Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

konserwacja podwozia

Featured Replies

Napisano

Witam smile.gif

Jako, że muszę zrobić konserwację w CC, chciałem Was zapytać jakie środki polecacie ?

I jak to wygląda cenowo ?

Pozdrawiam wink.gif

Napisano

Polecam noxudol 1600 do podwozia i noxudol 700 do profili zamkniętych. Cena ok. 30zł za litr. Robiłem i jestem bardzo zadowolony. Pamiętaj aby wszystko przed konserwacją odpowiednio oczyścić z brudu i rdzy i odtłuścić.

Napisano

> Pod to trzeba dac jeszcze coś co wiąże rdze? np. Brunox?

polecam brunox podklad na rdze, rok temu robilem zaprawki na budzie i jak narazie ani sladu. generalnie produkty brunoxa jak narazie sprawdzjaa mi sie w 100% do roznych zastosowan

Napisano

Tak. Noxudol tworzy powłokę antykorozyjną, ale wiele nie pomoże, jeśli będzie stosowany na rdzę.

Napisano

Tak jak pisałem podłoże musi być oczyszczone z rdzy najlepiej do gołej blachy, a jeśli nie można to wtedy zostaje brunox lub r-stop firmy APP, obydwa są ok.

Napisano

nie, najpierw trzeba oczyścić z rdzy potem podkładem reaktywnym potraktować, następnie warstwa lakieru i dopiero na to warstwa bitumiczna. Oczywiście czyszczenie szczotką drucianą lub papierem ścierny można odpuścić to nic nie daje. flex lub piaskarka spisuje się najlepiej.

Napisano

W porządnych sklepach motoryzacyjnych, ja kupowałem na giełdzie w Gliwicach, musisz poszukać jakiegoś lokalnego sprzedawcę tego produktu na google. W większości sklepów sprzedają produkty bolla, są połowę tańsze ale według mnie dużo gorsze od noxudol'a. Oczywiście cały czas mówimy o puszkach na pistolet, potrzebujesz jeszcze kompresora.

Napisano

witay

I(wejdz na stronę www.syrena.nekla.pl)-technika syrena"rama czym i jak zabezpieczyć"jest tam zamieszczony ranking środków ochrony antykorozyjnej stosowany w Niemczech.

najlepiej samemu(trzeba mieć garaż i kompresor)

ceny w warsztatach 300zł podwozie 500zl całość z profilami.

Najleprzy według mnie jest korozionsschutzfett Mike Sandersa.

pozdrawiam

Napisano

Oddałem kiedyś auto na warsztat to się przeraziłem, umyli podwozie karcherem i potem zara konserwacja na to, nie oczyścili z rdzy bo nie mają czasu na takie pierdoły, więc najlepiej jak masz zamiar pojeździć danym autem to sobie samemu porządnie zrobić. W warsztacie możesz zakonserwować nie skorodowane auto.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.