie da rure kolktorowa od kolktora i sie

> przejedz tylko uwaga gdzies po polu bo bedzie glosno

"podobno" ale zaznaczam podobno to nie wina zatkanego kata. To niby zdiagnozowal mechanik, ale z tego co wiem to nie odkrecal niczego hmm.gif

Ta rura od kolektora to jest na cybant? kiepski dostep troche, ale moze i jest to jakis trop. Cos jeszcze Ci chodzi po glowie?

Napisano

Na biegu tylko to

ale mocowanie kolektora do rury kolktorowej jest na bank na sruby tak jak o tutaj

BTW po czy mechanik stwierdzil ze kat nie jest zawalony hmm.gif na sluch czy moze rure polizal -zmien mechanika- skoro "sprawdzal" bez sciagania

jak mnie sie cos jeszcze skojazy to sie lodezwe

EDYTA:

a który rok jest tej viki bo moze rozmawiamy o innym silniku np 8v ??

Napisano

> "podobno" ale zaznaczam podobno to nie wina zatkanego kata. To niby zdiagnozowal mechanik, ale z

> tego co wiem to nie odkrecal niczego

> Ta rura od kolektora to jest na cybant? kiepski dostep troche, ale moze i jest to jakis trop. Cos

> jeszcze Ci chodzi po glowie?

sprawdz to dokladnie mialem ten sam problem w fiacie kat sie rozlecial i zatkak tlumik auto nie jezdzilo szybciej niz 80-ka

Napisano
  • Autor

> Na biegu tylko to

> ale mocowanie kolektora do rury kolktorowej jest na bank na sruby tak jak o tutaj

> BTW po czy mechanik stwierdzil ze kat nie jest zawalony na sluch czy moze rure polizal -zmien

> mechanika- skoro "sprawdzal" bez sciagania

> jak mnie sie cos jeszcze skojazy to sie lodezwe

> EDYTA:

> a który rok jest tej viki bo moze rozmawiamy o innym silniku np 8v ??

'96 wiec swoje lata juz ma. Ale takim mulem byc nie powinna. Ogolnie od wielu lat dobry zywot miala.

Zaskoczyles mnie troche, ze 8v tez byly. Ale ta jest 16v ... przynajmniej tak mi sie kurka wydaje zlosnik.gif

Napisano

> '96 wiec swoje lata juz ma. Ale takim mulem byc nie powinna. Ogolnie od wielu lat dobry zywot

> miala.

> Zaskoczyles mnie troche, ze 8v tez byly. Ale ta jest 16v ... przynajmniej tak mi sie kurka wydaje

no to jak 16 to rozmaiwamy o tym samym silniku

a tak 8 tez byly na samiutkim poczatku produkcji x16szr takie oznaczenie mialy

wiec tak juz pisalem wczesniej zacznij od demontazu wydechu podejzewam ze powino pomoc

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.