Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

MJTD automat a działanie przepustnicy

Featured Replies

Napisano

Stoimy sobie na skrzyżowaniu, musimy szybko zjechać, ja mu pedał z pozycji 0 w pozycję 1 a on myśli sekundę i dopiero jedzie.

Normalne?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Stoimy sobie na skrzyżowaniu, musimy szybko zjechać, ja mu pedał z pozycji 0 w pozycję 1 a on myśli

> sekundę i dopiero jedzie.

> Normalne?

> Pozdrawiam BAS

Jak puszczasz hamulec i powoli przenosisz nogę na pedał gazu - to może to tak wyglądać. Do automatu trzeba się przyzwyczaić. Jak daję komuś auto, kto nie jeździł automatem to ma takie odczucie - że auto czeka. Ze świateł ruszę tak samo jak ręczną.

Napisano
  • Autor

> Jak puszczasz hamulec i powoli przenosisz nogę na pedał gazu - to może to tak wyglądać. Do automatu

> trzeba się przyzwyczaić. Jak daję komuś auto, kto nie jeździł automatem to ma takie odczucie -

> że auto czeka. Ze świateł ruszę tak samo jak ręczną.

Spokojnie, nie pierwszy mój automat, fakt wcześniej to były "klasyczne automaty"(Renault 18, Renault25, Chevrolet Celebrity, Mercury Cougar, Chrysler Neon).

Podobny efekt jest jak sobie jadę, przyhamuję a później wcisnę w podłogę, reakcja nie jest natychmiastowa. Kolejna sprawa to jak stoję na światłach, puszczam hamulec to przez chwilę słabo ciągnie, daje to takie wrażenie jakby skrzynia "była na luzie", dopiero po chwili zaczyna ciągnąć.

Rozumiem, że TTTM czy mam szukać usterki?

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Spokojnie, nie pierwszy mój automat, fakt wcześniej to były "klasyczne automaty"(Renault 18,

> Renault25, Chevrolet Celebrity, Mercury Cougar, Chrysler Neon).

> Podobny efekt jest jak sobie jadę, przyhamuję a później wcisnę w podłogę, reakcja nie jest

> natychmiastowa. Kolejna sprawa to jak stoję na światłach, puszczam hamulec to przez chwilę

> słabo ciągnie, daje to takie wrażenie jakby skrzynia "była na luzie", dopiero po chwili

> zaczyna ciągnąć.

> Rozumiem, że TTTM czy mam szukać usterki?

> Pozdrawiam BAS

No nie. Ja tak nie mam. Po puszczeniu hamulca, jak stoję pod górkę to rzeczywiście słabo do przodu, ale na gaz i idzie od razu. Na płaskim po puszczeniu rusza oczywiście żwawiej. Ale nie ma czegoś takiego, że "nie ciągnie".

Napisano

> Spokojnie, nie pierwszy mój automat,

Ale coś sie dzieje.... słychać i widać, że silnik wchodzi na obroty a auto nie przyspiesza czy raczej brak reakcji silnika na wciśnięcie gazu?

Napisano

> Spokojnie, nie pierwszy mój automat, fakt wcześniej to były "klasyczne automaty"(Renault 18,

> Renault25, Chevrolet Celebrity, Mercury Cougar, Chrysler Neon).

> Podobny efekt jest jak sobie jadę, przyhamuję a później wcisnę w podłogę, reakcja nie jest

> natychmiastowa. Kolejna sprawa to jak stoję na światłach, puszczam hamulec to przez chwilę

> słabo ciągnie, daje to takie wrażenie jakby skrzynia "była na luzie", dopiero po chwili

> zaczyna ciągnąć.

> Rozumiem, że TTTM czy mam szukać usterki?

> Pozdrawiam BAS

Troche to wyglada jak zapchany EGR... mialem identyczny objaw. Pozniej bylo tylko gorzej... tez mam automat. Jesli jestes ze slaska lub z poludnia to do Cinka, jesli z polnocy to z Liskiem sie zgadaj smile.gif

Napisano
  • Autor

> Troche to wyglada jak zapchany EGR... mialem identyczny objaw. Pozniej bylo tylko gorzej... tez mam

> automat.

Dzieje się to tylko jeśli gwałtownie wcisnę pedał gazu w podłogę, np. żeby uciec na skrzyżowaniu.

Przy ciut delikatniejszym traktowaniu pedału przyśpieszenia idzie normalnie, dlatego nie wydaje mi się, żeby to był egr.

> Jesli jestes ze slaska lub z poludnia to do Cinka, jesli z polnocy to z Liskiem sie

> zgadaj

Łódź.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> Ale coś sie dzieje.... słychać i widać, że silnik wchodzi na obroty a auto nie przyspiesza czy

> raczej brak reakcji silnika na wciśnięcie gazu?

Wygląda to tak jakby się chwilę zastanawiał co miałem na myśli wciskając pedał przyśpieszenia w podłogę, po chwili ciągnie. Wygląda na spóźnioną reakcję silnika nie skrzyni.

Pozdrawiam BAS

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.