Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY kiera i naba

Featured Replies

Napisano

mam taki problem załozyłem sobie kierownice z nabą do sc próba generalna i podczas jazdy kierownica nie jest centralnie da sie to odczuc więc odkreciłem srube mocującą i przerzuciłem o jeden ząbek w przeciwnym kierunku i wtedy jest tak samo tylko w druga strone kiera nowa naba nowa a co ciekawe na seryjnej jest centralie co moge z tym zrobic czy to zbierznosc moze ktos miał tak juz ?

Napisano

> mam taki problem załozyłem sobie kierownice z nabą do sc próba generalna i podczas jazdy kierownica

> nie jest centralnie da sie to odczuc więc odkreciłem srube mocującą i przerzuciłem o jeden

> ząbek w przeciwnym kierunku i wtedy jest tak samo tylko w druga strone kiera nowa naba nowa a

> co ciekawe na seryjnej jest centralie co moge z tym zrobic czy to zbierznosc moze ktos miał

> tak juz ?

tez z tym walczylem, ja jade na pusty prosty odcinek drogi, kiera ma byc odkrecona przejezdzasz 20 - 30 merow prosto i dopiero ustawiasz kierownice, na postoju jest ciezko to zrobic jesli to nie pomoze to tylko zbierznosc cie uratuje

Napisano

> mam taki problem załozyłem sobie kierownice z nabą do sc próba generalna i podczas jazdy kierownica

> nie jest centralnie da sie to odczuc więc odkreciłem srube mocującą i przerzuciłem o jeden

> ząbek w przeciwnym kierunku i wtedy jest tak samo tylko w druga strone kiera nowa naba nowa a

> co ciekawe na seryjnej jest centralie co moge z tym zrobic czy to zbierznosc moze ktos miał

> tak juz ?

Przekrec nabe o 180 stopni

Napisano

> tez z tym walczylem, ja jade na pusty prosty odcinek drogi, kiera ma byc odkrecona przejezdzasz 20

> - 30 merow prosto i dopiero ustawiasz kierownice, na postoju jest ciezko to zrobic jesli to

> nie pomoze to tylko zbierznosc cie uratuje

Tylko on wyraznie napisal, ze przerzuca o 1 zabek i wtedy kierka jest w 2ga strone ustawiona. Wiec ma przestawic o pol zabka? wink.gif

Napisano
  • Autor

> Przekrec nabe o 180 stopni

jutro zobacze ten pomysł ale czy to cos da tak sie zastnawiam

Napisano

> jutro zobacze ten pomysł ale czy to cos da tak sie zastnawiam

Ja w Civicu tez kiedys zamontowalem do gory nogami. Pozniej przekrecilem o 180 stopni i juz moglem ustawic normalnie na poprawny zabek.

Napisano

> Tylko on wyraznie napisal, ze przerzuca o 1 zabek i wtedy kierka jest w 2ga strone ustawiona. Wiec

> ma przestawic o pol zabka?

nie jest powiedziane, ze otwor w nabie pod wieloklin kolumny jest wykonany symetrycznie wzgledem srub.

pomysl jest dobry i warto sprawdzic, ale obawiam sie, ze bedzie problem z dzyndzlem, to odbijania kierunkow po zakrecie...

Napisano
  • Autor

a wiec tak poszedłem za rada kolegi i odwróciłem nabe o 180 stopni i o dziwo wszystko jest idealnie nie było problemu z kierunkami bo w nabie wycięte miałem z jednej i drugiej strony otwory na te plastiki mogłem ja odwrócic wszystko gra i moze to komus kiedys pomoze o mało co nie ustawiałem zbierznosci smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.