Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dla tych co mają Xenony...

Featured Replies

Napisano

Przy okazji zmiany kół/opon na letnie radzę przyjżeć się czujnikowi regulacji zasięgu świateł znajdującego się przy prawym przednim wahaczu (w e39 ale podejżewam, że w każdym BMW). U mnie czujnik ten wyzionął ducha co objawiało się tym, że nagle światła opadały oświetlając głównie zderzak i metr drogi przed nim.

Powodem padu w 99% nie jest wada czujnika czy jego zużycie tylko cięgno, które przymocowane do wahacza współpracuje z ramieniem czujnika.

Radzę przyjżeć się temu cięgnu. Jeżeli jego przeguby są mocno zapieczone (czyt. nie dadzą się swobodnie poruszać) należy czym prędzej owo cięgno wymienić.

Koszt cięgna 86PLN, wymiana 10min. Dla porównania koszt czujnika 300PLN... sciana.gif

Napisano

> znajdującego się przy prawym przednim wahaczu (w e39 ale podejżewam, że w każdym BMW).

O ile dobrze pamiętam to jeszcze przy lewym tylnym.

Napisano

> Przy okazji zmiany kół/opon na letnie radzę przyjżeć się czujnikowi regulacji zasięgu świateł

I co ciekawe w silnikach benzynowych awaria tego czujnika wywoluje sporadyczne wyswietlanie komunikatu check oil level grinser006.gif

Napisano
  • Autor

> O ile dobrze pamiętam to jeszcze przy lewym tylnym.

Ja mam z tyłu dwa, ale pad któregoś z nich ewidentnie da się zauważyć w postaci padu NIVO co nie zmienia faktu, że na wiosnę cięgna obu idą do wymiany...

Napisano

> Ja mam z tyłu dwa, ale pad któregoś z nich ewidentnie da się zauważyć w postaci padu NIVO co nie

> zmienia faktu, że na wiosnę cięgna obu idą do wymiany...

standardowo do ksenonów jest jeden czujnik na przednim i drugi na tylnym, masz więcej z powodu samopoziomowania sie auta NIVO

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.