Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dlaczego warto wymieniać termostat z obduową ? Powód :)

Featured Replies

Napisano

witajcie wymieniłem dzisiaj termostat wraz z obudową (kupiłem wahlera) po demontażu zrozumiałem, dlaczego zakup samego wkładu byłby błędem zobaczcie na zdjęciu, wyżarte na dosyć sporej powierzchni obudowa nie spełniała więc swojej funkcji.

term.jpg

Po założeniu nowego termostatu temperatura trzyma się w połowie skali i tym samym przeczę twierdzeniu, że opel nigdy nie będzie trzymał temperatury w normie smile.gif

Napisano

> Po założeniu nowego termostatu temperatura trzyma się w połowie skali i tym samym przeczę

> twierdzeniu, że opel nigdy nie będzie trzymał temperatury w normie

pojeździj kilka miesięcy i wtedy daj znać jak to wygląda biglaugh.gif

Napisano

> witajcie wymieniłem dzisiaj termostat wraz z obudową (kupiłem wahlera) po demontażu zrozumiałem,

> dlaczego zakup samego wkładu byłby błędem zobaczcie na zdjęciu, wyżarte na dosyć sporej

> powierzchni obudowa nie spełniała więc swojej funkcji.

> Po założeniu nowego termostatu temperatura trzyma się w połowie skali i tym samym przeczę

> twierdzeniu, że opel nigdy nie będzie trzymał temperatury w normie

to dziwne ze u mnie wszystkie po naprawie trzymaja 90 st. kupujesz kolego termostat polskiej firmy TERMOT a nie chinszczyzne i masz problem rozwiazany. ma zaokraglony grzybek i nie blokuje sie na starych wżerach.

post-10525-14352512173369_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

> ma zaokraglony grzybek i nie blokuje sie

> na starych wżerach.

ale czy nie przepuszcza? W niedziele wymienię także w zafirze bo tak z kolei podczas normalnej jazdy pokazuje lekko ponad 80c a w korku wyskakuje powyżej 90c co mnie bardzo irytuje.

Napisano

> ale czy nie przepuszcza? W niedziele wymienię także w zafirze bo tak z kolei podczas normalnej

> jazdy pokazuje lekko ponad 80c a w korku wyskakuje powyżej 90c co mnie bardzo irytuje.

nie przepuszcza - wyglad w zalaczniku wyzej.

Napisano

> witajcie wymieniłem dzisiaj termostat wraz z obudową (kupiłem wahlera) po demontażu zrozumiałem,

> dlaczego zakup samego wkładu byłby błędem zobaczcie na zdjęciu, wyżarte na dosyć sporej

Nowy wahler z obudową wytrzymał tylko 11 miesięcy, sam wkład POLCAR już 2 lata i dalej trzyma. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Nowy wahler z obudową wytrzymał tylko 11 miesięcy, sam wkład POLCAR już 2 lata i dalej trzyma.

Nie straszcie mnie, jak zabierałem się do wymiany termostatu to jakoś dziwnie każdy zalecał wymianę całości grinser006.gif

Napisano

> Nie straszcie mnie, jak zabierałem się do wymiany termostatu to jakoś dziwnie każdy zalecał wymianę

> całości

jeśli jest sam wkład to warto go założyć, ale nie do każdego silnika sa same wkłady. Zauważ że ten przedstawiony przez kolegę Beast ma kształt grzybka nie talerza przec co niweluje wypracowanie obudowy. Sam taki zakładałem ok.gif

Napisano
  • Autor

> jeśli jest sam wkład to warto go założyć, ale nie do każdego silnika sa same wkłady.

Czyli znaczy się kasa w błoto :/

Napisano

> Czyli znaczy się kasa w błoto :/

Jak już wydałeś kase to nie rozpaczaj i montuj. zlosnik.gif Na przyszłość będziesz wiedział ok.gif

Napisano

jakby nie patrzeć to d... zawsze jest z tyłu biglaugh.gif

Napisano

W błoto.

Półtora roku temu kupiłem taki sam jak kolega Beast. Działa bez zarzutu smile.gif

Napisano

wymieniałem termostat dwa razy- raz w X16XEL, ostatnio w Z16XE

powodem wymiany obydwu termostatów było pęknięcie i ułamanie się plastikowego króćca wychodzącego z obudowy termostatu

efekt nieciekawy podczas jazdy- płyn zaczął lecieć na silnik, masa pary spod maski smile.gif

za pierwszym raz dorwałem w dobrej cenie oryginał GM, teraz wrzuciłem verneta kupionego na szybko w autolandzie (awaria dzien czy dwa przed świetami BN więc nie było czasu zamawiać w necie)

Napisano
  • Autor

> powodem wymiany obydwu termostatów było pęknięcie i ułamanie się plastikowego króćca wychodzącego z

> obudowy termostatu

Jak to mogło pęknąć? Przecież wężyk wchodzi na tą plastikową rurkę swobodnie.

> efekt nieciekawy podczas jazdy- płyn zaczął lecieć na silnik, masa pary spod maski

Tak na szybko to pewnie by się dało to zatkać, bo ten wężyk z tego co mi się wydaje odprowadza tylko nadmiar płynu do zbiorniczka wyrównawczego.

Napisano

> Jak to mogło pęknąć? Przecież wężyk wchodzi na tą plastikową rurkę swobodnie.

pękło u wyjścia z termostatu, jeszcze przed zgięciem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.