Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

drzwi

Featured Replies

Napisano

Witam Szanowne grono i mam pytanko, jak w bravie wyregulować drzwi a dokładnie ten włącznik jak zamyka się drzwi aby przy nie domkniętych drzwiach świeciło oświetlenie wewn. że drzwi nie domknięte i nie dało się uzbroić alarmu ,bo obecnie przy niedomkniętych drzwiach auto zachowuje się tak jak by drzwi były domknięte,dodam że w marei tak nie mam jak są nie domknięte to centralny nie zaskoczy ,ale niestety nie wiem gdzie to można wyregulować?pozdrawiam

Napisano

> Witam Szanowne grono i mam pytanko, jak w bravie wyregulować drzwi a dokładnie ten włącznik jak

> zamyka się drzwi aby przy nie domkniętych drzwiach świeciło oświetlenie wewn. że drzwi nie

> domknięte

Kolego zadałeś pytanie trochę niezrozumiale... W sumie to nie wiem do końca w czym problem, ale się domyślam.

U mnie w Bravie (chociaż z tego co wiem to często jej nie ma) jest kontrolka niedomkniętych drzwi.

Włączniki krańcowe oświetlenia wnętrza a włącznik od tej kontrolki to dwie różne rzeczy (za wyjątkiem klapy bagażnika, gdzie wyłącznik jest jeden i obsługuje zarówno oświetlenie bagażnika jak i kontrolkę niedomknięcia).

Zatem pomijając tylną klapę i biorąc poszczególne drzwi boczne sprawa wygląda tak:

1) włącznik krańcowy (widoczny w słupku) włączający oświetlenie wnętrza jest z założenia nieprecyzyjny, załącza lampkę przy +/- paro(nasto?) centymetrowym uchyleniu drzwi i moim zdaniem nie da się go precyzyjnie wyregulować aby używać go detekcji niedomkniętych drzwi (wnioskuję z prawa Talesa, gdyż ramię drzwi jest za duże w stosunku do umiejscowienia tego włącznika)

2) włącznik sygnalizujący niedomknięte drzwi znajduje się w ryglu drzwi i jest bardzo precyzyjny (załącza się już przy minimalnie niedomkniętych drzwiach)

3) Z tego co wiem, to (przynajmniej w Polsce) w Fiatach Brava kontrolka niedomkniętych drzwi jest rzadkością, nawet w dobrze wyposażonych wersjach - nie wiem czemu u mnie akurat ta funkcja jest obecna skoro skondinąd moja Brava wyposażona jest raczej nie za bogato, może to dlatego że jest sprowadzona z Włoch a porównanie mam do Brav raczej krajowych. W związku z tym ośmielam się przypuszczać, że takowego wyłącznika w większości Brav po prostu nie ma (co innego pewnie Marea)

Napisano
  • Autor

> Kolego zadałeś pytanie trochę niezrozumiale... W sumie to nie wiem do końca w czym problem, ale się

> domyślam.

nie posiadam żadnej kontrolki drzwi

chodzi mi o to że przy nie domkniętych drzwiach siedząc w środku wciskając od góry przycisk blokady drzwi powinien on zablokować na chwilę wszystkie drzwi(centralny zamek) i zaraz wyskoczyć do góry bo jakieś drzwi są nie domknięte (centralny odblokowuje drzwi)a że jest to żle wyregulowane to na postoju nie domknę jednych drzwi uzbrajam auto i idę a tu jakieś nie domknięte podejrzewam że to wszystko przez układ lampki leci

Napisano
  • Autor

dobra ,już wiem gdzie to jest, w drzwiach w zamku ale jak już będzie ciepło to wtedy nad tym popracuje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.