Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AF - scrina z zawartością zazderzakową poproszę

Featured Replies

Napisano

j/w interesuje mnie to co jest pod przednim zderzakiem - ślizgi, absorber, belka etc.... + zrzut tego co jest pod błotnikiem, ew. może ktoś ma wygląd wzmocnienia czołowego - wszystko na oryginalnym programie do typowania części ew. aplikacji typu audatex /eurotax

Pytanie tyczy się mojej szkody i wyceny dla ubezpieczyciela elementów - co pod zderzakiem i w ok. błotnika mogło się uszkodzić hmm.gif

ślizgi - ile ich jest z prawej str hmm.gif

belka zderzaka - ma absorber czy nie hmm.gif na 100% i tak dostane w 4 litery z ubezpieczeniem (50% wypłacą ) więc nie chce czegoś pominąć w wycenie

Foty Astry bez przedniego zderzaka , błotnika też mogą być

Napisano

Sądząc po kodzie silnika to masz klime(bynajmniej ja tak mam) to masz inny pas przedni, tzn dochodzi ci mocowanie wentylatora od klimy. Dodatkowo zderzak przedni ma belke metalową, którą można oddzielić od zderzaka(bez klimy zderzak jest zintegrowany z belką plastikową). Po bokach nie ma ślizgów, bo zderzak jest mocowany na dwa wkręty w oryginalne uchwyty zderzaka. Z prawej strony pod błotnikiem masz filtr par paliwa. Doliczyć możesz jeszcze kierunek jak masz w błotniku. Koledzy z forum coś jeszcze dopiszą bądź mnie poprawią. 20.GIF

Napisano
  • Autor

> Sądząc po kodzie silnika to masz klime(bynajmniej ja tak mam) to masz inny pas przedni, tzn

> dochodzi ci mocowanie wentylatora od klimy. Dodatkowo zderzak przedni ma belke metalową, którą

> można oddzielić od zderzaka(bez klimy zderzak jest zintegrowany z belką plastikową). Po bokach

> nie ma ślizgów, bo zderzak jest mocowany na dwa wkręty w oryginalne uchwyty zderzaka. Z

> prawej strony pod błotnikiem masz filtr par paliwa. Doliczyć możesz jeszcze kierunek jak masz

> w błotniku. Koledzy z forum coś jeszcze dopiszą bądź mnie poprawią.

ślizg dopisałem na wycenie zlosnik.gif

klima jest ale dokładana - otwory w zderzaku etc

Napisano

Asterka mocno oberwała? Z opisu widać, że to bardziej prawą stroną dostała. Zapodaj foto to może się coś dopisze uzbroj_zlo.gif

Napisano

Fotka przedstawia pozbawiony osprzetu (zderzaka, lamp, oslony chlodnicy) "dziub" AF (jeszcze bez klimatyzacji).

284842076-Widoknaprz%F3drozbrojony.jpg

Pozdrawiam

Napisano

> Fotka coś nie działajet

Edytowalem, moze juz widac...zapobiegawczo dorzucilem w zalaczniku.

Pozdrawiam

Napisano
  • Autor

> Asterka mocno oberwała? Z opisu widać, że to bardziej prawą stroną dostała. Zapodaj foto to może

> się coś dopisze

foto dla formalności - likwidator dotrze za parę chwil

284828687-IMG_0090.jpg

Napisano

> co pod zderzakiem i w ok. błotnika mogło się uszkodzić

Przecież dostaniesz od rzeczoznawcy listę elementów do wymiany/naprawy/lakierowania. U mnie powypisywał nawet takie rzeczy, które nie ucierpiały jak się później okazało.

> dostane w 4 litery z ubezpieczeniem (50% wypłacą )

50% czego?

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Przecież dostaniesz od rzeczoznawcy listę elementów do wymiany/naprawy/lakierowania. U mnie

> powypisywał nawet takie rzeczy, które nie ucierpiały jak się później okazało.

u mnie już na 100% nie ma nic z zawieszenia, a koło tak schodzi się ku górze

> 50% czego?

wg policjantów sprawców dwóch - więc ja dostaje 50% swojej szkody i 2 kierowca to samo sick.gif

> Pozdroofka

Pozdroofka 20.GIF

Napisano

> wg policjantów sprawców dwóch - więc ja dostaje 50% swojej szkody i 2 kierowca to samo

Takie jest stanowisko TU, czy tego się spodziewasz.

IMHO, obaj powinniście dostać 100%, przy OC nie ma czegoś takiego jak udział własny.

Napisano
  • Autor

> Takie jest stanowisko TU, czy tego się spodziewasz.

> IMHO, obaj powinniście dostać 100%, przy OC nie ma czegoś takiego jak udział własny.

po niedzieli będe miał odpowiedź ok.gif

Napisano

> po niedzieli będe miał odpowiedź

Przecież wiesz już teraz wink.gif Wrak wycenią na 500 - 600zł, wartość przed szkodą na jakieś 3500 - 3700zł. Naprawisz i jeszcze pośmigasz.

Patrz jaka złośliwość losu... W styczniu rozmawialiśmy o mojej stłuczce i szacowaliśmy ile wypłacą. A teraz to samo robimy przy Twojej... Ehhh...

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Przecież wiesz już teraz Wrak wycenią na 500 - 600zł, wartość przed szkodą na jakieś 3500 -

> 3700zł. Naprawisz i jeszcze pośmigasz.

naprawić, naprawię , ale mogę dostać połowę tej sumy - trzeba będzie po allegro dobrze poszukać ok.gif

> Patrz jaka złośliwość losu... W styczniu rozmawialiśmy o mojej stłuczce i szacowaliśmy ile wypłacą.

Opieraliśmy się przy tym na mojej sierpniowej stłuczce zlosnik.gif

> A teraz to samo robimy przy Twojej... Ehhh...

> Pozdroofka

Dużo zdrówka i optymizmu życzę 20.GIF

Napisano

> ale mogę dostać połowę tej sumy

Hmmm... Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Był rzeczoznawca? On ma większe doświadczenie niż my, mówił coś na ten temat?

> Dużo zdrówka i optymizmu życzę

Wzajemnie smile.gif

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Hmmm... Jakoś nie chce mi się w to wierzyć... Był rzeczoznawca? On ma większe doświadczenie niż my,

> mówił coś na ten temat?

był - na zasadzie podwykonawcy - directowi ubezpieczyciele wszędzie szukają oszczędności IMHO za 24-48 h będę wszystko wiedział ok.gif

> Wzajemnie

> Pozdroofka

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.