Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

lozysko w tylnim kole

Featured Replies

Napisano

Witam, czy ktos samemu wymienial lozysko w tylnim kole?

czy trzeba speclalne narzedzie do sciagania lozysk, a moze ktos ma jakies fotki?

Pozdrawiam

Napisano

w tylnym kole jest łożysko integralne z piastą i wymieniasz całość

nie trzeba żadnych specjalnych narzędzi

Napisano

> Witam, czy ktos samemu wymienial lozysko w tylnim kole?

> czy trzeba speclalne narzedzie do sciagania lozysk, a moze ktos ma jakies fotki?

> Pozdrawiam

Fotek nie mam.

Kupowałem piastę razem z zamontowanym łożyskiem/ze smarem/,uszczelniaczem i nakrętką/FAG 200 zł/.Nakrętka na klucz 32/miałem nasadowy/.Oryginalna nakrętka zaprasowna jest na czopie piasty.Miejsce zaprasowania zeszlifowałem szlifierką.Nowe łożysko bez problemu wsuwa się na czop.Dokręcenie nakrętki,zbezpieczenie i po zabiegu.Czas naprawy z porządkowanie narzędzi myciem rąk nie przekroczy 1 godz.

Napisano
  • Autor

a jezeli moge jeszcze spytac, czym objawialo sie zuzycie lozyska

Pozdrawiam

Napisano

> a jezeli moge jeszcze spytac, czym objawialo sie zuzycie lozyska

> Pozdrawiam

Wraz ze wzrostem zużycia zaczyna szumieć, później huczeć coraz głośniej, ostatecznie zaczyna się grzać, rozpada się i jest klops.

Napisano

> Wraz ze wzrostem zużycia zaczyna szumieć, później huczeć coraz głośniej, ostatecznie zaczyna się

> grzać, rozpada się i jest klops.

Mi właśnie coś zaczyna szumieć przy 90km/h i obstawiam ze to własnie łożysko, ale nie jestem w stanie zdiagnozować z której strony ten dźwięk dociera :/. Da się to jakoś wybadać czy czekać aż będzie huczeć ?

Napisano

Na podnośniku jak pokręcisz kołem to usłyszysz które łożysko jest do wymiany...z drugiej strony jak nie planujesz długich tras to możesz się wstrzymać z wymianą aż odgłos będzie na tyle wyraźny że podczas jazdy będziesz wiedział w którym kole jest problem:)

Napisano

> Na podnośniku jak pokręcisz kołem to usłyszysz które łożysko jest do wymiany...z drugiej strony jak

> nie planujesz długich tras to możesz się wstrzymać z wymianą aż odgłos będzie na tyle wyraźny

> że podczas jazdy będziesz wiedział w którym kole jest problem:)

Na taką właśnie odpowiedz liczyłem ok.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Witam, lozyska wymienione w tylnich kolach, posypaly sie dwa naraz z mojej winy, na niewymienionych tulejach zrobilem ok 70kkm (w hiszpanii mam 85% trasy po rowniotkiej autostradzie wiec nie bylo odczowalne az tak zuzycie), az zaczelo stukac w czasie jazdy po prostej (fotek nie mam ale bylo juz widac braki gumy w tuleji) i te wlasnie wibracje spowodowaly posypanie sie lozysk (przy sciaganiu powypadaly waleczki)

ale na 187kkm co zrobilem stilonem to jedyna naprawa a zycie bez failurow jest piekne palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.