Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Szybkie pytanie o elektryczne szyby

Featured Replies

Napisano

Prosto i na temat. Czy silniczki z uniwersalnych podnośników TAKICH można podłączyć bezpośrednio do instalacji z oryginalnych ? Mam wiszące kable po poprzednich zepsutych już silnikach i chciałbym tam podłączyć te uniwersalne.

Napisano

nie, nie można, taki zestawik montujesz jako napęd do korbki, i masz elektrykę na manualu. Jak chcesz u siebie założyć, szukaj całych mechanizmów z seja

Napisano
  • Autor

> nie, nie można, taki zestawik montujesz jako napęd do korbki, i masz elektrykę na manualu. Jak

> chcesz u siebie założyć, szukaj całych mechanizmów z seja

Tak wiem, że tylko na korbkę ale chodzi mi o elektrykę. Czy mogę założyć te mechanizmy i podłączyć do kabli z oryginalnej instalacji. Szczerze przeszło mi przez myśl żeby poszukać podnośników z SC ale po przejściach z tymi oryginalnymi do UNO chyba mam dosyć kombinowania. A uniwersalne są tanie i nawet jak się popsują to się wymieni oslabiony.gif

Napisano

z tego co widzę, to do silnika w uno dochodzą 2 kabelki, do tych silników z aukcji też, więc sterowanie zostaje

Napisano
  • Autor

> z tego co widzę, to do silnika w uno dochodzą 2 kabelki, do tych silników z aukcji też, więc

> sterowanie zostaje

OK, tyle się chciałem upewnić. Dzięki za pomoc waytogo.gif

Napisano

> OK, tyle się chciałem upewnić. Dzięki za pomoc

jak je odbierzesz, założysz i okaże się że to nie bubel to daj znać, może też kupię ok.gif

Napisano
  • Autor

> jak je odbierzesz, założysz i okaże się że to nie bubel to daj znać, może też kupię

Spoko waytogo.gif

Napisano

> jak je odbierzesz, założysz i okaże się że to nie bubel to daj znać, może też kupię

mam założone w golfie i nie jest to jakas rewelacja ale dają radę, działają już 2 rok.

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Wreszcie udało mi się to zamontować. Jakość działania w tym przypadku uzależniona jest o stanu samych mechanizmów i tak strona pasażera chodzi fatalnie nawet ręką czasem ciężko było to ruszyć ale od strony kierowcy nawet znośnie. Demon prędkości to to nie jest ale lepsze to niż nie działające oryginalne.

Poniżej kilka fotek z montażu:

1, 2, 3

Ze względu na spore rozmiary są linki.

Napisano
  • Autor

> A jak przyciski? Masz ori rączki czy będziesz rzeźbił?

Tak przyciski są oryginalne. Poprzednio miałem podnośniki oryginalne ale silniki szlag trafił po ok pół roku oslabiony.gif. Postanowiłem na ich miejsce wsadzić uniwersalne. Może miałem pecha przy zakupie, może coś źle nasmarowane było confused.gif. Teraz zobaczymy ile te wytrzymają...

Napisano

Bo ja mam i silniki i przyciski, ale bez uchwytów i się zastanawiam jakby to miało wyglądać...

Napisano

oryginał masz czy inne??

Napisano

> oryginał masz czy inne??

oryginał, tylko przyciski jakby wyrwane z uchwytów niestety, a do tych standardowych to chyba nie podejdzie...

Napisano
  • Autor

> oryginał, tylko przyciski jakby wyrwane z uchwytów niestety, a do tych standardowych to chyba nie

> podejdzie...

TU wygląda, że jednak da radę. Oryginalne chyba wszystkie czarne były.

Napisano

przyciski urwane z uchwytów ?? przyciski montuje się do rączek, maja wtedy otwory, a potem kabelki do silników.... i coby nie mówić, silniki da się zamiennie zakładać do prowadnic

czego Ci z szyb brakuje?

Napisano

mam silniki i przyciski, same przyciski i nie wiem czy da się je zamontować do standardowych uchwytów biglaugh.gif

Napisano

> mam silniki i przyciski, same przyciski i nie wiem czy da się je zamontować do standardowych

> uchwytów

do silników musisz mieć prowadnice, a reszta podchodzi do drzwi bez problemu :D:D

prowadnica to to coś w czym idzie metalowy ala-pręt zakończony uchwytem do szyby

Napisano

> do silników musisz mieć prowadnice, a reszta podchodzi do drzwi bez problemu :D:D

> prowadnica to to coś w czym idzie metalowy ala-pręt zakończony uchwytem do szyby

No mam biglaugh.gif niestety dzisiaj się okazało, że prawy silnik jest padnięty, a że jest nierozbieralny to muszę sobie poszukać innego. BTW ma ktoś może schemat elektryki szyb z Uno? chodzi głównie o pinologie przycisków, bo rozgryzłem, ale nie wiem czy dobrze...

Napisano
  • Autor

> No mam niestety dzisiaj się okazało, że prawy silnik jest padnięty, a że jest nierozbieralny to

> muszę sobie poszukać innego. BTW ma ktoś może schemat elektryki szyb z Uno? chodzi głównie o

> pinologie przycisków, bo rozgryzłem, ale nie wiem czy dobrze...

Prosze to chyba powinno pomóc.

Napisano

> No mam niestety dzisiaj się okazało, że prawy silnik jest padnięty, a że jest nierozbieralny to

> muszę sobie poszukać innego. BTW ma ktoś może schemat elektryki szyb z Uno? chodzi głównie o

> pinologie przycisków, bo rozgryzłem, ale nie wiem czy dobrze...

jest rozbieralny :D:D

Napisano

> Ale chyba jednokrotnie...

niekoniecznie smile.gif

• 1 miesiąc później...
Napisano

przepraszam, że ruszam temat ale dziś postanowiłem podłączyć elektryczne szyny i pogubiłem się w przewodach na przełącznikach.

Stronę lewą mam chyba dobrze:

Lewa przewody w kostce:

1. Biało czerwony,

2. Fioletowo żółty,

3. Czerwony,

4. Czarny,

5. Biało zielony,

6. Biało czarny.

Prawa przewody w kostce:

1. Biało czerwony,

2. Puste,

3. Czerwono czarny,

4. Czarny

5. Czerwony,

6. Fioletowo biały ?

Czerwony to +, czarny -.

Pytanie: Które przewody z prawej strony mam dołączyć do lewej strony a które do silnika podnośnika z prawej strony?

Czarny z czarnym, (-)

Czerwony z czerwonym (+)

Biało czerwony z biało czerwonym?

Fioletowo zółty z fioletowym?

a do silnika podnośnika? spineyes.gif

albo macie schemat z kolorami przewodów?

Napisano

to może inaczej. Które przewody z prawej strony idą na lewą stronę?

Na pewno czerwony (+) zasilanie i czarny masa(- ).

Prawa przewody w kostce:

1. Biało czerwony,

2. Puste,

3. Czerwono czarny,

4. Czarny

5. Czerwony,

6. Fioletowo biały ?

Napisano

dzisiaj walczyłem z szybkami u siebie, ale nie zwracałem na to uwagi zlosnik.gif jutro zerknę co i jak bo i tak muszę deskę zdjąć jeszcze raz waytogo.gif

Napisano

Byłbym bardzo wdzięczny blagam.gif bo wczoraj podłączyłem je ale przycisk pasażera nie działa. Z kolei przyciskiem kierowcy mogę sterować obydwiema szybami. A wszystko przez to że nie miałem prawej kostki ani kabli frown.gif

Prawy przycisk przewody w kostce mam podłączone jedynie:

1. Biało czerwony podłączony od siłownika do przycisku prawego i lewego.

2. Puste,

3. Czerwono czarny,

4. Czarny

5. Czerwony,

6. Fioletowo biały? podłączony do prawego przycisku i lewego.

Pozycji 3,4 ,5 nie podłączałem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.