Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to mi w ASO przepustnicę wyczyścili.

Featured Replies

Napisano

Witajcie moi drodzy, wątek z cyklu żale się zlosnik.gif

Ostatnimi czasy miałem problem z duszącym się silnikiem zaraz po odpaleniu, który to następnie wskakiwał na 1500 obr/min. i tak sobie pyrtał aż się zagrzał. Irytowało mnie to bo nie mogłem wsiąść odpalić i pojechać, tylko musiałem czekać aż jaśnie pan zechce osiągnąć odpowiednią temperaturę i sam ustabilizuje obroty. Po wciskaniu pedału gazu silnik dusił się.

Korzystając z moich częstych wizyt w pewnym ASO, poprosiłem chłopaków aby mi wyczyścili przepustnicę z powodu wspomnianych kłopotów.

Byłem pozytywnie zaskoczony po odbiorze auta, ponieważ wszystko grało smile.gif, jednak nie ma pięknego zakończenia. Po ok 2 tys. km objawy powróciły. Oczywiście dobrałem się do filtra powietrza i przepustnicy i zaniepokoił mnie czarny nalot lekko wystający spod klapki przepustnicy. Z zewnątrz była czysta. Skoro już rozbebrałem trochę auto to poszedłem dalej i wyciągnąłem obiekt sprawiający problem. Oczywiście śruby od przepustnicy tak jak fabryka przykręciła tak siedziały mocno a po wyjęciu przepustnicy mym oczom okazał się .........................

Przed czyszczeniem

Widok od góry

20110314271.jpg

i piękny widok od strony wlotu do silnika facepalm.gif

20110314273.jpg

A teraz po moim wyczyszczeniu

Od góry

20110314274.jpg

i od strony wlotu do silnika

20110314275.jpg

Po czyszczeniu zrobiłem adaptację i na razie obroty stoją równo zarówno rano po odpaleniu jak i w dalszej jeździe. Mam nadzieję, że tak pozostanie, a znajomemu w ASO nie omieszkam wspomnieć jak mechanicy pracują icon_eek.giffacepalm.gif

Taka moja sugestia. Brud był tak twardy że musiałem to ostro czyścić. Użyłem do tego benzyny ekstrakcyjnej jednak może środki typowo do czyszczenia przepustnic, gaźników skuteczniej rozpuszczą brud.

Napisano

nie trza bylo odrazu sie samemy za to zlapac zeby.GIF ja czyszcze czesto przepustnice tez sie balem na poczatku zeby.GIF a teraz mam obcykane zeby.GIF

ile taka przyjemnosc w ASO ?? kiedys jak nie mialem vag.com i pytalem sie o podpiecie to mi 80 zl wyskoczyli zeby.GIF

Napisano

noja się nie dziwie, że próbowałeś w ASO...

wyszło Ci elegancko - oby tak zostało i nie trzeba było po 2kkm sprawdzać jej znowu wink.gif

Napisano
  • Autor

> nie trza bylo odrazu sie samemy za to zlapac ja czyszcze czesto przepustnice tez sie balem na

> poczatku a teraz mam obcykane

> ile taka przyjemnosc w ASO ?? kiedys jak nie mialem vag.com i pytalem sie o podpiecie to mi 80 zl

> wyskoczyli

Nie zapłaciłem nic smile.gif, zrobili mi to "po znajomości" aczkolwiek za tak wykonana usługę to dobrze że nic nie zapłaciłem.

Zainwestowałem w kabelek VAG-owy za 80 zł i teraz sam się bawię w takie rzeczy zlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.