Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vectra 2.0 Disel

Featured Replies

Napisano

Vektra 2.0 (2000r) ropniak silnik ecotec,czy one biora olej ?.Jakie tam sa tarczi i jakie mjest ich minimum. Kolezanka jeżdzi i nic nie wie.trzeba posprawdzać pare rzeczy. Ostatnio brakło jej paliwa ,i długo sie męczyła żeby zaskoczył silnik po wlaniu 5l.

Napisano

> Vektra 2.0 (2000r) ropniak silnik ecotec,czy one biora olej ?

Jeśli wszystko sprawne to nie (Ja 10kkm robię bez dolewek ubywa na bagnecie ok 200-300ml - skala ma 1L)

>Jakie tam sa tarczi i jakie mjest ich

> minimum.

Kącik opla się kłania i szukajka skromny.gif

> Ostatnio brakło jej paliwa ,i długo sie męczyła żeby zaskoczył silnik po wlaniu 5l.

zabójstwo dla pompy facepalm.gif Trzeba odpowietrzyć i potem próbować zapalać old.gif

Napisano

> Vektra 2.0 (2000r) ropniak silnik ecotec,czy one biora olej ?.Jakie tam sa tarczi i jakie mjest ich

> minimum. Kolezanka jeżdzi i nic nie wie.trzeba posprawdzać pare rzeczy. Ostatnio brakło jej

> paliwa ,i długo sie męczyła żeby zaskoczył silnik po wlaniu 5l.

1. Jak silnik sprawny, to w zależności od stylu jazdy może brać minimalne ilości oleju (kilka setek ml od wymiany do wymiany). Dla przykładu: poprzednie 2.0 brało mi do 1.5l oleju na 10kkm. Teraz w 2.2 DTI przejechalem 11kkm i nic nie musiałem dolewać (trochę zeszło z bagnetu, ale dalej poziom trzyma).

2. 21mm przednie wentylowane, 8mm tylne.

3. Nie powinna w tym silniku jeździć z minimalną ilością paliwa - ryzyko zapowietrzenia i kosztownej naprawy pompy wtryskowej w rezultacie tego.

Napisano
  • Autor

> 1. Jak silnik sprawny, to w zależności od stylu jazdy może brać minimalne ilości oleju (kilka setek

> ml od wymiany do wymiany). Dla przykładu: poprzednie 2.0 brało mi do 1.5l oleju na 10kkm.

> Teraz w 2.2 DTI przejechalem 11kkm i nic nie musiałem dolewać (trochę zeszło z bagnetu, ale

> dalej poziom trzyma).

> 2. 21mm przednie wentylowane, 8mm tylne.

> 3. Nie powinna w tym silniku jeździć z minimalną ilością paliwa - ryzyko zapowietrzenia i

> kosztownej naprawy pompy wtryskowej w rezultacie tego.

Wiem tylko że mechanik wlał jej 3/4 bagnetu i kazałem jej sprawdzać za 500km.bo nie wiadomo ile ubywa.Wiem tyle że w tamtym roku w sierpniu dolewała.Z tym zapowietrzeniem to pewnie było tak że brakło jej ropy ,wlała 5l i męczyła go az odpalił .Teraz jeżdzi. ok.gifDobra tarcze 21mm min. Z tyłu nie przyglądałem sie czy są tarcze.Dziewczyna kompletnie sie nie zna i w dodatku brak kasy dlatego na oparach jeżdzi.Treaz jej powiedziałem że do czerwonej kreski tylko.

Napisano

Równie dobrze może zatankować do pełna i do połowy baku wyjeżdżać. wink.gif

Napisano
  • Autor

> Równie dobrze może zatankować do pełna i do połowy baku wyjeżdżać.

Brak kasy,2 dzieci i rozwód,nowa praca. crazy.gifWczoraj wlała za 100zł oslabiony.gif

Napisano

> Treaz jej powiedziałem że do czerwonej kreski tylko.

taaaa

a niech tylko przy takim stanie paliwa postawi auto na jakimś pochyłym terenie i dalej układ zapowietrzony a pompa nie lubi na sucho pracować bo szybko się zaciera

Napisano

> taaaa

> a niech tylko przy takim stanie paliwa postawi auto na jakimś pochyłym terenie i dalej układ

> zapowietrzony a pompa nie lubi na sucho pracować bo szybko się zaciera

Może pomoże jak jej przekaże, że naprawa pompy to widełki cenowe 1000-3000zł.

Napisano

> Brak kasy,2 dzieci i rozwód,nowa praca. Wczoraj wlała za 100zł

to teraz zadanie dla ciebie abyś jej wytłumaczył że pozorna oszczędnośc zakończy się dużymi wydatkami, oslabiony.gif

Napisano

> to teraz zadanie dla ciebie abyś jej wytłumaczył że pozorna oszczędnośc zakończy się dużymi

> wydatkami,

a najlepiej jakby zmieniła auto na mała benzynke i nie miałaby juz takich problemów wink.gif

Napisano

> a najlepiej jakby zmieniła auto na mała benzynke i nie miałaby juz takich problemów

tak ale jeżdząc na rezerwie i tak kiedyś wykończy pompe paliwa oslabiony.gif

Napisano

> tak ale jeżdząc na rezerwie i tak kiedyś wykończy pompe paliwa

Jeśli kupi 126p to nie wykończy zlosnik.gif

Napisano

> tak ale jeżdząc na rezerwie i tak kiedyś wykończy pompe paliwa

tylko wykonczyc pompę paliwową a wtryskowa to jest róznica wink.gif

Napisano

> tylko wykonczyc pompę paliwową a wtryskowa to jest róznica

tak ale efekt ten sam , konieczność wydania pieniędzy i nagły brak samochodu oslabiony.gif

Napisano

> tak ale efekt ten sam , konieczność wydania pieniędzy i nagły brak samochodu

tylko ten nagły brak samochodu w przypadku pompy paliwowej jest krótszy wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.