Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

układ kierowniczy zawieszenie ściąga

Featured Replies

Napisano

Witam wszystkich mam asterke F z 97 w sedanie i jest to moje oczko w głowie i jaka kolwiek usterka to staram sie zrobić jeśli tylko jestem wstanie i otóż teraz na dniach zmieniłem oponki z zimowych na letnie orginalne aluski GM 15" z oponami 195/55/15 i niestety bardzo się zasmuciłem ponieważ na jeżdzie próbnej że mnie ściąga ale co jest dziwne to raz w lewo raz w prawo zależnie z której strony drogi jade ponieważ na takich wiejskich drogach asfatl nie jest płaski jak stół tylko że tak powiem szyt jest na środku drogi a spadki są do pobocza i lecąć prawą stroną drogi to ściąga mnie do prawego rowu a lecąć lewą stroną to do lewego rowu przy prędkości 80km/h była próba. A przed zimą miałem robioną zbierzność i zakupiłem nowe felgi w stali oraz nowe zimówki i wszystko wyważone i nie było tego zjawiska a teraz na letnich jest i mnie krew zalewa, ponieważ jeżdząc po naszych wspaniałych drogokoleinach to autko nie idzie prosto jak strzała tylko potrafi "wyskakiwać" z tych niby kolein bo opona łapie brzeg koleiny i i ściąga autko na chodnik i to staje się coraz bardziej uciażliwe.

Chciałbym tylko podkreślic że w zawieszeniu jest zrobiona zbierzność, przez zimą były wymienione wszystkie gumy w wachaczach czyli ten simenbloki czy jako to się nazywa na końcówkach nie ma luzów i kierownica nie trzepie podczas jazdy, a myślę że zamiana opon stronami nie da za dużo poprawy więc gdzie szukać rozwiązania

Czy to może oznaczać że autko jest puknięte że jest rama krzywa czy coś, bo jeszcze jedna sprawa przy wymianie tych gum w wachaczach zauważyłem że jak mocowana jest ta guma przez śrube pionową to wkłądana jest taka blaszka sprężynowa i jej nie było a otwór w sankach już nie jest idealnym okrągłym otworem tylko "jajkiem" i czy teraz jak włożyłem nową gumę i tą blaszkę to już za wiele nie pomogło to?? czyli co sanki wymienić??

Proszę o jakie kolwiek wskazówki i pomoc serdecznie pozdrawiam

Napisano

chciało Ci się tyle pisać...? zlosnik.gif

co do pierwszej części Twojego pytania to normalne że na szerokiej oponie auto nie pojedzie w koleinach jak po sznurku

co do ściągania też wydaje się to normalne na drodze którą opisujesz waytogo.gif

druga sprawa te blaszki sprężynujące muszą być idea.gif

nie dobrze jest jak ich nie ma wink.gif

Napisano
  • Autor

Chciałem dokładnie opisać swój problem bo jak co niektórzy napiszą dzieje mi się to czy tamto ale nie opisza nic co i jak to skąd ktoś może wiedzieć jak pomóc

Napisano

> Chciałem dokładnie opisać swój problem bo jak co niektórzy napiszą dzieje mi się to czy tamto ale

> nie opisza nic co i jak to skąd ktoś może wiedzieć jak pomóc

i bardzo dobrze, że tak opisałeś waytogo.gif

z drugiej strony jak zobaczyłem ilośc tekstu w pierwszej chwili odechciało mi się tego czytać wink.gif

EDIT: jeszcze jakbyś wstawił miejscami interpunkcję i poprawił błędy to byłby to wzorowy opis usterki biglaugh.gif

Napisano
  • Autor

No napewno ilość tekstu jest odstraszająca ale chęć uzyskania pomocy też jest duża bo to co mi się dzieje z autkiem jest dla mnie dziwne i drażniące a za błędy przepraszam bo temacik był pisany z głowy to co przyszło na język

więc bardzo prosze o wskazówki i rady

Pozdrawiam

Napisano

> przed zimą miałem robioną zbierzność i zakupiłem nowe felgi w stali oraz nowe zimówki i wszystko wyważone i nie było tego zjawiska

Miałeś ustawioną zbieżność na nowych oponach i było OK. Teraz założyłeś stare opony, które są podcięte według poprzedniej zbieżności i Cię nosi po szosie

A co do jazdy po koleinach, to Ci ejhab cała prawdę napisał.

Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.