Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Turbo

Featured Replies

Napisano

Czy może ktoś wie, jakie czujniki wymienić po wstawieniu turbo od 2,4jtd do 1,9jtd (115KM)?

Napisano

> Czy może ktoś wie, jakie czujniki wymienić po wstawieniu turbo od 2,4jtd do 1,9jtd (115KM)?

wskaznik doładowania, wskaznik temperatury oliwy i oprocz czujnikow proponowalbym centralny IC. zeby.GIF

ja bede wstawial turbawke gt1749vb ( vw ARL 150KM- potencjal 200KM)

Napisano
  • Autor

> wskaznik doładowania, wskaznik temperatury oliwy i oprocz czujnikow proponowalbym centralny IC.

> ja bede wstawial turbawke gt1749vb ( vw ARL 150KM- potencjal 200KM)

Dzięki, to akurat wiem, chodzi mi bardziej, czy MAP sensor da radę i na przykład elektrozawór sterujący aktuatorem w turbinie (overboost to się chyba nazywa). IC centralny już jest i chłodnica oleju już jest, do zestawu dodatkowych wskaźników dodałbym jeszcze wskaźnik EGT

Napisano
  • Autor

> Map sensor w JTD115 jest do 1,5bara wiec do wymiany...

Może wiesz na jaki? Od Alfy 2,4 jtd? Czy tylko jeden czujnik jest do wymiany?

Napisano

> Może wiesz na jaki? Od Alfy 2,4 jtd? Czy tylko jeden czujnik jest do wymiany?

W 2.4 jtd 150 też jest 1,5 barowy. Map trzeba zmienic na 2 barowy, od razu do tego zrobic remap inaczej nie będzie wesoło z doładowaniem. Aby iśc pełnym potencjałem rozrząd do zmiany, czujnik raila itd - wtedy da się pod 190 zrobic na więcej będzie problem z paliwem.

Pozdro

Napisano

> wskaznik doładowania, wskaznik temperatury oliwy i oprocz czujnikow proponowalbym centralny IC.

> ja bede wstawial turbawke gt1749vb ( vw ARL 150KM- potencjal 200KM)

A w JTD po kilku zabiegach związanych z osprzętem itd da max rząd 180ps.

Napisano

> A w JTD po kilku zabiegach związanych z osprzętem itd da max rząd 180ps.

mówisz o seryjnej turbinie? ostatnio sie spotkałem z opinia seryjna turbawka + fmic + wydech i mocny program daja ok 170KM.

druga sprawa z ktora sie spotkałem to to,że właśnie garret z ARLa w jtd da ok 10KM zeby.GIF tyle ze remap nie musiałby być aż tak mocny.

ciężko jest uzyskać jakieś dobre informacje bo nie za dużo ludzi aż tak modzi. wiekszosc sa typu" podobno tak" "slyszalem ze tak" a to mnie nie urzadza. mam kontakt z jednym chłopakiem który zrobił jtd na 205KM i duzo inf mam od niego.

jak to wyglada w praktyce CINEK?

chcąc zrobić auto w granicach 1800-200KM. szukac turbo z 2.4 jak kolega wyżej?

Napisano

sprzeglo / dwumas z czego wlozony ze uciagnie 200 kucy ?

Napisano

> sprzeglo / dwumas z czego wlozony ze uciagnie 200 kucy ?

seria w dobrym stanie do 180 niby daje rade.

chlopak o ktorym pisalem seryjnego nie ma ale ma tez fiatowski. jaki dokladnie poki co nie wiem

Napisano

> mówisz o seryjnej turbinie? ostatnio sie spotkałem z opinia seryjna turbawka + fmic + wydech i

> mocny program daja ok 170KM.

> druga sprawa z ktora sie spotkałem to to,że właśnie garret z ARLa w jtd da ok 10KM tyle ze remap

> nie musiałby być aż tak mocny.

> ciężko jest uzyskać jakieś dobre informacje bo nie za dużo ludzi aż tak modzi. wiekszosc sa typu"

> podobno tak" "slyszalem ze tak" a to mnie nie urzadza. mam kontakt z jednym chłopakiem który

> zrobił jtd na 205KM i duzo inf mam od niego.

> jak to wyglada w praktyce CINEK?

> chcąc zrobić auto w granicach 1800-200KM. szukac turbo z 2.4 jak kolega wyżej?

Przy dużym railu może na vb będzie pod 180ps, jeszcze trzeba przeniesienie zrobic. Auto które robiłem na takim setupie miało jakoś ok 177ps i 400nm.,

W JTDku i tak paliwa starczy na max 200ps...

Pozdro

Napisano

> seria w dobrym stanie do 180 niby daje rade.

> chlopak o ktorym pisalem seryjnego nie ma ale ma tez fiatowski. jaki dokladnie poki co nie wiem

Seria 360nm przenosi, potem jest problem. Jeśli zakłada się GT22 trzeba od razu robic przenisienie, inaczej nie ma to sensu...

Napisano

u mnie na seryjnej turbawce i to niestety po regeneracji, na seryjnym IC i wszystkich czujnikach i wydechu EL-tec jest 168,5 km i 355 nm smile.gif

Napisano

> u mnie na seryjnej turbawce i to niestety po regeneracji, na seryjnym IC i wszystkich czujnikach i

> wydechu EL-tec jest 168,5 km i 355 nm

W dobrej sztuce da się tyle i na całkowitej serii zrobic przy 1,4b co z tego jak sra to ogniem, egt jest wysokie i puchnie strasznie?

Pozdro

Napisano

> W dobrej sztuce da się tyle i na całkowitej serii zrobic przy 1,4b co z tego jak sra to ogniem,

> egt jest wysokie i puchnie strasznie?

> Pozdro

nie ma tragedii, mało dymi i nie czuję puchnięcia zeby.GIF ale fmic pewnie by pomógł odrobinę smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.