Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

kupno auta i odrazu zezłomowanie go czy tak można?

Featured Replies

Napisano

Witam,

w internecie czytam sprzeczne informacje na temat złomowania dopiero co kupionego samochodu. Chce kupić auto na przekładke silnika i kilku cześci. Nie ukrywam, że chetnie reszte cześci rozsprzedam ale mam problem bo nie chciałbym rejestrować tego samochody tylko w ciągu tych 30 dni rozmontować go i zezłomować reszte. Czy tak można?

Napisano

> Witam,

> w internecie czytam sprzeczne informacje na temat złomowania dopiero co kupionego samochodu. Chce

> kupić auto na przekładke silnika i kilku cześci. Nie ukrywam, że chetnie reszte cześci

> rozsprzedam ale mam problem bo nie chciałbym rejestrować tego samochody tylko w ciągu tych 30

> dni rozmontować go i zezłomować reszte. Czy tak można?

mozna, tylko papier musisz miec, ze oddales auto na zlomowanie/autokasacje itp smile.gif

Napisano
  • Autor

> mozna, tylko papier musisz miec, ze oddales auto na zlomowanie/autokasacje itp

i wtedy do wydziału (z kwitkiem i umową ), ubezpieczyciela i koniec auta ??

Napisano

Najpierw zrób rozeznanie, który złomiarz będzie chciał przyjąć niekompletne auto i ile podczas złomowania zapłacisz za każdy brakujący podzespół.

Kupić i zezłomować bez przerejestrowywania, oczywiście, możesz.

PS. Sam rozważałem taką opcję, zakupiwszy citroena C15 i żałuję, że tego nie zrobiłem.

Napisano

mozna ja tak robilem, od kupna do zezlomowania minelo chyba ok 14 dni zadnych problemow, potrzebny kwit ze zezlomowano samochod i umowa k-s potem do WK.

Napisano

> mozna, tylko papier musisz miec, ze oddales auto na zlomowanie/autokasacje itp

no tak, papier na ktorym napisane jest ze oddane zostalo kompletne auto lub masa moze byc mniejsza do -10%

malo ktora stacja przyjac chce rozszabrowana karoserie bo to jej sie po prostu nie oplaca

Napisano
  • Autor

co do opłacalności to ja mu mogę złomu dorzucić nawet więcej jak to auto waży. Kwestia ścigania mnie przez ubezpieczyciela mnie martwiła ale skoro można to bedzie pit stop i auto na szrot zlosnik.gif

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi 20.GIF

Napisano

> no tak, papier na ktorym napisane jest ze oddane zostalo kompletne auto lub masa moze byc mniejsza

> do -10%

Powiedzmy, że miałem konkret wypadek z którego wyszedłem cało a połowa mojego wraku utonęła w jeziorze. To akurat bajka ale co z takim wrakiem zrobić? No też jakaś stacja demontażu musi go przyjąć (na takich lub innych warunkach) i wystawić kwit do W-K.

> malo ktora stacja przyjac chce rozszabrowana karoserie bo to jej sie po prostu nie oplaca

Na ogół trzeba się dogadać ile złotówek chcą go gołą budę. Dostajesz papier na którym jest wpisane, że oddano niekompletny pojazd - ale wystarcza to do wyrejestrowania.

Na moim przykładzie; Oddałem GOŁĄ karoserię do stacji demontażu nie płacąc ani zł. Po czym wyrejestrowałem furę. Namiaru miałem od kolegów z AK. Mogą potwierdzić moje słowa. Gdyby mi się nie udało, inna stacja demontażu chciała ode mnie 300 zł z lawetą gratis.

Bez foto się nie liczy grinser006.gif

98594283.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Napisano

kiedy to było ?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.