Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Boli mnie noga od sprzęgła

Featured Replies

Napisano

Coś mi się wydaje, że sprzęgło coraz ciężęj mi chodzi.

Dziś poprostu boli mnie noga od wciskania.

Sprzęgło było wymieniane w wakcja.

Może smarowanie pedała lub linki pomoże

Poradzcie coś bo tak dłużej nie może być. angryfire.gif

Napisano

> Coś mi się wydaje, że sprzęgło coraz ciężęj mi chodzi.

> Dziś poprostu boli mnie noga od wciskania.

> Sprzęgło było wymieniane w wakcja.

> Może smarowanie pedała lub linki pomoże

> Poradzcie coś bo tak dłużej nie może być.

Wymień linkę smile.gif U mnie sprzęgło ciężko chodziło i pedał zgrzypiał... Wymiana linki i jak nówka zlosnik.gif

Napisano

> Coś mi się wydaje, że sprzęgło coraz ciężęj mi chodzi.

> Dziś poprostu boli mnie noga od wciskania.

> Sprzęgło było wymieniane w wakcja.

> Może smarowanie pedała lub linki pomoże

> Poradzcie coś bo tak dłużej nie może być.

Jesli linki nie wymieniales to od tego bym zaczal. Jesli linka juz zaczyna ciezko chodzic to licz sie z tym ze w najmniej opowiednim momencie po prostu sobie strzeli.

Napisano
  • Autor

> Wymień linkę U mnie sprzęgło ciężko chodziło i pedał zgrzypiał... Wymiana linki i jak nówka

No i u mnie zgrzyta.

Nie wiem czy linka była wymieniana - robi to mój kumpel - muszę się go o to spytać -nie pamiętam.

Zacznę od tej linki.

Napisano

> No i u mnie zgrzyta.

> Nie wiem czy linka była wymieniana - robi to mój kumpel - muszę się go o to spytać -nie pamiętam.

> Zacznę od tej linki.

Ja linkę wymieniałem co 3 miesiące....Zerwała się, bo delikatnie zgrzytała a ja to olałem smile.gif

Napisano

> No i u mnie zgrzyta.

> Nie wiem czy linka była wymieniana - robi to mój kumpel - muszę się go o to spytać -nie pamiętam.

> Zacznę od tej linki.

Można też nasmarować, ale to na krótko wystarcza niestety

Napisano

zdemontuj zestaw pedałów i przesmaruj tulejkę w pedale sprzęgła, napewno ci to wiele pomoże. ja kilka dni temu założyłem nową linkę, bo sprzęgło chodziło ciężko. przy okazji zobaczyłem że śruba w zestawie pedałów się odgięła i to był pretekst do zdemontowania pedałów, wstawienia nowej śruby i oczywiście przesmarowania tulejki z zewnątrz i wewnątrz. efekt jest taki że pedał wciska się delikatnie jak w nowym wozie.

Napisano

> zdemontuj zestaw pedałów i przesmaruj tulejkę w pedale sprzęgła, napewno ci to wiele pomoże. ja

> kilka dni temu założyłem nową linkę, bo sprzęgło chodziło ciężko. przy okazji zobaczyłem że

> śruba w zestawie pedałów się odgięła i to był pretekst do zdemontowania pedałów, wstawienia

> nowej śruby i oczywiście przesmarowania tulejki z zewnątrz i wewnątrz. efekt jest taki że

> pedał wciska się delikatnie jak w nowym wozie.

dlaczego mam to zrobić ?

Napisano
  • Autor

> zdemontuj zestaw pedałów

Czy to jest łatwa robota, trzeba poodpinać linki.

Pytam bo nie robiłem tego.

Na coś musz uważać?

Napisano

masz 2 opcje. uciążliwa i mniej uciążliwa

1. odkręcić sam pedał sprzęgła czyli odpinasz linkę, sprężynkę, odkręcasz nakrętkę, wybijasz/wyciągasz śrubę i wyjmujesz pedał. Następnie wybijasz tulejkę z pedału, smarujesz smarem po całej powierzchni bocznej(możesz coś też w środek wrzucić smaru) i składasz w odwrotnej kolejności.

2. zdejmujesz cały zestaw pedałów czyli odpinasz linkę gazu, sprzęgła(sprężynki nie trzeba), cięgno od pompy hamulcowej i 2 przewody od czujnika, wyciągasz i na stole sobie elegancko odkręcasz śrubę smarujesz i składasz.

pedał ma się poruszać lekko po tulejce a nie razem z nią na śrubie.

ja wybrałbym drugą

Napisano

> Czy to jest łatwa robota, trzeba poodpinać linki.

> Pytam bo nie robiłem tego.

> Na coś musz uważać?

Ja wykręciłem tylko tyle, żeby wypadła mi ta śmieszna tulejka smile.gif Jak sobie z tym poradziłem (niektórzy znają moje zdolności zlosnik.gif ) to Ty napewno też dasz sobie radę zlosnik.gif

Napisano

U mnie po wymianie linki było ok, ale nadal piszczało właśnie na zawiasie pedału.

Przy wymianie warto nową linkę osadzić na silikonie np bo u mnie był problem że woda podchodziła tak że po deszczu miałem mokro pod nogami. Woda spływała i przez linkę wpadała do środka!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.