Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KLUCZYK, IMMO, BSI

Featured Replies

Napisano

Witam.

Jako żę mam 1 kluczyk do swjego stilona (z pilotem) (i kartę kodową) w nie najlepszym już stanie chciałbym dorobić inny.

Operacja kosztowna.

Inną kosztowną operacją jest przekładka tyle że miałbym wtedy dwa nowe kluczyki.

Na Alledrogo znalazłem komplet dwóch kluczyków (jeden z pilotem) wkładki (od drzwi, stacyjki poduszek) BSI i moduł chyba IMMO od Abarta np taki zestaw z Alledrogo

Mam teraz pytanie.

Czy wyastarczy do mojego JTD przełozyć sam moduł immo abym mógł odpalić samochód (oczywiście przelozyc trzeba wkładki)

jak wygląda proces komunikacji.

W kilku miejscach na forum wyczytałem że do programowania IMMO nowego kluczyka potrzeba wymontowac Body Czyli body jest potrzebne.

Z fachmanem rozmawiałem że niby wystarczy mi przełozyć moduł IMMO bo body porozumiewa się z IMMO i stwierdza czy daną pastylkę w immo przyjąć czy też nie. Nie do końca chce mi się wierzyć w jego zapewnienia choć wydaje mi się to logiczne?

Czyli body z abarta w ogóle nie będzie mi potrzebne?

Proszę o pomoc w w/w kwestii.

Napisano

> Witam.

> Jako żę mam 1 kluczyk do swjego stilona (z pilotem) (i kartę kodową) w nie najlepszym już stanie

> chciałbym dorobić inny.

Dzisiaj właśnie wgrałem sobie nowy kluczyk.

Kupiłem nowy do Pandy(30zł), ale okazało się że ma inny system i nici. W tym tygodniu trafiłem za aukcji do Stilo(30zł) zużyty pewnie jak Twój, ale mi zależało tylko na sprawnej płytce. Na płytce zamocowałem styki baterii, z tej od Pandy, zmieniłem grot na mój z dopiłowaniem(inny uchwyt). Następnie przeniosłem pastylkę immo, którą musiałem wkleić taśmą gąbkową ponieważ obudowa z Pandy nie posiada gniazda, złożyłem i pięknie hula. Koszt to 60 zł plus przesyłki i moja uciecha z majsterkowania.

Napisano

> Dzisiaj właśnie wgrałem sobie nowy kluczyk.

Ale mowa o kluczyku z przyciskami? Rozumiem że pastylkę i gort przeniosłeś ze starego ale... w jaki sposób zmusić do współpracy pilota centralnego?

Napisano

> Ale mowa o kluczyku z przyciskami?

Tak

> Rozumiem że pastylkę i gort przeniosłeś ze starego

Tak, z tego bez przycisków

> ale... w jaki sposób zmusić do współpracy pilota centralnego?

FES, parę razy klik i pięknie działa.

Niebieski będzie zapasem, a czarny jest zgrabniejszy(mniejszy) będzie w użyciu.

Napisano

Czyli mając pilot centralnego od jakiegos stilo mogę go wprogramować FES'em (działa otwieranie / zamykanie drzwi z przycisku). Pomijam fakt że ale nie odpale silnika bez przekładki immo z naszego dotychczasowego klucza - ale chodzi mi o zaprogramowanie pilota. Czy jest jak napisałem?

Którą wersją FES'a mozna to zrobić. Do niedawna opcja była jak pamiętam z wpisów na forum - martwa...

Napisano

> Czyli mając pilot centralnego od jakiegos stilo mogę go wprogramować FES'em (działa otwieranie /

> zamykanie drzwi z przycisku). Pomijam fakt że ale nie odpale silnika bez przekładki immo z

> naszego dotychczasowego klucza - ale chodzi mi o zaprogramowanie pilota. Czy jest jak

> napisałem?

Tak.

> Którą wersją FES'a mozna to zrobić. Do niedawna opcja była jak pamiętam z wpisów na forum -

> martwa...

2.7.2 powinno działać.

Jadidi

Napisano

> Którą wersją FES'a mozna to zrobić.

Nie wiem jak było wcześniej, a mam uaktualnioną najnowszą.

• 2 tygodnie później...
Napisano

To ja jeszcze w kwestii dorobienia kluczyka. Czy ktoś korzystał z oferty Ko-car w Tychach? Czy oni dorabiają całość (łącznie z dorobieniem grota) czy tylko doprogramowują?

Napisano

> To ja jeszcze w kwestii dorobienia kluczyka. Czy ktoś korzystał z oferty Ko-car w Tychach? Czy oni

> dorabiają całość (łącznie z dorobieniem grota) czy tylko doprogramowują?

Jeśli to jest ten sam adres to TU

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.