Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Problem z numerem VIN

Featured Replies

Napisano

Kolega ma taki problem... Co z ty zrobić?:

Witam

Sprawa wygląda nastepujaco :

Kolega Pojechał swoim banditem na przegląd. W stacji diagnostycznej wykryto nastepujacy problem w dowodzie, karcie pojazdu, na umowie kupna-sprzedzazy jest numer VIN skladajacy sie z 12 znaków: GN77Bxxxx96H, a na ramie i tabliczce znamionowej jest numer skladajacy sie z 11 znakow : GN77Bxxxx96 (bez koncowki H).Chwilowo nie da sie nic zrobic, ani przegladu ani nic...

Motor byl kupiony w 2010 r. zrobiony pierwszy przeglad w PL (troche po łepkach) i teraz jest duzy problem...

Jesli chcialby dobic znaczek "H" na tabliczce to nie bylo by z tym problemu bo jest miejsce ale na ramie sa znaczniki poczatkowe i koncowe numeru.

Co z tym zrobic? Jak to zalatwic?

Napisano

> Kolega ma taki problem... Co z ty zrobić?:

> Witam

> Sprawa wygląda nastepujaco :

> Kolega Pojechał swoim banditem na przegląd. W stacji diagnostycznej wykryto nastepujacy problem w

> dowodzie, karcie pojazdu, na umowie kupna-sprzedzazy jest numer VIN skladajacy sie z 12

> znaków: GN77Bxxxx96H, a na ramie i tabliczce znamionowej jest numer skladajacy sie z 11 znakow

> : GN77Bxxxx96 (bez koncowki H).Chwilowo nie da sie nic zrobic, ani przegladu ani nic...

> Motor byl kupiony w 2010 r. zrobiony pierwszy przeglad w PL (troche po łepkach) i teraz jest duzy

> problem...

> Jesli chcialby dobic znaczek "H" na tabliczce to nie bylo by z tym problemu bo jest miejsce ale na

> ramie sa znaczniki poczatkowe i koncowe numeru.

> Co z tym zrobic? Jak to zalatwic?

często sie to zdarza w motocyklach sprowadzonych z anglii.. napiszcie pismo do SMP i oni wam w tym pomoga. wysyłałem juz trzy pisma i wszystko było wyjaśniane...

Napisano
  • Autor

> często sie to zdarza w motocyklach sprowadzonych z anglii.. napiszcie pismo do SMP i oni wam w tym

> pomoga. wysyłałem juz trzy pisma i wszystko było wyjaśniane...

Na dokumentach z anglii też jest ten dłuższy VIN wiec to nie błąd w tłumaczeniu. Co to jest SMP?

Napisano

> Na dokumentach z anglii też jest ten dłuższy VIN wiec to nie błąd w tłumaczeniu. Co to jest SMP?

Skrót SMP może odnosić się do jednego z poniższych haseł:

* Symmetric MultiProcessing – wieloprocesorowość symetryczna

* Studia Matematyczno-Przyrodnicze Uniwersytetu Jagiellońskiego

* Stowarzyszenie Marynistów Polskich

* Stowarzyszenie Miłośników Podhala

* Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej

* Szkoła Medyczna Pielęgniarstwa

hehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

SMP POLAND Sp. z o.o. jest firmą produkcyjną, bedącą częścią międzynarodowego koncernu operującą w sektorze motoryzacyjnym ...

Napisano

> Skrót SMP może odnosić się do jednego z poniższych haseł:

> * Symmetric MultiProcessing – wieloprocesorowość symetryczna

> * Studia Matematyczno-Przyrodnicze Uniwersytetu Jagiellońskiego

> * Stowarzyszenie Marynistów Polskich

> * Stowarzyszenie Miłośników Podhala

> * Stowarzyszenie Młodzieży Polskiej

> * Szkoła Medyczna Pielęgniarstwa

pisz gdzie uwazasz... jak sie chłop pyta a taki bystry jestes to mu podpowiedz ...

> SMP POLAND Sp. z o.o. jest firmą produkcyjną, bedącą częścią międzynarodowego koncernu operującą w

> sektorze motoryzacyjnym ...

....

SUZUKI MOTOR POLAND na ul Połczyńskiej 10 w Warszawie. dyrektorem działu serwisu jest Pan Grzegorz Rosiak - bardzo w porzadku facet...

Napisano

> pisz gdzie uwazasz... jak sie chłop pyta a taki bystry jestes to mu podpowiedz ...

> ....

> SUZUKI MOTOR POLAND na ul Połczyńskiej 10 w Warszawie. dyrektorem działu serwisu jest Pan Grzegorz

> Rosiak - bardzo w porzadku facet...

No wlasnie ani wiem ani w tym temacie bystry jestem. Googlalem i nie wygooglalem nic specjalnego wiec liczylem, ze w koncu odtajnisz 'swoj" skrot wink.gif

Napisano
  • Autor

Podobno wystarczy opinia rzeczoznawcy. Przyjeżdża i sprawdza czy numery nie są przebijane itp. Zajmuje mu to 15min i kosztuje 100zł. Z taką opinią idziemy do wydziału komunikacji i rejestrujemy.

• 1 rok później...
Napisano

Sorry niedopatrzenie z mojej strony.

Wiadomość skasowana przez mtasak

Napisano

> Trochę odkopie stary temat.

> Googlałem i sprawdzałem oznaczenia vin opla i natknąłem się na taką nieścisłość. mianowicie mój vin

> ma 17 znaków więc ok, ale na początku jest WOL 000053******** 1-3 się zgadza, 4 też, 5 (płyta)

> powinno być M bo to astraF, 6 (model) powinno być F, 7 nie używane w starszych modelach, 8i9

> (nadwozie) powinno być 08 bo to 3-drzwiowy hatchback ja mam v vinie 53 a tego nawet nie ma w

> tabelach. Czy ktoś wie o co może chodzić?

na motocyklowym sie pytasz o VIN samochodu?

Napisano

> No wlasnie ani wiem ani w tym temacie bystry jestem.

Nie odbierają proszę tego personalnie ale skoro przyznales sie już do powyższego, to pozwól, że zacytuje jednego z klasyków:

"Lepiej milczeć i uchodzić za glupca, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości." zlosnik.gifwink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.