Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pompowtryski

Featured Replies

Napisano

No i stało się wczoraj - zaczęła migać kontrolka kontrolka świec żarowych. Dziś podjechałem na komputer i po diagnostyce okazało się że są dwa błędy: P2338 i P1200.

Poszły pompowtryskiwacze. Pytanko do forumowiczów:

1. Wymieniać na nowe czy czy używki.

2. Może regeneracja?

Kto ma w tym doświadczenie lub przerabiał ten temat?

Maszyna to FF 1,8TDCi 115KM MK1.

Z góry serdeczne dzięki. bow.gifbrawo.gif

Napisano

Przerabiałem wielokrotnie,... z tego żyję smile.gif

P2338 - bez względu jaki opis pojawił się na testerze obok błędu to bierze się on z powodu "zgubienia" kodu wtryskiwacza. Potrzebny jest dobry tester, którym wpiszesz kod na 3-cim wtrysku i jest szansa, że auto odzyje bez żadnej naprawy. Jesli ten błąd powróci ponownie za jakiś czas to wtrysk raczej do naprawy ( tylko nie kupuj uzywek,.. wyrzucona kasa ) ale również może pojeździć jeszcze długo bez problemu.

Napisano

.

> Poszły pompowtryskiwacze.

Foki nie mają POMPOWTRYSKÓW....

sa wtryskiwacze. pozdrawiam smile.gif

Napisano
  • Autor

Dzięki serdecznie.

pozostaje jeszcze drugi błąd.

na ktoś pewne miejsce w Bydgoszczy aby to sprawdzić?

Proszę napisz jaki to musi to być tester?

Pozdrawiam Serdecznie smile.gif

Czekam na wieści.

> Przerabiałem wielokrotnie,... z tego żyję

> P2338 - bez względu jaki opis pojawił się na testerze obok błędu to bierze się on z powodu

> "zgubienia" kodu wtryskiwacza. Potrzebny jest dobry tester, którym wpiszesz kod na 3-cim

> wtrysku i jest szansa, że auto odzyje bez żadnej naprawy. Jesli ten błąd powróci ponownie za

> jakiś czas to wtrysk raczej do naprawy ( tylko nie kupuj uzywek,.. wyrzucona kasa ) ale

> również może pojeździć jeszcze długo bez problemu.

Napisano
  • Autor

Dzięki za zwrócenie uwagi. Będę pamiętał.

Przyzwyczajenie z mazdy:):):)

> .

> Foki nie mają POMPOWTRYSKÓW....

> sa wtryskiwacze. pozdrawiam

Napisano

> Dzięki za zwrócenie uwagi. Będę pamiętał.

> Przyzwyczajenie z mazdy:):):)

IThankYou.gif

> > sa wtryskiwacze. pozdrawiam

Napisano

> Dzięki za zwrócenie uwagi. Będę pamiętał.

> Przyzwyczajenie z mazdy:):):)

> > sa wtryskiwacze. pozdrawiam

W mazdzie tez nie ma grinser006.gif tylko vag chyba i ciezarowki volvo, jak sie myle niech mnie ktos poprawi.

Napisano
  • Autor

Cześć.

Dzięki za pomoc. Udało się przeprogramować. Auto ożyło. Serdeczne dzięki za pomoc. Prawie uwierzyłem że wtryski umarły. Wprowadzili mnie w błąd w warsztacie gdzie naprawiają fordy. Warsztat wędruje na czarną listę. no.gif

Napisano

> Wprowadzili mnie w błąd w warsztacie gdzie naprawiają fordy.

> Warsztat wędruje na czarną listę.

Może daj im jeszcze szansę smile.gif Tak naprawdę "zgubienie" kodu nie bierze się znikąd ( ale jeszcze nikt nie wie skąd ). W.g. mnie taki błąd bierze się kiedy wtryskiwacz jest już mocno zużyty i komputer nie jest już w stanie korygować pracy wtryskiwacza ( jest poza zakresem możliwości korekty ). I tu w.w. warsztat mógł przypuszczać, że wtrysk padł. Ale w takim razie czemu czasami wystarczy wpisać kod i auto długo śmiga bezproblemowo? Moim zdaniem może pojawić się chwilowe zakłócenie pracy wtryskiwacza spowodowane np. jakmiś drobnym brudkiem w paliwie. Komputer uznaje, że wtrysk padł i wywala błąd "zgubionego kodu". A brudek się przepchnął przez wtrysk i działa on dalej. Oczywiście mam na myśłi bardzo mały brudek, który przejdzie przez rozpylacz wtryskiwacza tylko na chwilę zakłócając jego pracę smile.gif

Napisano
  • Autor

> Może daj im jeszcze szansę Tak naprawdę "zgubienie" kodu nie bierze się znikąd ( ale jeszcze nikt

> nie wie skąd ). W.g. mnie taki błąd bierze się kiedy wtryskiwacz jest już mocno zużyty i

> komputer nie jest już w stanie korygować pracy wtryskiwacza ( jest poza zakresem możliwości

> korekty ). I tu w.w. warsztat mógł przypuszczać, że wtrysk padł. Ale w takim razie czemu

> czasami wystarczy wpisać kod i auto długo śmiga bezproblemowo? Moim zdaniem może pojawić się

> chwilowe zakłócenie pracy wtryskiwacza spowodowane np. jakmiś drobnym brudkiem w paliwie.

> Komputer uznaje, że wtrysk padł i wywala błąd "zgubionego kodu". A brudek się przepchnął przez

> wtrysk i działa on dalej. Oczywiście mam na myśłi bardzo mały brudek, który przejdzie przez

> rozpylacz wtryskiwacza tylko na chwilę zakłócając jego pracę

Chyba masz rację. Na razie niech auto jeździ dalej. Będę zwracał uwagę na paliwo. Mam nadzieję, że Foka pośmiga jeszcze na tych wtryskach. Dzięki za merytoryczne uwagi. Mam jeszcze jedno pytanie: czy istnieje jakiś moduł, który można podłączyć i przy pomocy laptopa sprawdzać - diagnozować auto? Może istnieje tylko program bez modułu pośredniego?

Dzięki za pomoc. blagam.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.