Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Temat z cyklu "coś puka"

Featured Replies

Napisano

Wiem że na forum to ciężkie, albo niemożliwe do zdiagnozowania, ale może ktoś miał podobny problem ?

Pacjent: Jak zwykle Punto 1 75 270751858-jezyk.gif

Objaw: Pukanie gdzieś z okolic ukł. napędowego przy jeździe na wprost utrzymując stałą prędkość. Przy przyspieszaniu nic nie słychać, przy skręcaniu przeguby nie pukają. Półosie nie mają wyczuwalnych luzów. Koła są dokręcone 270751858-jezyk.gif

Napisano

Przeguby (kielichy) przy skrzyni biegów?

Napisano
  • Autor

> Przeguby (kielichy) przy skrzyni biegów?

Ale on sie nie odzywają przy skręcaniu ?

Napisano

> Ale on sie nie odzywają przy skręcaniu ?

przy skręcaniu odzywają się przeguby zewnętrzne przy kołach ja napisałem przy skrzyni.

Napisano

> przy skręcaniu odzywają się przeguby zewnętrzne przy kołach ja napisałem przy skrzyni.

Wewnętrzne jak najbardziej też. Różnica taka że zewnętrzne hałasują podobnie jak grzechotka, chrobotają itp, a wewnętrzne głucho pukają, tak jak młotkiem o gumę itp. Hałas się nasila w zależności od kąta skrętu.

Napisano
  • Autor

> Wewnętrzne jak najbardziej też. Różnica taka że zewnętrzne hałasują podobnie jak grzechotka,

> chrobotają itp, a wewnętrzne głucho pukają, tak jak młotkiem o gumę itp. Hałas się nasila w

> zależności od kąta skrętu.

No i u mnie własnie przy skręcaniu nic nie stuka, przynajmniej stukanie się nie nasila. Głośniej słychać na wyższych biegach.

Czasem pojawia się jeszcze niewielka wibracja.

Napisano

witaj

zacznij od rzeczy najprostszej: sprawdź czy nie masz w protektorze opony wbitego kamyczka, śrubki zlosnik.gif , lub czy opona nie ma wybulenia.

pozdro

Napisano
  • Autor

> witaj

> zacznij od rzeczy najprostszej: sprawdź czy nie masz w protektorze opony wbitego kamyczka, śrubki

> , lub czy opona nie ma wybulenia.

> pozdro

To nie to

Napisano

Tarcze hamulcowe ?

Jak wciśniesz sprzęgło też puka ? Jak zahamujesz to też puka ?

Napisano
  • Autor

> Tarcze hamulcowe ?

> Jak wciśniesz sprzęgło też puka ? Jak zahamujesz to też puka ?

Puka tylko gdy napęd przekazywany jest na koła, ale przy utrzymywaniu prędkości. To prawdopodobnie zużyte kamienie na półosiach, albo wewnętrzne przeguby... tak czy inaczej szykuje sie większa robota... znów frown.gif

Napisano

> Puka tylko gdy napęd przekazywany jest na koła, ale przy utrzymywaniu prędkości. To prawdopodobnie

> zużyte kamienie na półosiach, albo wewnętrzne przeguby... tak czy inaczej szykuje sie większa

> robota... znów

A zaprzeczałeś jak pisałem o przegubach wewnętrznych

Napisano
  • Autor

Nie no, nie powiedziałbym że zaprzeczałem wink.gif

Napisano

przy okazji zapytam czy wymieniając przegub wewnetrzny trzeba spuscić olej ze skrzyni czy nie ma takiej potrzeby?

U mnie tez słychac pukanie z lewej strony które narasta wraz ze wzrostem predkości i tym bardziej ze skętem, obstawiam przegub własnie. Zwłaszcza że widac wyciek z osłony tego przegubu

i pytanie pomocnicze dużo jest pierdzielenia z wymianą przegubu wewnetrznego lewego PII 1.2 8v ?

Napisano

> Zwłaszcza że widac wyciek z osłony tego przegubu

pod tą manszetą jest tylko smar w którym pracuje tzw. krzyżak osadzony na końcu półosi, a sam olej jest dopiero w mechaniźmie różnicowym skrzyni, ja przy okazji wymieniłem również uszczelniacze skrzyni przy przegubach (prawy i lewy różnią się wymiarami w mk1)

Napisano

ok dzieki za pomocne info ok.gif

> pod tą manszetą jest tylko smar w którym pracuje tzw. krzyżak osadzony na końcu półosi, a sam olej

> jest dopiero w mechaniźmie różnicowym skrzyni, ja przy okazji wymieniłem również uszczelniacze

> skrzyni przy przegubach (prawy i lewy różnią się wymiarami w mk1)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.