Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G 1,6 8V Z16SE - jak instalka, czego unikac

Featured Replies

Napisano

Mam zamiar zagazować asterkę silnika w temacie). Dzwoniłem do kilku warsztatów i wszędzie mówią sekwencja .... oki. Myślę nad BRC. I tu pytanie : czy w tej instalacji może występować coś czego należałby unikać?

Który model wskazany - lub najmniej awaryjny / obsługowy.

AHA maleństwo ma 10 latek i przebieg dopiero 118 kkm

BTW myślałem jeszcze o STAGU ale nie mam dobrego warsztatu w okolicy.

Napisano

> BTW myślałem jeszcze o STAGU ale nie mam dobrego warsztatu w okolicy.

W Nisku jest - opinie ma niezłe. zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> W Nisku jest - opinie ma niezłe.

Właśnie o tym mówię (znaczy się o montowni BRC-ów) i chyba dziś sie do niego wybieram celem weryfikacji.

BTW na jakieś komponenty uważać szczególnie tzn omijać Pytam bo to moja pierwsza biglaugh.gif

sekwencja ( mam tu na myśli wtryski ich kolor czy co tam jeszcze moze byc ) icon_rolleyes.gif

BTW w którą dziś stronę skrencowywujesz jadąc do doma cfaniaczek.gif

Napisano

Ja mam przy tym silniczku Stag 300 PLUS wraz z reduktorem Alaska i wtryskami valtek typ-34 i wszystko chodzi bardzo płynnie i bezawaryjnie.

Pozdr.

Napisano

> BTW w którą dziś stronę skrencowywujesz jadąc do doma

Zawsze po pracy na Bojanowską.

Napisano
  • Autor

> Zawsze po pracy na Bojanowską.

Juz jestem umówiony na instalacje tego czegoś grinser006.gif

Napisano

> Juz jestem umówiony na instalacje tego czegoś

Nie wiem jak u nich będzie z kalibracją wskaźnika poziomów gazu. Tam gdzie ja gazowałem wyszło, że za skalibrowanie muszę wyłożyć dodatkowe 40zł. Nie wiem jak ten "Twój" warsztat na to się zapatruje ale jakby mieli tez takie pomysły na dodatkowy zarobek to spróbuj to negocjowac jeszcze przed montażem.

Nie mogę narzekać na BRC ale nigdy więcej nie założyłbym tego w warsztacie. Bo za dużo mogę narzekać na sposób montażu i regulacji frown.gif Życzę Ci, żeby gazownicy niczego nie spaprali ok.gif

Napisano
  • Autor

> Nie wiem jak u nich będzie z kalibracją wskaźnika poziomów gazu. Tam gdzie ja gazowałem wyszło, że

Nie czaje o co Ci teraz chodzi - którego wskaźnika - tego na przycisku włączania / przełączania co pokazuje ile LPG zostało do końca?

> za skalibrowanie muszę wyłożyć dodatkowe 40zł. Nie wiem jak ten "Twój" warsztat na to się

Ten zapodany link jest tylko przykładem - chodzi głównie o sam typ instalki.

> zapatruje ale jakby mieli tez takie pomysły na dodatkowy zarobek to spróbuj to negocjowac

> jeszcze przed montażem.

Dobrze wiedzieć

> Nie mogę narzekać na BRC ale nigdy więcej nie założyłbym tego w warsztacie. Bo za dużo mogę

> narzekać na sposób montażu i regulacji Życzę Ci, żeby gazownicy niczego nie spaprali

A to chyba można podciągnąć pod każdą usługę.

Napisano

> Nie czaje o co Ci teraz chodzi - którego wskaźnika - tego na przycisku włączania / przełączania co

> pokazuje ile LPG zostało do końca?

Tak, właśnie tego. U mnie mniej więcej wyglądało to tak: Na pełno 4 diody, po 50km znika czwarta, po 80 trzecia, po 150 druga, po 190 zaczyna mrugać ostatnia dioda, po 210 przestaje a na 250 kończy się gaz screwy.gifhehe.gif

Niestety, jak już pisałem, ustawienie tego jakoś bardziej normalnie to dodatkowe 40zł mad.gif

Napisano
  • Autor

w ostatnich 3 samochodach z LPG przełączniki miałem tak pochowane, ze tylko metodą macajewa można było ustalić gdzie jest - nie mówiąc juz o zerkaniu na stan i ilość diodek.

Napisano
  • Autor

Węzy i całego LPG lepiej tutaj szeregowo czy równolegle?

Napisano

Zwykły jednopunkt za 1450zł , instalka założona rok temu , 30 tysięcy zrobione i problemów żadnych ok.gif . Spalanie 9 l /100km

Napisano

> Węzy i całego LPG lepiej tutaj szeregowo czy równolegle?

Jak można to szeregowo - mniej tniesz przewody układu chłodzenia, a jak dobrze zaplanujesz to nic nie tniesz i dodajesz tylko jeden przewód wodny. A potem jest mniejsza awaryjność smile.gif

Napisano

> Zwykły jednopunkt za 1450zł , instalka założona rok temu , 30 tysięcy zrobione i problemów żadnych

> . Spalanie 9 l /100km

Jednopunkt do tego silnika to nieporozumienie, choćby z powodu dodatkowej sondy lambda za katalizatorem. Komputer będzie wywalać błędy.

Kolega jest pewien że ma Z16SE?

Napisano

> Mam zamiar zagazować asterkę silnika w temacie). Dzwoniłem do kilku warsztatów i wszędzie mówią

> sekwencja .... oki. Myślę nad BRC. I tu pytanie : czy w tej instalacji może występować coś

> czego należałby unikać?

tak, brać wersję pełną a nie light, ja w dwóch autach mam sekwencje brc w tym jedną w astrze i jestem z gazu zadowolony. Wtryskiwacze BRC podobno nawet do 100tyś potrafią wytrzymać.

Napisano

> tak, brać wersję pełną a nie light, ja w dwóch autach mam sekwencje brc w tym jedną w astrze i

> jestem z gazu zadowolony. Wtryskiwacze BRC podobno nawet do 100tyś potrafią wytrzymać.

koledze przy 140kkm poleciały dopiero 2 biglaugh.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.