Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pytanko

Featured Replies

Napisano

Od dzis jestem posiadaczem 156 02r 1.9 JTD 115km. Potrzebuje malej pomocy z climatronikiem bo mam problem jak go ustawic bo nawet na max obrotach slychac mocno wiatrak a powietrze ledwo co leci confused.gifnawiewy sa otwarte na maxa i druga sprawa padl mi wyswietlacz lcd od komputera ma ktos w dobrej cenie lub gdzie mozna o takie cos ptac?? bo nowy to 2tys PLN yikes.gif

Napisano

> Od dzis jestem posiadaczem 156 02r 1.9 JTD 115km. Potrzebuje malej pomocy z climatronikiem bo mam

> problem jak go ustawic bo nawet na max obrotach slychac mocno wiatrak a powietrze ledwo co

> leci nawiewy sa otwarte na maxa i druga sprawa padl mi wyswietlacz lcd od komputera ma ktos w

> dobrej cenie lub gdzie mozna o takie cos ptac?? bo nowy to 2tys PLN

Sprawdzałeś stan filtra pyłkowego?

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś stan filtra pyłkowego?

nie dopiero dzis kupilem

a mozesz powiedziec gdzie sie znajduje??i czy garazowo uda sie to zrobic??

Napisano

> nie dopiero dzis kupilem

> a mozesz powiedziec gdzie sie znajduje??i czy garazowo uda sie to zrobic??

Garażowo uda sie to zrobić. A gdzie się znajduje to pewnie bedzie zależało od tego czy przed, czy po liftingu. Na stronie filtrona znalazłem dwie możliwości:

pierwsza

druga

Wyjmij ten filtr i wtedy sprawdź jak dmucha

Napisano

> Garażowo uda sie to zrobić. A gdzie się znajduje to pewnie bedzie zależało od tego czy przed, czy

> po liftingu. Na stronie filtrona znalazłem dwie możliwości:

> pierwsza

> druga

> Wyjmij ten filtr i wtedy sprawdź jak dmucha

Jeśli ma wyświetlacz LCD, to raczej wersja po FL i dostęp do filtra bardziej kłopotliwy niestety.

Napisano
  • Autor

> Jeśli ma wyświetlacz LCD, to raczej wersja po FL i dostęp do filtra bardziej kłopotliwy niestety.

Tak po FL. czyli rozumiem ze to opcja pierwsza przy podszybiu??

Napisano
  • Autor

I jeszcze pytanki mogł by mi ktoś powiedziec jak sie ustawia climatronic bo jest kilka opcji i nie wiem ktora za co odpowiada, na kazdym pokretle po dwie diody srodkowe to wiem ze pokazuje gdzie dmuchac ale dwa skrajne i do tego przycisk mono?? ma ktos manuala 20.GIF bo kilka w necie znalazlem ale w zadnym nie ma opisu climatronica

Napisano

> I jeszcze pytanki mogł by mi ktoś powiedziec jak sie ustawia climatronic bo jest kilka opcji i nie

> wiem ktora za co odpowiada, na kazdym pokretle po dwie diody srodkowe to wiem ze pokazuje

> gdzie dmuchac ale dwa skrajne i do tego przycisk mono?? ma ktos manuala bo kilka w necie

> znalazlem ale w zadnym nie ma opisu climatronica

Przycisk MONO: Ustawianie jednej temperatury na raz dla obu stref. Pokrętłem ze strony kierowcy regulujesz temperature dla siebie i dla pasażera. Jak pasażer sam zacznie ustawiać sobie temperaturę, dioda przy mono zgaśnie. ok.gif

Przy dwóch skrajnych diodach mówisz pewnie o przycisku obiegu wewnętrznego. Prawdopodobnie są w różnych kolorach, zielona (chyba z prawej ale pewien nie jestem)mówi, że uaktywniony jest czujnik jakości powietrza. W domyśle, miało to działać tak, że obieg jest otwarty i ciągnie powietrze z zewnątrz auta. Gdy czujnik stwierdzi, że powietrze jest zanieczyszczone, np. jedziesz za autobusem Autosan jadącym pod górę, sam przełączy się na obieg wewnętrzny odcinając dopływ powietrza z zewnątrz. W rzeczywistości najczęściej komputer zamyka obieg.

Druga dioda świadczy o stałym zamknięciu obiegu.

ok.gif

Napisano
  • Autor

> Przycisk MONO: Ustawianie jednej temperatury na raz dla obu stref. Pokrętłem ze strony kierowcy

> regulujesz temperature dla siebie i dla pasażera. Jak pasażer sam zacznie ustawiać sobie

> temperaturę, dioda przy mono zgaśnie.

> Przy dwóch skrajnych diodach mówisz pewnie o przycisku obiegu wewnętrznego. Prawdopodobnie są w

> różnych kolorach, zielona (chyba z prawej ale pewien nie jestem)mówi, że uaktywniony jest

> czujnik jakości powietrza. W domyśle, miało to działać tak, że obieg jest otwarty i ciągnie

> powietrze z zewnątrz auta. Gdy czujnik stwierdzi, że powietrze jest zanieczyszczone, np.

> jedziesz za autobusem Autosan jadącym pod górę, sam przełączy się na obieg wewnętrzny

> odcinając dopływ powietrza z zewnątrz. W rzeczywistości najczęściej komputer zamyka obieg.

> Druga dioda świadczy o stałym zamknięciu obiegu.

20.GIF

Napisano

Wrzuć jakąś fotkę nowego nabytku. smile.gif

Mi się w przyszłości marzy 159 SW serduszka.gif

Napisano

> Tak po FL. czyli rozumiem ze to opcja pierwsza przy podszybiu??

Za tunelem środkowym 2 filtry po jednym dla każdej strony, w rameczce L. Więc wersja nr 2.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

a jeszcze kwestia spalania mialem 1\4 baku wg wskaznika zrobilem jakies 90km i prawie lezy na 0 wskazowka ale rezerwa sie nie zapalila ile zostaje w baku od zapalenia sie rezerwy?? caly bak ma 60l??dodam ze 40km zrobione na trasie reszta miasto ale nie przekraczam 3tys RPM

Napisano
  • Autor

> Wrzuć jakąś fotkę nowego nabytku.

> Mi się w przyszłości marzy 159 SW

jutro popstrykam i wrzuce na polska jazde i podam linka

Napisano

> PJ

Ale zderzak to chyba jakiś podróbek:( fuj

Napisano
  • Autor

> Ale zderzak to chyba jakiś podróbek:( fuj

niby to po tjunie 270751858-jezyk.gif bedzie kasa sie wymieni:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.