Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sens założenia gazu do E11?

Featured Replies

Napisano

jak u Was koledzy ze spalaniem gazy w Toyocie E11?

Mam silnik 1.4 86KM / przebieg 145 tyś / i zastanawiam sie jaki gaz ewentualnie mógłbym założyć? Czy warto i jak te silniki znoszą w ogóe gaz...

Temat daje na skośnookie bo na forum GAZUUU temat ucichnie, zniknie a potrzeba mi rady od ludu posiadającego takowy samochód a nie od teoretyków... wink.gif

Napisano

hey, mam takową e11 i powiem tylko tyle szkoda zachodu na gaz, może trochę taniej ale gdzie frajda z jazdy. Słyszałem opinie że mogą pojawić się wycieki z silnika.

Napisano

a na forum corolli szukał? wink.gif

IMO bez sensu...tka przynajmniej silniczek jest naprawdę bezawaryjny i bezobsługowy smile.gif

druga sprawa, że w trasie przy w miare normalnej jeździe mozna zejść nawet poniżej 6l/100km...w mieście na krótkich odcinkach mi paliła 10l ale co z tego jak bym założył gaz jak tylko połowę drogi robiłbym na LPG bo zanim się rozgrzeje silnik to prawie dojeżdżam na miejsce wink.gif

ale są tacy, którzy założyli i są zadowoleni...

Napisano
http://www.forum.corollaclub.org/ prawdę Ci powie. W każdym razie jest to wykonalne. Ja mam E12 i tu jest dużo gorzej jeśli chodzi o LPG mad.gif O sens nie pytaj, bo to temat do indywidualnych przemyśleń...
Napisano

> jak u Was koledzy ze spalaniem gazy w Toyocie E11?

> Mam silnik 1.4 86KM / przebieg 145 tyś / i zastanawiam sie jaki gaz ewentualnie mógłbym założyć?

> Czy warto i jak te silniki znoszą w ogóe gaz...

> Temat daje na skośnookie bo na forum GAZUUU temat ucichnie, zniknie a potrzeba mi rady od ludu

> posiadającego takowy samochód a nie od teoretyków...

Zawory w corolce nie lubią gazu, radzę to przekalkulować.

Napisano

akurat w 4efe jest mniejszy problem z zaworami niż w vvti...

Napisano

> jak u Was koledzy ze spalaniem gazy w Toyocie E11?

> Mam silnik 1.4 86KM / przebieg 145 tyś / i zastanawiam sie jaki gaz ewentualnie mógłbym założyć?

> Czy warto i jak te silniki znoszą w ogóe gaz...

> Temat daje na skośnookie bo na forum GAZUUU temat ucichnie, zniknie a potrzeba mi rady od ludu

> posiadającego takowy samochód a nie od teoretyków...

Stag 300

Napisano

miałem sekwencję stag 300 w 4efe przez 5 lat a auto było juz stare a silnik jak zegareczek-zero brania oleju czy wycieków. zakładaj lpg i ciesz sie że jeździsz 2x taniej. To silnik toyoty starej generacji nie masz co sie bać, jedyne co to co chyba 30 tys. powinno sie regulowac zawory

Napisano

> miałem sekwencję stag 300 w 4efe przez 5 lat a auto było juz stare a silnik jak zegareczek-zero

> brania oleju czy wycieków. zakładaj lpg i ciesz sie że jeździsz 2x taniej. To silnik toyoty

> starej generacji nie masz co sie bać, jedyne co to co chyba 30 tys. powinno sie regulowac

> zawory

I tym sposobem właśnie sam sobie zaprzeczyłeś...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.