Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brava - trze na lewoskręcie

Featured Replies

Napisano

witam,

coś trze na lewoskręcie. Nasila się kiedy jest ostry zakręt i znaczna prędkość.

Wymieniłem zawieszenie przednie (wahacze, końcówki drążków, łączniki stabilizatora) i nie pomaga.

Proszę o porady!

Napisano

> witam,

> coś trze na lewoskręcie. Nasila się kiedy jest ostry zakręt i znaczna prędkość.

> Wymieniłem zawieszenie przednie (wahacze, końcówki drążków, łączniki stabilizatora) i nie pomaga.

> Proszę o porady!

musisz napisać coś więcej .

z której strony ociera

czy przed remontem też tarło

spróbuj podnieść samochód z prawej strony trzymając jedną ręką sprężynę obracaj kołem i napisz co czujesz na sprężynie

Napisano
  • Autor

> musisz napisać coś więcej .

> z której strony ociera

> czy przed remontem też tarło

> spróbuj podnieść samochód z prawej strony trzymając jedną ręką sprężynę obracaj kołem i napisz co

> czujesz na sprężynie

było i pogłębiało się przed wymianą, nawet delikatny skręt dawał się we znaki. Słyszalne jest to podczas skrętu w lewą stronę, czyli wg mnie wydobywa się z lewej strony przedniej strony ...

Napisano

spróbuj podnieść samochód skręcić kołamiw lewo obracaj i nasłuchuj , jeżeli nie ma śladów obcierania ,może to być mechanizm różnicowy , trudno bez określenia jaki to dźwięk się wydobywa pooglądaj dokładnie czy nie ma gdzieś śladu obtarć ,napisz czy to jest bardziej metaliczny dźwięk tarcia czy bardziej chrobotanie czy też głuchy , czy jest ciągły czy też klekot jakgdyby ktoś pukał młoteczkiem ,zakładam że to nie przegub a może wcześniej wymienialeś osłonę na przegubie . musisz pisać więcej informacji ,nikt z nas nie wie co robiłeś i z samochodem i jak brzmi to tarcie

Napisano

> coś trze na lewoskręcie.

Sprawdź dokładnie, czy plastikowe osłony nadkola nie ocierają o oponę w jednej konkretnej pozycji.

Może puknąłeś zderzakiem o coś i się cofnął razem z osłonami i teraz ociera?

Napisano
  • Autor

> spróbuj podnieść samochód skręcić kołamiw lewo obracaj i nasłuchuj , jeżeli nie ma śladów

> obcierania ,może to być mechanizm różnicowy , trudno bez określenia jaki to dźwięk się

> wydobywa pooglądaj dokładnie czy nie ma gdzieś śladu obtarć ,napisz czy to jest bardziej

> metaliczny dźwięk tarcia czy bardziej chrobotanie czy też głuchy , czy jest ciągły czy też

> klekot jakgdyby ktoś pukał młoteczkiem ,zakładam że to nie przegub a może wcześniej

> wymienialeś osłonę na przegubie . musisz pisać więcej informacji ,nikt z nas nie wie co

> robiłeś i z samochodem i jak brzmi to tarcie

Mogę wyeliminować przegub. Jest to raczej metaliczny dźwięk i pozostaje podnieść koło i sprawdzić.

Na razie dzięki za info

Napisano

> Mogę wyeliminować przegub. Jest to raczej metaliczny dźwięk i pozostaje podnieść koło i sprawdzić.

> Na razie dzięki za info

Hmm... Warto sprawdzić blaszaną osłonę za piastą, która czasem może ocierać o tarczę. Wystarczy ciut odgiąć. Mi czasami trze po wymianie klocków, bądź innych napraw w zawiasie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.