Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chwilowe braki mocy

Featured Replies

Napisano

Witam, drugi dzień pod rząd miałem taką sytuację, że po jakimś czasie (ok.1km) ledwo mogłem przyspieszyć do 60 na trójce...normalnie daje rade 40km/h na czwórce! Potem po jakimś czasie jest normalnie (jakby się coś odblokowało). Czym może to być spowodowane?

Mam Uno 0.9 (rocznik '99).

Ostatnio wymieniałem pompę wody i szczotki w alternatorze...

Może hamulce są przyczyną? Bo kiedy jest ten spadek mocy to jak jadę na luzie to jakby coś go hamuje...

Napisano

> że po jakimś czasie (ok.1km)

która godzina??

a jakieś 3km do 12

rotfl.gif

Napisano

> Może hamulce są przyczyną? Bo kiedy jest ten spadek mocy to jak jadę na luzie to jakby coś go

> hamuje...

Bardzo możliwe. Sprawdź, czy się koła nie grzeją.

Napisano

Witam.

Powiem ci ze ja mam to samo,przez pierwszy 1km jest ok później moc ucieka,ale u mnie jest to spowodowane sprzęgłem,gdyż na 5 ma większe przyspieszenie niż na 3,4.Ja będę wymieniał sprzęgło.Moze i ta sama przyczyna jest u ciebie.

Napisano

> Witam, drugi dzień pod rząd miałem taką sytuację, że po jakimś czasie (ok.1km) ledwo mogłem

> przyspieszyć do 60 na trójce...normalnie daje rade 40km/h na czwórce! Potem po jakimś czasie

> jest normalnie (jakby się coś odblokowało). Czym może to być spowodowane?

> Mam Uno 0.9 (rocznik '99).

> Ostatnio wymieniałem pompę wody i szczotki w alternatorze...

> Może hamulce są przyczyną? Bo kiedy jest ten spadek mocy to jak jadę na luzie to jakby coś go

> hamuje...

zauważyłem że więkość mechaników nie potrafi poradzić sobie z hamulcami w uno - szczególnie przednimi zlosnik.gif

Napisano

> Witam.

> Powiem ci ze ja mam to samo,przez pierwszy 1km jest ok później moc ucieka,ale u mnie jest to

> spowodowane sprzęgłem,gdyż na 5 ma większe przyspieszenie niż na 3,4.Ja będę wymieniał

> sprzęgło.Moze i ta sama przyczyna jest u ciebie.

sprzęgło jest czacha.gif wtedy gdy obroty rosną a auto nie jedzie

Napisano

> zauważyłem że więkość mechaników nie potrafi poradzić sobie z hamulcami w uno - szczególnie

> przednimi

facepalm.gif

Trzeba szukać albo dobrych, albo starszych, uczonych jeszcze na kanciaku wink.gif Czyli najstarszych jeszcze aktywnych zawodowo. Ci z epoki Warszawy dolnozaworowej są już w większości na emeryturze. biglaugh.gif

Napisano

> sprzęgło jest wtedy gdy obroty rosną a auto nie jedzie

Do końca sie nie zgodzę,w poczatkowej fazie nastepuje delikatne poślizgi sprzęgła,szczególnie widoczne gdy gwałtownie chcemy przyspieszyc na niskich biegach.Po rozgrzaniu się sprzęgła efekt sie nasila.

Napisano

>jak jadę na luzie to jakby coś go hamuje...

Podnieś parcha do góry, obróć przednim kołem... jak ciężko się kręci i do tego po jeździe masz gorącą felgę, to IMO hamulce...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.